کد خبر: 3499341
تاریخ انتشار : ۰۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۳
اکرمی:

تفکیک وظایف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی روحانیت امکان‌پذیر نیست

گروه سیاسی: عضو جامعه روحانیت مبارز با ممکن ندانستن تفکیک میان وظایف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی روحانیت گفت: این مسائل همه با هم پیوند دارند و اگر یک روحانی بخواهد در کارش از نظر شرع انور موفق باشد حتما باید در حد امکان از مسائل روز باخبر باشد و به این وظایف مهم براساس شرایط روز عمل کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با جمعی از مدیران، مدرسان و طلاب حوزه های علمیه تهران، «هدایت فکری و دینی»، «هدایت سیاسی و بصیرت افزایی» و «راهنمایی و حضور در عرصه خدمات اجتماعی» را سه وظیفه عمده روحانیت برشمردند و تأکید کردند: طلاب باید با کسب صلاحیت‌ها و آگاهی‌های لازم، در دنیای متفاوت امروز خود را برای ایفای مسئولیت‌های تعیین‌کننده در جامعه آماده کنند.

مقام معظم رهبری همچنین با اشاره به اهمیت پیوند روحانیت با مردم، فرمودند: آمریکایی‌ها از اول انقلاب نیز مانند امروز در صدد حذف روحانیت از حرکت عمومی ملت ایران بوده‌اند تا در مرحله بعد، حضور مردم در صحنه از بین برود و سپس انقلاب به شکست بینجامد اما تاکنون موفق به تحقق این هدف نشده‌اند و به فضل الهی نخواهند شد... در جمهوری اسلامی، تداوم حضور علما و روحانیون و در نتیجه حضور مردم در عرصه‌ها، استمرار حرکت انقلاب را ممکن کرده است.

حجت‌الاسلام و المسلمین سید رضا اکرمی، رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری، در گفت‌وگو با ایکنا درباره اهمیت این وظایف سه گانه برای روحانیت گفت: براساس آیات قرآن و روایات اهل بیت(ع) هر طلبه‌ای که درسی خوانده و اطلاعاتی از مسائل مذهبی دارد به مانند آنچه برای رسول اکرم (ص) برشمرده شده است که «يتْلُوا عَلَيهِمْ آياتِهِ وَ يزَكِّيهِمْ وَ يعَلِّمُهُمُ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ» باید احکام خدا را برای مردم بیان کند و حتی برای اموزش احکام برای مردم کلاس بگذارد و در عمل نیز نمونه دعوت عینی به اسلام باشد.

وی ادامه داد: برای روحانیت در دوران پس از انقلاب تفکیک مسائل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از یکدیگر بسیار دشوار است زیرا این مسائل همه با هم پیوند دارند و در مجموعه زندگی مردم اثر گذار است. اگر یک روحانی بخواهد در کارش از نظر شرع انور موفق باشد حتما باید در حد امکان از مسائل روز باخبر باشد و به این وظایف مهم براساس شرایط روز عمل کند.

اکرمی اظهار کرد: به عنوان مثال در زمان انتخابات به طور طبیعی روحانیت باید مردم را دعوت به حضور کند و شاخص‌های انتخاب اصلح را برای آنها تبیین کند و اهمیت عمل به وظیفه را برای جامعه بیان کند. لذا نوع وظایف روحانیت بر حسب شرایط زمان تفاوت پیدا می‌کند اما اصل وظیفه هیچ فرقی نمی‌کند.

اکرمی درباره آفاتی که پیوند میان روحانیت و مردم را تهدید می‌کند گفت: دشمن به دلیل مخالفت با اصل اسلام، نظام و انقلاب، قطعا نمی‌خواهد که پیوند میان روحانیت و مردم تقویت شود و همواره به دنبال تضعیف این پیوند است لذا ما باید دشمن‌شناس باشیم و نسبت به خطرات دشمن آگاهی داشته و اقدامات متقابل را در مقابل توطئه‌های دشمن انجام دهیم.

عضو جامعه روحانیت مبارز تأکید کرد: اما در جبهه خودی، ما باید بدانیم همگی در یک کشتی هستیم و همه باید به هم کمک کنیم و در دام اختلاف و تفرقه‌افکنی دشمن نیفتیم.

اکرمی عنوان کرد: در واقع هر فرد در جایگاه خود باید سایر اقشار را یاری کند نه اینکه دیگری را تضعیف کند و این مسئله برای روحانیت از اهمیت بیشتری برخوردار است و باید نگاهی پدرانه، دلسوزانه و هدایتگرانه نسبت به آحاد جامعه داشته باشد و با خلق خوش با مردم برخورد کند که این می‌تواند به افزایش احترام و اعتبار جایگاه روحانیت در نزد مردم بی انجامد و تبلیغات سوء دشمنان درباره روحانیت را خنثی کند.

captcha