کد خبر: 3502744
تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۸
مهدی رضا عنوان کرد:

مسلمانان؛ بخش‌ مهم فضای چندفرهنگی کرواسی/ اذعان به نقش سازنده ایران

گروه بین‌الملل: سرپرست رایزنی فرهنگی ایران در کرواسی گفت: مسلمانان یکی از بخش‌های مهم فضای چندفرهنگی کرواسی هستند و دین اسلام در کرواسی در خانه‌ خود است.

مسلمانان؛ بخش‌ مهم فضای چندفرهنگی کرواسی/ اذعان به نقش سازنده ایران

مهدی رضا، سرپرست رایزنی فرهنگی ایران در کرواسی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با تبیین وضعیت جامعه اسلامی این بخش از بالکان گفت: ۲ درصد از جمعیت کرواسی را مسلمانان تشکیل می‌دهند و این گروه با جمعیتی بالغ بر ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار نفر از مهاجران آلبانیایی، مقدونیه‌ای، ترک‌ها، بوسنیایی‌ها و دیگر اقوام مسلمان منطقه بالکان هستند.
وی افزود: در کرواسی پیروان تشیع به ندرت حضور دارند و شیعیان بیشتر مهاجران و دانشجویان عرب و ایرانیانی هستند که برای تحصیل و کار به کرواسی آمده‌اند.

مسلمانان؛ بخش‌ مهم فضای چندفرهنگی کرواسی/ اذعان به نقش سازنده ایران

مسلمانان؛ جزء جدایی‌ناپذیر جامعه کرواسی
سرپرست رایزنی فرهنگی ایران در کرواسی با بیان اینکه مسلمانان جزء جدایی‌ناپذیر جامعه و فرهنگ کرواسی هستند، گفت: فرهنگ، علم، هنر و آموزش در کرواسی بدون مشارکت و همکاری مسلمانان قابل تصور نیست.
اسلام در خانه خود است
وی افزود: مسلمانان یکی از بخش‌های مهم فضای چندفرهنگی کرواسی هستند و دین اسلام در کرواسی در خانه‌ خود است.  
برخورداری از حقوق برابر
مهدی رضا ادامه داد: مسلمانان کرواسی در این کشور از حقوق یکسانی در مقایسه با مسیحیان کاتولیک و ارتدکس‌ و یهودیان برخوردار هستند. آن‌ها طی صد سال گذشته برای ساختن جامعه‌ کرواسی از جان و مال خود مایه گذاشته‌اند.
رضا تصریح کرد: ذکر این نکته را ضروری می‌دانم که مقامات رسمی سیاسی و مذهبی کرواسی در بیشتر دیدارهایشان به نقش بارز و سازنده جمهوری اسلامی ایران در کرواسی اشاره دارند و آخرین این اظهارات سخنان حسن بگویچ، وزیر فرهنگ مسلمان کرواسی است که در دیدار با حضرت آیت‌الله تسخیری، مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور ادیان و جهان اسلام عنوان شد.
وی در این دیدار گفته بود «در زمانی که زنده‌ماندن و نابودشدن دو راه باقی‌مانده برای ملت کرواسی در دوران جنگ‌های خانمان برانداز قومیتی بالکان بود، ما شاهد کمک‌های خیرخواهانه جمهوری اسلامی ایران برای زنده‌ماندن مردمان این کشور بودیم؛ در شرایطی که بسیاری از کشورهای اسلامی در تردید حمایت از مردم ما بودند جمهوری اسلامی ایران با قاطعیت و بدون هیچ چشم‌داشتی از ما حمایت کرد».
رویکرد کروات‌ها به پدیده تکفیر
سرپرست رایزنی فرهنگی ایران در کرواسی در بخش دیگری از این گفت‌و‌گو به عدم حمایت جامعه مسلمان کرواسی از جریان‌های تکفیری اشاره کرد و یادآور شد: یکی از نشانه‌های بارز و مثبت حیات اجتماعی و سیاسی مردم کرواسی و همچنین مسلمانان این کشور عدم حمایت آنان از جریان‌های تکفیری و تندروی‌های مرسوم در بین گروه‌های تکفیری در جهان اسلام است؛ به طوری که تاکنون نام یک تبعه کروات چه مسلمان و چه غیر مسلمان را در لیست گروه‌های تکفیری مشاهده نشده است.  
مهدی رضا بیان کرد: به طور کلی مقامات دولتی و مذهبی در کرواسی مخالف افراط‌گرایی‌های مذهبی بوده و همواره خطبا و امامان مردم را به بردباری دینی توصیه می‌کنند.
استقبال از صدمین سال رسمیت‌یافتن اسلام
وی در پایان میزان استقبال جامعه مسلمانان کرواسی از مجموعه برنامه‌‌های رسمیت‌یافتن دین مبین اسلام در کرواسی را مورد توجه قرار داد و گفت: این برنامه‌ها با استقبال گسترده جامعه اسلامی کرواسی مواجه شده است؛ به نحوی که در برنامه پایانی روز سوم جشن‌های رسمی که با حضور رؤسای جمهور ۳ کشور کرواسی، ترکیه و بوسنی در محل اصلی تئاتر ملی کرواسی برگزار شد، جمع زیادی به دلیل کمبود جا از پشت درب‌های بسته یا از کانال سراسری رادیو و تلویزیون کرواسی این مراسم را دنبال کردند.
در بیست‌و‌هفتم آوریل سال ۱۹۱۶اسلام به عنوان دینی مساوی با دین مسیحیت در مجلس کرواسی به رسمیت شناخته شد. امسال مصادف با صدمین سال رسمیت‌یافت اسلام در این کشور است و به همین مناسبت برنامه‌هایی آغاز شده است و همچنان ادامه دارد.
کرواسی ۲۷ آوریل را به‌عنوان صدمین سالروز به رسمیت شناختن اسلام به‌عنوان دینی مساوی با ادیان دیگر در تقویم خود به ثبت رسانده است.
captcha