کد خبر: 3499500
تاریخ انتشار : ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۰:۲۷
آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی:

حق قرآن در حوزه ادا نشده است

گروه حوزه‌های علمیه: آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی خطاب به استادان تفسیر گفت: شما وظیفه بسیار سنگینی دارید، زیرا حق قرآن هنوز در حوزه‌ها ادا نشده و تا اداشدن، فاصله بسیار زیاد است و باید با توکل بر خدا حق قرآن را ادا کنیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی چهارشنبه شب، 29 اردیبهشت‌ماه، در سیزدهمین گردهمایی استادان تفسیر در دارالقرآن علامه طباطبایی(ره) با اشاره به رابطه قرآن با ماه رمضان، به سوره قدر، آیه 3  سوره مبارکه «دخان» و آیه 185 «بقره» اشاره کرد و گفت: از این آیات متوجه می‌شویم که قرآن در ماه رمضان نازل شده است اما بحثی در اینجا میان مفسران وجود دارد که مقدار نزول چقدر بوده، آیا نزول برای یکسال یا ... همچنین محل آن به سماء دنیا و یا بیت معمور و یا قلب پاک پیامبر(ص) بوده که اینها همه محل بحث است اما این مباحث هدف و اصلی برای ما نیست.
وی ادامه داد: ماه روزه برنامه عملی تقوا برای مومنان است و در کنار این برنامه عملی، یک برنامه آموزشی گفتاری تقوا به نام قرآن نیز قرار داده شده اما آیا قرائت به تنهایی کافی است.
این مرجع تقلید تصریح کرد: قرائت یک گامی است که در کشور در قالب گروه‎های ترتیل‌خوانی برداشته شده و در ماه رمضان جلسات دسته جمعی خوبی برقرار می‌شود زیرا اهل سنت ما را متهم می‌کردند که ما رابطه‌ای با قرآن نداریم ولی برخلاف نظر آنان این همه مجالس خوب داریم.
این مفسر قرآن با طرح این سؤال که آیا قرائت روزی یک جزء دسته جمعی خواندن کفایت می‌کند یا نه گفت: ما باید جلوتر برویم و قرآن را نسخه عمل زندگی قرار دهیم، یعنی وقتی ترتیل‌خوانی قرآن انجام می‌شود یکی از مفسران چند آیه را تفسیر و مردم را با مفاهیم قرآن آشنا کنند و اگر این باشد در این صورت پیام آیه شهر رمضان که هدف از نزول قرآن را هدایت می‌داند محقق خواهد شد.
آیت‌الله مکارم بیان کرد: اولین وظیفه ما این است که قرآن را بخوانیم، دوم درباره آن فکر کنیم، سوم به آن عمل کنیم و در مرحله چهارم آن را منتشر سازیم بنابراین تلاوت و قرائت، تدبر، عمل و نشر چهار مرحله از وظایف ماست و نباید در قرائت منحصر شویم.
وی از اعزام استادان تفسیر به شهرستان‌ها و استان‌ها تجلیل کرد و گفت: باید در سال‌های آینده افراد بیشتری برای بیان تفسیر به مناطق مختلف کشور اعزام شوند.
تاثیر تقویت باور به توحید و معاد
این مفسر قرآن با بیان اینکه ما چندهزار آیه درباره توحید و معاد داریم، اظهار کرد: اگر تعدادی از همین آیات احیاء شود چهره جامعه را عوض خواهد کرد زیرا حقیقت توحید یعنی مراقبت دائمی خداوند بر انسان و معاد نیز اعتقاد به جزا در دنیای دیگر است، بنابراین اگر این دو مسئله حل شود بسیاری از خیانت‌ها و اختلاس‌ها کمتر خواهد شد؛ اگر مراقبت الهی که قابل قیاس با مراقبت دنیایی نیست در میان مردم زنده و باور شود بسیاری از مشکلات کشور  نیز کاهش خواهد یافت.
وی افزود: من وقتی به آیات توحید می‌رسم خیلی لذت می‌برم زیرا گاهی یک آیه تمام مباحث توحید را در خود دارد؛ آیه 164 بقره فرموده است که خداوند با هفت چیز خودش را نشان داده است، که چندین ساعت می‌توان درباره آن سخن گفت بنابراین این حرف‌ها باید برای مردم بیان شود.
وی ادامه داد: امروز می‌گویند لااقل 500 هزار نوع حشره داریم و موجودات زنده در دریا غیرقابل احصاء است و این در حالی است که وقتی خبری از این اکتشافات نبوده، قرآن کریم از موجودات و پدیده‌های نجومی و باد و نقش آن در طبیعت و ...  نام برده است.
این مرجع تقلید با بیان اینکه اگر مردم واقعا قرآن را بفهمند از آن لذت برده و عاشق آن می‌شوند و رابطه آنان با قرآن قوی می‌شود، ادامه داد: شنیدیم که کار خوبی در مساجد شامل خواندن قرآن و ترجمه آن صورت می گیرد که باید تقدیر شود.
وی خطاب به استادان تفسیر گفت: شما وظیفه بسیار سنگینی دارید زیرا حق قرآن هنوز در حوزه‌ها ادا نشده و تا اداشدن، فاصله بسیار زیاد است و باید با توکل بر خدا حق قرآن را ادا کنیم.
captcha