کد خبر: 3503764
تاریخ انتشار : ۱۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۱
دادستان کل کشور عنوان کرد:

شهدای 15 خرداد؛ سبقت‌گیران مسیر نهضت اسلامی/ سه بُعد شخصیتی امام خمینی(ره)

گروه سیاسی: منتظری اظهار کرد: شهدای قیام 15 خرداد 42، سبقت‌گیران مسیر نهضت اسلامی و در صف اول شهدای گران‌سنگی هستند که خون، تلاش و فداکاری آنان موجب پیروزی انقلاب بزرگ اسلامی ایران شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مراسم بزرگداشت شهدای قیام 15 خرداد 42، عصر امروز شنبه، 15 خرداد در محل گلزار این شهدا برگزار شد.

براساس این گزارش، فضل‌الله فرخ، از مبارزان قیام 15 خرداد در ابتدای این مراسم در سخنانی کوتاه ضمن تسلیت رحلت بنیانگذار انقلاب اسلامی اظهار کرد: مسئله 15 خرداد از فیضیه سرچشمه گرفت؛ چراکه رژیم شاه با مشاهده حضور روحانیت در مقابل خود، تصمیم گرفت تا وحشتی در دل روحانیت و مردم ایجاد کند تا صحنه را خالی کنند.

وی ادامه داد: امام خمینی(ره) این صحنه را به فرصتی برای رسوایی رژیم شاه تبدیل کردند و در محرم آن سال از منبری‌ها و مداحان خواستند تا روضه فیضیه بخوانند و لذا در آن سال، بهترین بهره‌برداری از مجالس امام حسین(ع) صورت گرفت.

فرخ اظهار کرد: بعد از این وقایع بود که حضرت امام خمینی(ره) مستقیما به شخص شاه حمله کرده و در نتیجه بازداشت شدند؛ بنابراین مردم به صحنه آمدند.

وی به بیان ویژگی‌های شهدای قیام 15 خرداد پرداخت و گفت: اولین ویژگی این شهدا این بود که از مکتب امام حسین(ع)، نه تنها درس تئوریک بلکه درس عملی آموختند. ویژگی دیگر آنان این بود که به موقع تشخیص دادند و به موقع عمل کردند و تا آخرین قطره خون برای دفاع از مرجعیت و روحانیت ایستادگی کردند. اگر مردم یک هفته دیرتر به صحنه می‌آمدند شاید هرگز انقلاب اسلامی رخ نمی‌داد. ویژگی دیگر این شهدا این بود که همگی عزادار امام حسین(ع) بودند و مظلومانه شهید شدند.

حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور، سخنران بعدی این مراسم بود که ضمن تجلیل از شهدای قیام 15 خرداد اظهار کرد: شهدای قیام 15 خرداد 42 سبقت‌گیران مسیر نهضت اسلامی و در صف اول شهدای گران‌سنگی هستند که خون، تلاش و فداکاری آنان موجب پیروزی انقلاب بزرگ اسلامی ایران شد.

وی افزود: دوم فروردین 42 مصادف با شهادت امام صادق(ع) بود. در این روز حضرت آیت‌الله گلپایگانی در مدرسه فیضیه مجلس عزاداری تشکیل داده بودند که با یورش مأموران پهلوی مواجه شد و حادثه دلخراشی رخ داد و در 13 خرداد همان ماه که مصادف با عاشورای امام حسین(ع) بود، حضرت امام خمینی(ره) در مدرسه فیضیه سخنرانی کوبنده‌ای انجام دادند.

منتظری ادامه داد: امام(ره) در آن سخنرانی مطالبی را بیان کرده و پرده از توطئه رژیم پهلوی در سازش با رژیم اسرائیل برداشتند. 14 خرداد حرکت‌هایی در میان مردم رخ داد. در سحرگاه 15 خرداد، ماموران رژیم شاه به منزل حضرت امام یورش برده و ایشان را دستگیر و به باشگاه افسران تهران منتقل کرده و عصر همان روز به زندان قصر منتقل شدند.

وی خاطرنشان کرد: خبر دستگیری امام(ره) با همه محدودیت اطلاع‌رسانی در سراسر کشور پیچید و جمعیت‌هایی از شهرهای مختلف به حرکت درآمدند. شاه به دستور آمریکا حرکت‌های مردم را به خون آغتشه کرده و عده‌ای بسیاری را شهید کرد.

دادستان کل کشور تأکید کرد: یکی از ویژگی‌های قیام 15 خرداد این است که متأسفانه تا امروز هم تعداد شهدای این حادثه معلوم نیست. برخی اسناد تعداد شهدا را 123 نفر ذکر کرده‌اند اما تعداد شهدا قطعا بیشتر از این رقم است؛ چراکه جنازه‌های بسیاری را تحویل نداده و اجازه برگزاری مراسم ختم شهدا را ندادند اما این حادثه، اساس یک حرکت مردمی به رهبری امام خمینی(ره) را به وجود آورد.

منتظری ادامه داد: بعد از مدت‌ها زندانی بودن امام خمینی(ره)، ایشان را به منزلی در داودیه تهران و سپس به منزلی در قیطریه منتقل کردند تا اینکه در 16 فروردین 43 از زندان آزاد شده و مردم قم با خبر آزادی ایشان جشن گرفتند اما بعد از آزادی سخنرانی دیگری انجام دادند و حماسه دیگری آفریدند. حضرت امام در این سخنرانی به تبیین مسئله پرداخته و باز نوک حملات را متوجه اسرائیل کردند.

وی افزود: یکی از مسئولیت‌های اصلی امروز ما شناخت دشمن است چراکه دشمن از روش‌های متفاوت برای ضربه زدن به انقلاب اسلامی استفاده می‌کند. از سال 1340 تا به امروز، آمریکا، انگلیس و اسرائیل در مقابل دین و اعتقاد مردم ما به انحاء مختلف به مبارزه برخاسته تا امروز موفق نشده‌اند و یکی از دلایل این امر داشتن رهبری بیدار است.

دادستان کل کشور در ادامه به بیان ابعاد شخصیتی حضرت امام خمینی(ره) پرداخت و اظهار کرد: امام راحل دارای سه بعد شخصیتی بودند که اولین مورد، مقام مرجعیت و فتوایی بود که آن بزرگوار داشت. دومین ویژگی، بُعد بنیانگذاری و ایجاد نهضت و انقلابی بود که ریشه در قرآن و سنت ائمه(ع) داشت و سومین ویژگی، بُعد اُسوه و الگو بودن ایشان است.

منتظری خاطرنشان کرد: کسانی‌که داعیه تبعیت از حضرت امام(ره) را دارند باید بدانند که شخصیت، اصول و مطالبات ایشان همگی ثبت و ضبط است و یکی از ویژگی‌های ایشان دشمن‌ستیزی بوده است.

وی در پایان گفت: یکی از راه‌های دشمن برای نفوذ و ضربه به انقلاب اسلامی، نفوذ در اعتقادات جامعه است که در عصر حاضر، یکی از این راه‌ها از طریق فضای مجازی است تا ارزش‌ها را هدف قرار دهند. مقام معظم رهبری از این امر با عنوان شبیخون فرهنگی یاد کردند تا در این زمینه به مردم و مسئولان هشدار دهند اما متأسفانه امروزه فضای مجازی به حال خود رها شده است.

یادآور می‌شود در پایان این مراسم، مزار شهدای قیام 15 خرداد 42 گلباران شد.

captcha