کد خبر: 3498007
تاریخ انتشار : ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۰

کظم غیظ امام‌ زین‌العابدین(ع) در برخورد با مرد دلقک

کانون خبرنگاران نبأ: آنچه از مقایسه سوره‌های مکی با سوره‌ها مدنی می‌توان فهمید این است که سوره‌های مکی بیشتر به عقاید مردم برمی‌گردد ولی سوره‌های مدنی بیشتر به اعمال مردم برمی‌گردد، یعنی اصلاح عقاید مردم مقدم بر اصلاح اعمال آنان است، یعنی سازندگی اول باید اعتقادی باشد و اول باید باورها را درست کرد.

حجت‌الاسلام محمدمهدی نادری، عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، در گفت‌وگو با کانون خبرنگاران ایکنا؛ نبأ، در مورد دلیل کمرنگ شدن اخلاق در جامعه و راهکار برون‌رفت از بی‌اخلاقی در جامعه گفت: پیامبر(ص) فرموده‌اند برای تکمیل مکارم اخلاق آمده‌اند، ما نیز می‌گوییم مطیع پیامبر(ص) هستیم اما چرا در نظام اسلامی ما رفتارهای بد و غیراخلاقی دیده می‌شود؟ سال گذشته از صدا و سیما اعلام شد نسبت ازدواج به طلاق، سه به یک است، چرا یک بچه مذهبی بعد از چند ماه یا چند سال زندگی مشترک، کارش به طلاق کشیده می‌شود؟
وی افزود: آنچه از مقایسه سوره‌های مکی با سوره‌ها مدنی می‌توان فهمید این است که سوره‌های مکی بیشتر به عقاید مردم برمی‌گردد ولی سوره‌های مدنی بیشتر به اعمال مردم برمی‌گردد، یعنی اصلاح عقاید مردم مقدم بر اصلاح اعمال آنان است، یعنی سازندگی اول باید اعتقادی باشد و اول باید باورها را درست کرد.
عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام‌خمینی(ره) در ادامه بیان کرد: به فرموده امیرالمؤمنین علی(ع) تفاوت میان لشکر ایشان با لشکر پیامبر(ص) در این بود که پیامبر(ص) عقاید لشکریانش را درست کرد لذا آنان پای کار ماندند اما امیرالمؤمنین(ع) فرصت پیدا نکرد که باور لشکریانش را درست کند لذا به زودی از اطراف حضرت پراکنده شدند.
وی اظهار کرد: بر فرض فرزند من اگر بخواهم وقتی به سن تکلیف می‌رسد چادری شود ابتدا باید باور به حجاب را در او به وجود بیاورم، یک بنده خدایی در گوشی دخترش تصاویر مستهجن دیده بود و به قول خودش گوشی را توقیف کرده بود، من گفتم این کار فایده ندارد ابتدا باید باور به غلط بودن این کار را در او ایجاد کنی.
نادری گفت: امام زین‌العابدین(ع) در دوران امامتشان کرسی درس نداشتند زیرا در خفقان بودند و شیعیانشان بسیار کم بود لذا از کارهایی که امام(ع) کردند این بود که تعداد زیادی برده خریدند و روی عقاید آنان کار کردند و همچنین با رفتار نیکشان آنان را به اسلام جذب کردند بعد آنان را آزاد کردند و همین‌ها بودند که تبلیغ مکتب اهل‌بیت(ع) کردند.
وی افزود: یک شخصی که دلقک بود سعی می‌کرد با مسخرگی امام زین‌العابدین(ع) را بخنداند اما هرکاری می‌کرد نمی‌توانست، روزی تلاش کرد امام زین‌العابدین(ع) را برنجاند لذا عبای حضرت(ع) را چنان کشید که گردن ایشان خراشیده شد، بعد آن شخص فرار کرد، امام(ع) به خانه آن شخص رفتند و در راه مداوم آیه «...وَالْكَاظِمِينَ الْغَيْظَ وَالْعَافِينَ عَنِ النَّاسِ...؛ ...و فروبرندگان خشمشان، و آنان که از (خشم بر) مردم در‌گذرنده‌اند...» (آل عمران، 134) را می‌خواندند، خب، امام(ع) می‌فرمایند از نشانه‌های مؤمن این است که خشم خود را مهار کند، چطور باید خشم را مهار کرد؟ با مدیریت فکر باید این کار را کرد، من تا وقتی نتوانم فکرم را مدیریت کنم نمی‌توانم رفتارم را مدیریت کنم، بعد نیز امام(ع) می‌فرمایند ببخشید.
نادری بیان کرد: خلاصه امام زین‌العابدین(ع) به درب خانه آن شخص رسید و آن شخص امام(ع) را دید، امام(ع) فرمودند اگر کاری که کردی در شأن من بود، خدا مرا بیامرزد، اما اگر آن‌کار در شأن من نبود خدا تو را بیامرزد، بعد آن شخص به غلط کردن افتاد و اظهار کرد به من پول داده بودند تا آنطور با شما رفتار کنم اما الان طلب بخشش دارم، بعد نیز آن شخص توبه کرد و از مؤمنین به امام زین‌العابدین(ع) شد.
وی در پایان سخنانش یادآور شد: شخصی نزد من اظهار تأسف می‌کرد که شخص دیگری به حضرت زهرا(س) توهین کرده است زیرا در فاطمیه، عروسی گرفته است، من به آن شخص گفتم زود قضاوت نکن، امکان دارد آن شخص زرتشتی یا یهودی، مسیحی یا سنی باشد و نداند فاطمیه است! یا شاید اصلاً شیعه باشد اما به تقویم دقت نکرده است و اگر به او بگویی بپذیرد پس سریع قضاوت نکنیم و تهمت نزنیم.
captcha