کد خبر: 3501243
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۶
معاون فرهنگی مؤسسه تنطیم و نشر آثار امام(ره):

امام(ره) به صراحت سینما را وسلیه‎ رشد معنوی انسان‎ها می‎دانستند

گروه هنر: حجت‌الاسلام والمسلمین کمساری در اختتامیه جشنواره فیلم «روح‎الله) تأکید کرد: امام(ره) همواره بر این اصل تاکید می‌کردند که «ما با سینما مخالف نیستیم» و ضمن تببین امکان نقش سوء این رسانه در طرح مسائل اخلاقی و آموزشی، به صراحت سینما را وسیله‌ای برای رشد معنوی انسان می‌دانستند.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، آیین اختتامیه نخستین جشنواره فیلم «روح الله» عصر روز گذشته 5 خرداد در تالار اهل‌بیت(ع) اصفهان با حضور مسئولان شهری اصفهان و جمع کثیری از هنرمندان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم حجت الاسلام والمسلمین علی کمساری، رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم فجر و معاون فرهنگی مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام(ره) از برگزارکنندگان جشنواره و شرکت‌کنندگان در این رویداد قدردانی کرد و گفت: امروز سینما؛ این پدیده جادویی و سحرانگیز جهان مدرن، با هزاران ترفند و لطیفه تبدیل به پدرخوانده دیگر هنرها شده است؛ پدیده ای که هم توان راه‌گشایی به سمت وجوه حقانی انسان را دارد و هم می‎تواند محلی برای تجلی ماده‎پرستی و شیطان باشد. در روزگار رشد علوم مختلف، این سینما است که در عالم سیاست و قدرت‎های رسانه ای جهان، ماموریت جادوگران و شعبده بازان در سرگرم سازی و هم در شاخصه هدایت پنهان و آشکار مخاطب به سمت و سویی معین را بر عهده دارد.

وی افزود: بیش از یک قرن از ورود این هنر به ایران می گذرد و امروز سینمای ایران در کارکردی هنری یکی از نام های قابل اعتنا و مهم در سینمای جهان است. هنگام تحولات پسامشروطیت که روش ها و کارکرد ابزار رسانه ای در جامعه ایران اهمیتی وافر یافت، سینما چون طفلی نابلد در مسیری سراسر آزمون و خطا رشد یافت و بالغ شد. چه زمانی که تنها هدف از سرگرمی اقشار کم درآمد و متوسط الحال بود و چه در زمانی که اندک اندک با حضور تک چهره‎هایی، قدرت آگاه سازی و تأثیرگذاری برمخاطب خود را در شکل اجتماعی به رخ کشید.

کمساری تأکید کرد: پیر فرزانه جماران در بیاناتی که در بین اهالی سینما فرهنگ و رسانه مطرح کرده اند، به وضعیت رسانه فرهنگ و تلویزیون و به طور کلی هنر قبل از انقلاب اشاره داشته و ضمن طرح نکات ظریف اخلاقی، راهکارهای عملی و قابل برنامه ریزی را ارایه کرده‎اند؛ حضرت امام خمینی (س) روند و پیشینه سینمای ایران در قبل از انقلاب را نکوهش کرده و همواره بر این اصل تاکید می کردند که «ما با سینما مخالف نیستیم» و ضمن تببین امکان نقش سوء این رسانه در طرح مسائل اخلاقی و آموزشی، به صراحت سینما را وسیله ای برای رشد معنوی انسان می دانستند.

در ادامه این مراسم از نیکویی اولین مدیر موسسه تنظیم و نشر آثار امام(ره) در اصفهان و عظیمیان شهردار وقت، جوادی دیگر شهردار اسبق اصفهان، جمالی نژاد شهردار فعلی اصفهان و مهندس غلامی مدیرکل اداره راه و شهرسازی اصفهان به واسطه خدمات آنها در طول سال های گذشته، تجلیل شد و سپس محمد آفریده دبیر جشنواره در سخنان کوتاهی گفت: سی و اندی سال پیش بسیاری از ما تحت تاثیر امام (ره) وارد سینما شدیم و همچنان چند جمله از ایشان در ذهنم مانده است، از جمله اینکه ارزش هر کاری پیش خدا محفوظ است.

در ادامه مراسم از عبدالله اسفندیاری، محمدعلی فارسی، احمدرضا درویش و ابراهیم حاتمی کیا تقدیر شد. در بخش پایانی برنامه با حضور هیئت داوران متشکل از مریلا زارعی، ابوالفضل جلیلی، فرشته طائرپور، محمدحسین حقیقی و محمد آفریده دبیر جشنواره جایزه برگزیدگان اهدا شد.

captcha