وی افزود: این اقدام خیلی به ندرت در میان سیاستمداران مشاهده میشود، اما امام(ره) توانست با شایستگی تمام میان دین و سیاست پیوند و سازگاری ایجاد کند.
سیداحمد الموسوی اظهار داشت: غالبا میبینیم که یک روحانی و عالم دینی بر یک زاویه خاص متمرکز میشود، زیرا بر این باور است که دینش او را از ورود به میدان سیاست منع میکند، اما امام خمینی(ره) همچون جدش معتقد بود که اصل دین آن است که سیاست را کنترل کند یعنی سیاست امت و رهبری آن را.
این روحانی عراقی در ادامه این گفتوگو بیان داشت: امام خمینی(ره) توانست سیاست مکتوب را به یک سیاست خارجی واقعگرایانه تبدیل و دستاوردهای بزرگی را در این زمینه محقق کند و این امر را به ندرت در میان شخصیتهای سیاسی میبینیم، علاوه بر این که امام راحل شخصیتی بود که میان دین و سیاست سازگاری و پیوند ایجاد کرد.
وی در رابطه با محورهای اندیشه امام خمینی(ره)، از جمله وحدت و موضوع فلسطین و چگونگی جمعکردن میان این محورها از سوی امام راحل گفت: امام خمینی(ره) با این نگاه به اسلام مینگریست که یک دین بسته و تنگنظر نیست، بلکه بر این باور بود که اسلام دینی روشنگر و اهل تعامل است و این چیزی است که پیامبر اکرم(ص) مردم را به آن فراخواند، زیرا رسول اکرم(ص)، اسلام را برای همه بشریت آورد. این امر در آخرالزمان به دست امام زمان(عج) مجسم میشود به طوری که اسلام در سراسر گیتی گسترش پیدا میکند و این دین مبین برای همگان آرامش و ثبات به ارمغان خواهد آورد.
امام جماعت مسجد «الحنانه» نجف اشرف در رابطه دستاوردهای اندیشه امام(ره) در سطح کشورهای اسلامی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران گفت: دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران بسیار واضح و روشن است، بسیاری از کشورها و افراد اکنون از اندیشه امام خمینی(ره) استفاده میکنند، زیرا دریافتند که در اندیشه امام راحل، فایده واقعی برای ملتشان وجود دارد.
سیداحمد الموسوی در رابطه با اندیشه انقلابی که پس از پیروزی انقلاب امام خمینی(ره) در جهان گسترش یافت، گفت: خطابه و سخنرانی انقلابی، عقل یا وجدان شخص را مورد خطاب قرار میدهد، پس امام خمینی(ره) یکبار عقل ملت را مورد خطاب قرار میدهد و گاهی وجدان و درون آنها را.
امام جماعت مسجد الحنانه نجف اشرف با اشاره به این مطلب گفت: امام خمینی(ره) این خطابه خود را از امام حسین(ع) در روز عاشورا وقتی امتش را مورد خطاب قرار داد، گرفته است، به طوری که امام حسین(ع) در روز عاشورا خطاب به امت خود فرمودند «یاویلکم أتقتلونی علی سنّة بدّلتها؟ أم علی شریعه غیّرتها» وای بر شما! چرا با من میجنگید؟ آیا سنتی را تغییر دادهام؟ و گاه ضمیر امت را مورد خطاب قرار میدهد و میفرماید «الست انا ابن بنت نبیکم؟» آیا من فرزند دختر پیامبرتان نیستم؟
این روحانی عراقی تاکید کرد: وقتی امام راحل، ملت را مورد خطاب قرار داد و گفت «بر طاغوتیان و ستمگران انقلاب کنید»، ملت انقلاب کرد و دریافت که پیروزی انقلاب اسلامی بر حکومت شاهنشاهی، آرامش و ثبات را به آنها برمیگرداند و با آرامش و امنیت زندگی میکنند. به همین خاطر برخی ملتها از این انقلاب برای تحقق ثبات و زندگی با کرامت و سعادت الگو گرفتند.
سیداحمد الموسوی در پایان گفت: با پیروی و الگوگیری از جمهوری اسلامی ایران، برخی ملتها دریافتند که در گام نخست باید انقلاب کنند تا به سعادت و ثبات برسند، همانطور که در ایران این مسئله رخ داد.