کد خبر: 3499466
تاریخ انتشار : ۰۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۹
گپ‌و‌گفتی با کاتبان وحی/1

کم‌کاری وزارت ارشاد در سفارش کتابت به کاتبان وحی

گروه ادب: یکی از اساتید ممتاز دارالکتابه گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سفارش کتابت قرآن به کاتبان حرفه‌ای کم‌کار است و تاسیس دارالکتابه فعالیتی موثر برای ارتقای هنر خوشنویسی اسلامی بوده، ولی ادامه این نهضت دشوار است و به همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیاز دارد.

محمدتقی اسدی از کاتبان ممتاز دارالکتابه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) عنوان کرد: متاسفانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سفارش کتابت قرآن به کاتبان حرفه‌ای کم‌کار است.

وی همچنین بر لزوم حمایت هرچه بیشتر از همه خطوط اسلامی تاکید کرد و گفت: متاسفانه خط نسخ و ثلث مورد بی‌مهری انجمن خوشنویسان واقع شده‌اند و بیشتر توجه‌ها معطوف به خطوط نستعلیق و شکسته است. باید توجه داشت که با اینکه شایسته است به خطوط فارسی پرداخته شود، ولی نباید از خطوط عربی نیز غافل بود، چون ما پیش از ایرانی بودن مسلمان هستیم و بسیاری از متون دینی و علمی ما عربی است.

اسدی تصریح کرد: در صورت حمایت‌های دولتی می‌توان امیدوار بود که به چشم‌اندازی روشن در عرصه کتابت قرآن با خطوط مختلف برسیم.

وی گفت: تاسیس دارالکتابه فعالیتی موثر برای ارتقای هنر خوشنویسی اسلامی بوده، ولی ادامه این نهضت دشوار است و به همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیاز دارد.

این کاتب ادامه داد: در شهرستان‌های مختلف استعدادهای گمنامی هستند که در کنج خانه بهترین آثار را خلق می‌کنند. این افراد در صورت حمایت می‌توانند تشکیل دهنده نسل بعدی کاتبان خطوط اسلامی باشند.

وی تصریح کرد: ارتقای هنر کتابت با خط نسخ و ثلث به برنامه‌ریزی کلان ملی نیاز دارد. باید توجه داشت که خوشنویسی هنر اصیل اسلامی و ایرانی است و باید از آن حمایت شود.

captcha