کد خبر: 3504352
تاریخ انتشار : ۱۷ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۲
حریرچی:

نمی‌توان گفت کلینیک وقفی دانش تعطیل شده است

گروه سلامت: سخنگوی وزارت بهداشت گفت: مسئله وقفی بودن کلینیک دانش به ما اجازه تعطیل شدن آن را نمی‌داد، به همین دلیل تنها بخش‌هایی از این کلینیک تعطیل شده و بخش بهداشتی و درمانی آن همچنان کار می‌کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، ایرج حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست خبری خود در پاسخ به پرسش ایکنا مبنی ادامه کار کلینیک وقفی دانش در خیابان ایوانک شهرک قدس اظهار کرد: یک کلینیک با کمک یک واقف برای خبرنگاران و کارکنان وزارت بهداشت ایجاد شد و با هزینه زیادی امکانات زیادی نیز به آن اختصاص پیدا کرد.

وی افزود: در این کلینیک متخصصان مختلف حضور پیدا می‌کردند اما به دلایلی از جمله دوری مسافت استقبال بسیار کمی از آن شد و بار مراجعه کننده بسیار اندک بود، از طرف دیگر مسئله وقفی بودن این کلینیک به ما اجازه تعطیل شدن آن را نمی‌داد، به همین دلیل تنها بخش‌هایی از این کلینیک تعطیل شده و بخش بهداشتی و درمانی آن همچنان کار می‌کند؛ چرا که باید به نیت واقف حتما عمل شود لذا نمی ‌توان گفت این کلینیک وقفی تعطیل شده است.

سخنگوی وزارت بهداشت در رابطه با نظارت بر عطاری‌ها و تعطیلی برخی واحدهای عطاری نیز عنوان کرد: نظارت بر عطاری‌ها دوگانه است و جاهای مختلفی مسئولیت این کار را بر عهده دارند، باید توجه داشت که مردم به طب‌های جایگزین و مکمل مانند طب سنتی، طب اسلامی و طب سوزنی همچنین عطاری‌های نیاز دارند وزارت بهداشت هم نمی‌تواند به این نیاز‌ها بی توجه باشد لذا این‌ها مطالباتی دارد و شرح وظایفی را برای خود در نظر گرفته است.

وی ادامه داد: در این صنف تعدادی وجود دارند که به فروش داروهای روانگردان، مکمل‌های غیر مجاز دارویی اقدام کرده و آنها را به مردم می‌فروشند، این مسأله تنها به عطاری‌ها اختصاص پیدا نمی‌کند بلکه در آرایشگاه‌های زنانه و باشگاه‌های بدنسازی نیز وجود دارد، وزارت بهداشت تنها کاری که می‌تواند در این حوزه انجام دهد نظارت و پیگیری است خود صنف‌ها باید رعایت کرده و تخلفات را نیز پیگیری کنند.

سهم پرداختی از جیب مردم افزایش پیدا نمی‌کند

قائم مقام وزارت بهداشت در این نشست همچنین به موضوع تعیین تعرفه‌های جدید پرداخت و اظهار کرد: سیاست کلی وزارت بهداشت در مورد تعرفه‌های پزشکی حرکت به سمت واقعی شدن تعرفه‌های پزشکی و افزایش نیافتن سهم پرداختی مردم است.

وی ادامه داد: با این سیاست پیشنهاد وزارت بهداشت برای تعرفه‌های پزشکی سال 95 رشد 15 درصدی بود، پیشنهاد سازمان نظام پزشکی نیز افزایش 20 درصدی تعرفه ها بود، برخی بیمه‌ها نیز خواهان رشد صفر درصد تعرفه‌های پزشکی بودند، پیشنهاد رشد 10 درصدی تعرفه‌های پزشکی نیز در شورای عالی بیمه وجود داشت که در نهایت رشد 10 درصدی تعرفه‌ها در دولت تصویب شد.

حریرچی عنوان کرد: نگرانی وزارت بهداشت این است که با این سبد رشد کلی 10 درصدی، آیا چرخ بیمارستان‌ها می‌چرخد یا نه؟ زیرا در شرایطی هستیم که حداقل 70 درصد هزینه‌های وزارت بهداشت، هزینه‌های پرسنلی است که شاهد رشد 12 تا 15 درصدی حقوق کارکنان هستیم، علاوه بر آن تورم در بخش سلامت بیش از تورم عمومی‌ است بنابراین رشد 10 درصدی تعرفه‌های پزشکی را کافی نمی‌دانیم.

رشد قیمت داخلی 10 درصد خارجی صفر

وی اضافه کرد: در مورد رشد قیمت داروها نیز با تصمیم‌گیری شورای عالی بیمه برای سبد کلی داروهای کشور رشد قیمت 10 درصدی نسبت به سال گذشته پیش بینی شده است البته در مورد قیمت داروهای خارجی رشد صفر درصدی را در سال 95 خواهیم داشت.

وی گفت: یکی دیگر از اجزای تعرفه های پزشکی هزینه تخت روز ( هتلینگ) بیمارستان ها است که رشد تعرفه های این بخش نیز بیش از 10 درصد پیش بینی شده است البته قیمت اجزای تعرفه های پزشکی هنوز به امضای مسئولان دولت نرسیده است و به همین علت رقم دقیق این تعرف‌ ها را اعلام نمی‌کنیم.

حریرچی اضافه کرد: نگرانی اصلی وزارت بهداشت این است که هنوز تعرفه خدمات پزشکی با قیمت واقعی این خدمات فاصله زیادی دارد، بعنوان مثال تعرفه هتلینگ یا تخت روز یک تخت بیمارستان درجه یک هم اکنون 108 هزار تومان است در حالی که قیمت تمام شده خدمات بیمارستانی یک تخت درجه یک که شامل مراقبت های بیمارستانی، خدمات غذا و .... می شود 203 هزار تومان است بنابراین فاصله قیمت تمام شده و تعرفه هتلینگ بیمارستانی حدود دو برابر است.

captcha