به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از انگلیس، مرکز اسلامی انگلیس در لندن دیروز، 15 خردادماه، در آستانه ماه مبارک رمضان ميزبان بیست ودومین نشست سالانه روحانیون، ائمه جماعات، مبلغین و رؤسای مراکز اسلامی بریتانیا بود.
در این جلسه روحانیون و مبلغین شیعه از سراسر بریتانیا درباره«راهکارهای فعالتر ساختن مراکز اسلامی؛ ظرفیتسازی و استفاده از فرصتهای موجود»، با یکدیگر مشورت و گفتوگو کردند.
این برنامه با قرائت قرآن توسط سیدهانی الوردی آغاز شد و با سخنان حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی شمالی، نماینده مقام معظم رهبری در بریتانیا و رئیس مرکز اسلامی انگلیس ادامه یافت.
حجتالاسلام شمالی ضمن تشکر از حضور فعالانه روحانيون که از راههای دور و نزدیک در این نشست حضور به هم رسانده بودند، با تسلیت سالروز رحلت حضرت امام خمینی و همچنین اعلام برگزاری کنفرانس بزرگداشت برای امام خمینی(ره) پس از این اجلاس، سخنان خود را آغاز کرد.
وی ضمن تأکيد براينکه برگزاری جلسات ساليانه روحانيون در آستانه ماههای رمضان و محرم از معدود فرصتهای مغتنمی است که هرچه بیشتر باید از آن بهرهبرداری کرد، گفت: این تعداد جلسات هماهنگی تبلیغی روحانيون کافی نیست و جا دارد که مراکز ديگر نيز در صورت امکان در مناطق خود به برگزاری جلسات مشابهی مبادرت ورزند.
رئیس مرکز اسلامی انگلیس ضمن اعلام اين مطلب که بدلیل اهمیت مشارکت بیشتر روحانيون در مباحث و پيشنهاد بسیاری از روحانيون برنامههای این جلسه به گونهای برنامهريزی شده است که شرکتکنندگان بتوانند در سه کمیسیون تخصصی با موضوعات«گفتوگوی بین ادیان؛ سیاستها و اهداف (به زبان انگلیسی)، آشنایی با قوانین و مقررات مورد نیاز مراکز اسلامی( به زبان فارسی) و اولويتهای تبلیغی در ماه مبارک رمضان و نوآوری در برنامهها ( به زبان عربی) شرکت کنند و از نظرات و ظرفیتهای موجود بیشتر استفاده شود.
شمالی اضافه کرد: اين مرکز اقدام به تهيه سه کتاب در خصوص مجموعه اطلاعات مراکز اسلامی، مدارس اسلامی آخر هفته و روحانيون شیعی سراسر بریتانیا کرده است که امیدواريم با کمک و همراهی روحانيون، اين مجموعهها هرچه کاملتر و دقیقتر شود و همه مراکز و مدارس اسلامی و روحانیون بتوانند از آن بهرهبرداری کنند.
حجتالاسلام والمسلمين شمالی با اشاره به اينکه برای روحانيون و مسئولین مراکز، کارها و فعالیتهای بسیار زیادی وجود دارد که میتوانند انجام دهند، ولی يک انسان عاقل و حکیم باید کارها را اولويتبندی کرده و با برنامهريزی حرکت کند تا گرفتار امور روزمرگی و تحمل کارهای کم اهمیتتر نشود، افزود: به نظر میرسد که اولویت و اهم کارهای ما باید در سه زمينه آموزش و تعلیم وتربیت، سازماندهی و ارتباط برقرار کردن با ديگران که هرکدام زير مجموعههای فراوان خود را نيز دارا است، استوار شود.
وی افزود: به يک معنا همه کارهای ما تعليم وتربیت است؛ ولی هر برنامه و کاری باید سبقه معرفتی داشته باشد. از اينرو یک روحانی و طلبه موفق باید همواره خود را برای فراگیری و ارائه مسائل جديد آماده سازد تا در جلسات مذهبی و معرفتی بتواند به معلومات ديگران اضافه کند و گرنه ضرر و خسارت خواهد دید. در یک فرد مسلمان باید قبل از ماه مبارک رمضان با بعد از ماه مبارک رمضانش تغییری حاصل شده باشد و این موضوع میطلبد که انسان همیشه در حال یادگيری باشد به ويژه روحانيون باید خود را از فضای تعليم و تعلم و درس و بحث دور نسازند و همواره همچون برکهای با آب زلال و جاری برای ديگران مفید باشند.
حجتالاسلام شمالی عامل دوم اولويت برنامهها را سازماندهی دانست و گفت: روحانیون بايد تلاش کننند تا جامعه مسلمين را سازماندهی کنند و همه اجتماعات و گروهها را به هم پيوند دهند تا به گفته قرآن همچون بنیانی مرصوص از هم بهره ببرند.
رئیس مرکز اسلامی انگلیس سومين اولویت کارها را برقراری ارتباط با ديگران و معرفی برنامهها و فعاليتها برشمرد و گفت: اگر علیرغم آموزش و سازماندهی، روابط عمومی خوب و معرفی درستی از خود نداشته باشیم، ديگران ما را به شکلی غير منطقی معرفی خواهند کرد. ما وظیفه داریم با برقراری ارتباط صحیح، معارف اهل بیت را به درستی برای ديگران تشريح و تبیین کنیم.
پس از سخنان حجتالاسلام شمالی، روحانیون شرکتکننده در این جلسه برای حضور در کمیسیونهای تخصصی سه گانه تشکیل جلسه دادند. و پس از گذشت یک ساعت از طرف هر کمیسیون نتایج حاصل در نشست به اطلاع حاضران در جلسه عمومی روحانیون رسانده شد.
در ابتدا حجتالاسلام والمسلمین شیخ علی عالمی، رئیس مجمع جهانی اسلامی لندن که ریاست کمیسیون آشنایی با قوانین و مقررات مورد نیاز مراکز اسلامی را به عهده داشت، طی سخنانی ضمن تشکر از رییس مرکز اسلامی انگلیس و همکاران وی برای برپایی این اجلاس به ارائه گزارشی از نتایج حاصله در اين کمیسیون پرداخت و ضمن عرض تسلیت بیست وهفتمین سالروز رحلت حضرت امام خمینی(ره) ، یاد و خاطره آن بزرگمرد تاریخ اسلام را به عنوان احیاگر مکتب تشیع گرامی داشت.
در اين کمیسیون حجتالاسلام و المسلمين سیدعلیرضا رضوی يکی از روحانیون مقیم لندن ارائهکننده مقاله اصلی در اين کمیسیون بود که در خصوص موضوع یاد شده مطالبی را ارائه کرد و ديگر شرکتکنندگان در کمیسیون به نقد و بررسی آن پرداختند.
حجتالاسلام والمسلمين عالمی همچنین در پایان سخنان خود درگذشت يکی از روحانیون با سابقه در امر آموزش در انگلیس، مرحوم حجتالاسلام والمسلمين محمد جعفر علمی، مؤسس و رییس سابق کالج اسلامی لندن را ضایعهای بزرگ برشمرد و از خدای متعال برای او غفران و رحمت مسئلت کرد.
سپس از طرف کمیسیون اولویتهای تبلیغی در ماه مبارک رمضان و نوآوری در برنامهها که ریاست آن را حجتالاسلام والمسلمين سیدفاضل میلانی، امام بنیاد اسلامی خویی در لندن به عهده داشت، توسط حجتالاسلام والمسلمين رشاد الانصاری ضمن تشکر از رئیس مرکز اسلامی انگلیس برای برگزاری این اجلاس، گزارشی از نشست کمیسیون مربوطه ارائه شد.
در اين کمیسیون حجتالاسلام والمسلمين حاتم ابوديه امام بنیاد اسلامی لبنانیهای مقیم لندن ارائهکننده مقاله اصلی در اين کمیسیون بود که در خصوص موضوع یادشده مطالبی را ارائه کرد و ديگر شرکتکنندگان در کمیسیون به نقد و بررسی آن پرداختند.
از سوی کمیسیون گفتوگوی بین الادیان؛ سیاستها و اهداف که ریاست آن را حجتالاسلام والمسلمین ظفر عباس ملک، رئیس مجلس علمای شیعه اروپا به عهده داشت، گزارشی از نتایج حاصله توسط حجتالاسلام و المسلمين شمالی، رئيس مرکز اسلامی انگلیس که ارائهکننده مقاله اصلی در خصوص موضوع یاد شده در اين کمیسیون نیز بود، ارائه شد.
در بخش پایانی این اجلاس حجتالاسلام والمسلمین برهان با عرض تسلیت سالروز رحلت حضرت امام خمینی، بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، به روضه خوانی و ذکر مصیبت پرداخت.