کد خبر: 3501372
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۵
دهقانی مطرح کرد:

نیروی انسانی و برنامه‌ریزی؛ 2 عامل موفقیت جهاد دانشگاهی لرستان

گروه اندیشه: رئیس جهاد دانشگاهی لرستان گفت: عامل موفقیت جهاد دانشگاهی لرستان نیروی انسانی و برنامه‌ریزی بوده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، سید علی نادر دهقانی‌الوار، رئیس جهاددانشگاهی لرستان در اختتامیه چهل و دومین گردهمایی معاونان آموزشی جهاد دانشگاهی سراسر کشور که پنج‌شنبه، ششم خردادماه در لرستان برگزار شد، با بیان این‌که از محسن قرنفلی که لرستان را به‌عنوان میزبان این همایش انتخاب کردند تشکر می‌کنم، گفت: قرار بود این همایش نیمه دوم اردیبهشت‌ماه در لرستان برگزار شود اما چون با همایش زیست محیطی دانشجویان سراسر کشور تداخل داشت این گردهمایی به امروز موکول شد.
وی ادامه داد: جهاد دانشگاهی واحد لرستان به لحاظ فضای فیزیکی و نیروی انسانی رشد خوبی داشته و این آماری که روزانه به‌طور میانگین 2 مترمربع فضای فیزیکی به مجموع فضاهای جهاد دانشگاهی اضافه شده قطعی است و در این مدت 1800 مترمربع فضا در جهاد دانشگاهی استان داریم و 5040 مترمربع زمین به نام جهاد دانشگاهی لرستان سند خورده و به زودی نیز 4.5 هکتار زمین به نام جهاد دانشگاهی واحد لرستان سند خواهد خورد.
دهقانی اضافه کرد: ارتباط جهاد با مدیریت ارشد استان باعث شده که این مهم به پروژه، اعتماد و حرکت برای جهاد دانشگاهی واحد استان منجر شود.
عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی لرستان با اشاره به این‌که چنانچه اتفاقی در استان رخ داده این مهم مرهون نیروی انسانی و برنامه‌ریزی بوده است، افزود: در واحد لرستان 4 شورا نظیر شورای معاونین، همکاران، مدیران و سایر شوراها برگزار می‌شود، در شورای معاونین که هر هفته برگزار است در مورد روحیه جهادی، فرهنگ و اصول جهادی بحث و تبادل‌نظر می‌شود تا به نتیجه برسیم.
دهقانی‌الوار با بیان این‌که سعی شده است افراد نسبت به فرهنگ و روحیه جهادی آگاه سازیم، یادآور شد: برنامه ریزی ای که در مجموعه جهاد استان صورت گرفته کمّی است و پایان سال عملکرد معاونت ها با عدد و رقم بیان می شود و هیچ توجیهی خارج از چارچوب برنامه قابل قبول نیست و این موارد باعث شده که واحد استان تاحدودی موفق عمل کند.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان اظهار کرد: امید می رود این روند همچنان ادامه پیدا کند و معتقدیم موفقیت جهاد دانشگاهی مرهون ایثارگری بزرگان جهاد است، چنانچه در این گردهمایی دوروزه کار خوبی صورت گرفته به‌خاطر تلاش‌های دکتر قرنفلی و واحدهای مختلف بوده و چنانچه کسری و قصوری بوده بر من ببخشایید.
تدوین رشته مدیریت جهادی در مقطع کارشناسی ارشد
محسن قرنفلی، معاون آموزشی جهاددانشگاهی کشور نیز در این مراسم اختتامیه، گفت: چند ماهی است در معاونت آموزشی بحثی را با عنوان مدیریت جهادی مطرح کردیم که در حال تدوین آن هستیم تا به اجرا درآید.
وی ادامه داد: قصدمان این است که این دوره را در خدمت نظام مرسوم مثل کارشناسی ارشد ترسیم کنیم و در اختیار وزارت علوم قرار دهیم.
قرنفلی اضافه کرد: برای رسیدن به چنین کاری باید مراحلی طی شود که در ابتدا درصددیم آن را در جهاد دانشگاهی اجرایی کنیم.
وی در ادامه گفت: در حوزه های فرهنگی و.آموزش مطالعاتی در حال انجام است و امیدواریم در دوره‌ای که تدریس می‌شود اساس کار بر پایه مطالعاتی و بنیادی باشد.
وی با تاکید بر تب ادل تجربیات و این‌ک هاین بحث برای ما خیلی مهم است و باید اجرایی شود،گفت: یک بحث فرهنگی هم داریم که در گردهمایی قبلی آن را مطرح کردیم و آن اینکه باید نگاه فرهنگی به بحث آموزش داشته باشیم.
 جهاد دانشگاهی مظهر ارگانی است که هم دین دارد و هم علم
حمیدرضا فرهمند، رئیس پژوهشکده فرآوری و فناوری مواد ویژه فلزی نیز در این مراسم اختتامیه، افزود: برای اینکه انسان از خسران به دور باشد باید وابستگی‌اش به چهار عنصر ایمان، عمل صالح، شناخت حق و صبر را بیشتر کند.
وی با بیان اینکه اگر یک مدیر این عنصرها را داشته باشد می‌تواند به مدیریت جهادی دست یابد، اضافه کرد: همه ما با تعریف مدیریت جهادی، مؤلفه‌ها، ویژگی‌ها و جایگاه آن آشنا هستیم و باید در این راستا تلاش کنیم.
فرهمند با اشاره به این‌که یکی از مؤلفه‌های جهاد، مبارزه با نفس است، ادامه داد: تمام آورده انسان در نفس او متجلی خواهد شد و نمی شود به نفس توجه نکنیم. جهاد با نفس یعنی درون مایه اصلی انسان که موجودیت از آن شکل می گیرد و آدم باید حواسش به آن باشد، چون نفس در حال رشد است و باید جهت آن به راه درست سوق داده شود.
رئیس پژوهشکده فرآوری و فناوری مواد ویژه فلزی تصریح کرد: یکی از جلوه های نفس، خودپرستی است که در مدیریت جهادی جایگاهی ندارد. ریا یک عمل زشت برای نفس است و نمی شود یک سازمان را با دروغ هدایت کرد. در جایی که مدیریت جهادی مطرح است باید در چارچوب کاری اش فارغ از بدی ها باشد.
وی در ادامه با اشاره به این‌که هدف از انقلاب ما این بود که کشور براساس قوانین اسلامی اداره شود، خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی ایران دو شعار اصلی داشت؛ یکی استقلال آزادی جمهوری اسلامی و دیگری نه شرقی نه غربی جمهوری که هدف در شعار دومی اندیشه اسلامی است.
فرهمند تأکید کرد: جهاد دانشگاهی ارگانی است که هم دین دارد و هم علم و این مموضوع نهادسازی شده این مؤلفه‌ها را به‌خوبی اجرا کرده‌ایم.
وی درباره سامانه بن ساز فرهنگ گفت: هسته مرکزی اندیشه فرهنگی ما را توصیه‌گرایی و عقل‌گرایی تشکیل می‌دهد و در کنار این‌ها وحی‌باوری، انسان‌باوری، حق‌باوری، علم‌باوری، صدق‌یاوری و سلم‌باوری می‌آید.

captcha