ابراهیم نکو، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به واگذاری تصویب قانون جدید بانکداری بدون ربا به کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد: برخی از طرحها و لوایح یا قوانینی که در مجلس مورد بررسی قرار میگیرند باید در صحن به معرض رأی تمامی نمایندگان گذاشته شوند تا نظر خود را ابراز کنند اما برخی مسائل وجود دارد که باید در مورد آن دقت کنیم چون بحث تخصصی است و یکی از این موارد قانون عملیات بانکی بدون ربا است.
فواید بررسی طرح بانکداری بدون ربا در کمیسیون اقتصادیوی ادامه داد: کمیسیونهای تخصصی با مرور مسائل مرتبط با آن طرح میتوانند به صورت متمرکز و با قرار دادن قوانین مرتبط با آن در کنار هم، قانون کارآمدی را تصویب کنند لذا برخلاف گفته برخی مخالفان، مغایرتی ندارد که تصویب این طرح به کمیسیون اقتصادی واگذار شود؛ چراکه وقتی کمیسیونها تخصصی هستند و با توجه به شرایطی که اعضای آن دارند میتوانند چنین اقدامی را انجام دهند و در موارد ویژه هم از نظر کارشناسان مرتبط استفاده کنند.
نکو افزود: برای نگارش و تصویب طرح جدید بانکداری بدون ربا از نظرات دولت، مرکز پژوهشهای مجلس و کارشناسان مرتبط با حوزه بانکداری استفاده میشود؛ لذا بررسی این طرح در کمیسیون اقتصادی میتواند کارآمد باشد و قانونی قوی، جامع و محکم را ارائه دهد.
استفاده از نظرات دیگر کمیسیونها در قانون جدید بانکداری بدون ربانماینده رباطکریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: درباره برخی مسائل که در صحن علنی توسط برخی نمایندگان محترم در اینباره مطرح شد باید عرض کنم که این افراد میتوانند نظرات خود را در قالب پیشنهادی به کمیسیون اقتصادی ارائه دهند تا نظرات آنها مورد بررسی و استفاده قرار گیرد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تأکید کرد: به نظرم چون این موضوع بسیار حساس است باید در کمیسیون اقتصادی، برابر با اصل 85 قانون اساسی مورد بررسی قرار گیرد تا با پختگی و چکشکاری محکمی به تصویب برسید؛ بنابراین به نظرم مشکلی در این زمینه پیش نخواهد آمد چراکه جزیی از قوانین مجلس است.
همه مشکلات مربوط به قانون بانکداری بدون ربا با چند جلسه برطرف نمیشودنکو در پاسخ به این پرسش که با توجه به اینکه روزهای پایانی عمر مجلس نهم را در پیش رو داریم آیا این قانون در این روزها در کمیسیون اقتصادی به تصویب خواهد رسید؟ اظهار کرد: بنده بعید میدانم که چنین اتفاقی رخ دهد چراکه این قانون، یکی از قوانینی است که هم به لحاظ شرعی و هم قانونی به دقت نظر بیشتری نیاز دارد، به این دلیل که در مورد قوانین بانکی، مسائل بسیاری از جمله قوانین جانبی وجود دارد که همه این مسائل با برگزاری چند جلسه برطرف نخواهند شد.
وی در پایان گفت: نظر کارشناسی دولت در این جلسات بسیار مهم است و باید مطرح شود. مجلس یک هفته دیگر جلسه دارد و هفته بعدی هم اختتامیه است بنابراین در این سه جلسه که کمیسیون اقتصادی فرصت دارد و معمولا دو جلسه آن تشکیل جلسه میدهد این امکان وجود ندارد که در این جلسات این قانون تصویب شود مگر اینکه ارادهای وجود داشته باشد که نمایندگان در کل هفته کار کنند تا طرح بانکداری بدون ربا تصویب شود.