کد خبر: 3504478
تاریخ انتشار : ۱۷ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۴۰
صوفی‌نژاد:

آسایشگاه کهریزک جایی برای زندگی است نه زنده ماندن/ آغاز رمضان و انس با قرآن 500 مددجو

گروه جامعه: مدیر آسایشگاه خیریه کهریزک با تاکید بر اینکه آسایشگاه کهریزک را به جایی برای زندگی تبدیل کرده‌ایم نه زنده ماندن، از برنامه‌های ماه رمضان این مرکز با حضور 500 مددجو و برگزاری کلاس‌های انس ‌با قرآن، روخوانی و رواخوانی قرآن برای این افراد خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، محمدرضا صوفی‌نژاد، مدیر آسایشگاه خیریه کهریزک، در نشست صمیمی که امروز دوشنبه 17 خرداد‌ماه با اصحاب رسانه در محل آسایشگاه خیریه کهریزک برگزار شد با اشاره به تاریخچه این آسایشگاه و خدماتی که به مددجو‌یان ارائه می‌شو‌د، گفت: آسایشگاه خیریه کهریزک در سال 51 بود که به مدد مرحوم دکتر حکیم‌زاده ریاست وقت بیمارستان فیروز‌آبادی تهران تاسیس شد.

وی ادامه داد: مرحوم حکیم‌زاده در بیمارستان فیروزآبادی با سالمندانی مواجه شدند که نیازمند مراقبت بودند اما جایی برای ماندن نداشتند، این مقدمات اولیه تاسیس آسایشگاه کهریزک شد. او ابتدا ساختمان مخروبه‌ای را پیدا می‌کند و تعداد محدودی سالمند را به آنجا می‌آورد و اسکان می‌دهد و طول چهل و چند سال این مجموعه بسط و گسترش پیدا می‌کند تا اینکه به 180 هزار متر زیربنا و 40 هکتار مساحت امروزی‌اش می‌رسد که تعداد 1750 نفر مددجو در آن زندگی می‌کنند.

صوفی نژاد با اشاره به گروه‌های اصلی مددجویان کهریزک گفت: مددجویان کهریزک، سالمندان، معلولان جسمی و حرکتی و بیماران ام‌اس هستند که به صورت موردی سایر بیماران مانند نابینا و قطع نخاع و ناشنوا هم در این آسایشگاه وجود دارند که در بخش بیماران ام‌اس به غیر از آسایشگاه خیریه کهریزک ‌تا به امروز نهاد خاصی ‌برای نگهداری آنها در کشور وجود ندارد.

مدیر آسایشگاه خیریه کهریزک افزود: حدود 900 نفر کارمند موظفی در مجموعه کهریزک داریم. علاوه بر این، حدود دو هزار بانوی نیکوکار نیز داریم که خدمات یدی مددجویان را انجام می‌دهند، این افراد خیر با اتوبوس به کهریزک می‌آیند و در این بیست و چهار بخش مددجویان را حمام می‌کنند و ناخن‌هایشان را می‌گیرند و لباس‌هایشان را مرتب می‌کنند و بدون چشمداشت مالی و به دلیل اجر معنوی هر هفته این خدمات را ارائه می‌دهند.

خمس و زکات تخصص ‌با درمان رایگان بیماران

وی گفت: در کنار بانوان نیکوکار، 350 نیکوکار آقا داریم که آن‌ها هم خدمات آقایان را انجام می‌دهند. همین رویه را برای نیروهای متخصص مجموعه کهریزک هم داریم به این معنا که 40 پزشک متخصص هستند که خمس و زکات تخصصشان را با حضور در آسایشگاه و درمان رایگان بیماران پرداخت می‌کنند.

صوفی نژاد با بیان اینکه شاخص پذیرش در آسایشگاه خیریه کهریزک بی‌کسی و فقر است، تصریح کرد: چون سالمندان معمولا در سنین سالمندی دچار عوارض سالمندی مانند اختلال رفتار و زوال عقل و بی‌کنترلی و زخم بستر می‌شوند و این مشکلات برای انسان‌های بی‌نیاز هم رخ می‌دهد ممکن است برخی از مددجویان سالمند ما از خانواده‌هایی بی‌نیاز هم باشند.

مدیر آسایشگاه خیریه کهریزک در خصوص نحوه اداره و هزینه‌های آسایشگاه هم گفت: مجموعه در تمام این 42 سال با کمک‌های مردمی اداره شده است. در این 42 سال هم زیر نظر هیئت امنا، هیئت مدیره و مدیرعامل و کمک‌های مردمی که 82 درصد از هزینه‌های این محل را برآورده می‌کند.

وی با اشاره به ‌هزینه ماهانه 2 میلیون تومانی هر مددجو، گفت: متوسط هزینه‌ای که ما از مددجو دریافت می‌کنیم 86 هزارتومان است و ما از 80 درصد از مددجویانمان هیچ هزینه‌ای دریافت نمی‌کنیم، 20 درصد از مددجویان که امکان مالی دارند، به عنوان مثال کارگرانی که بازنشسته شده‌اند و خود حقوق بازنشستگی دارند، هزینه‌هایشان را پرداخت می‌کنند.

صوفی‌نژاد در ادامه این نشست به طرح‌های مختلف نگهداری در منزل، ارائه خدمات روزانه و همچنین نگهداری شبانه روزی سالمندان اشاره کرد و گفت: هدف ما این است که سالمندان در خانه‌های خود مراقبت شوند و بر همین اساس در کرج ۱۱۵ خانواده تحت مراقبت تیم‌های سیار ما هستند که هزینه نگهداری در منزل برای سالمندان ۵۰۰ هزار تومان است در حالی که اگر در آسایشگاه نگهداری شوند یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان باید برای آنها ماهیانه هزینه شود.

وی از نحوه پذیرش مدد جو هم گفت: زمانی که یک سالمند چند فرزند دارد  توانایی نگهداری از او را دارند و ما نمی‌توانیم او را بپذیریم چون شرط اول ما بی‌کسی و فقر است. با همین فیلترها هم ‌ ده‌ها نفر را در صف نوبت کهریزک داریم. به طور متوسط ما در طول ماه می‌توانیم بیست نفر را پذیرش کنیم در حالی که ماهانه بیش از صد مراجع داریم.

مدیر آسایشگاه خیریه کهریزک در ادامه از سایر خدمات آسایشگاه گفت و افزود: سالن ورزشی با خدمات کامل، تامین اوقات فراغت، کارگاه توان‌بخشی، مدرسه‌ای برای آموزش دانش‌موزان دور مانده از تحصیل با شرط سنی بالای 18 سال و حضور 40 معلم خیر و همچنین خدمات ارائه مسکن برای مددجویانی که ازدواج می‌کنند و هزینه تامین و تهیه خانه را ندارند ازجمله خدمات آسایشگاه خیریه کهریزک به مددجویان است.

وی در ادامه با بیان اینکه آ‌سایشگاه کهریزک برای مردم به عنوان یک مکان معنوی و مقدس تبدیل شده که مردم نذر‌های خود را در آنجا انجام می‌دهند، گفت: در ماه مبارک رمضان کلاس‌های قرآنی با حضور 500 مددجو دایر می‌شود و آنها در این کلاس‌ها با مبانی قرآنی، آموزش روخوانی و روان‌خوانی، داستان‌های قرآنی و امثال آن آشنا می‌شوند. در کنار این افراد نیز برخی خانواده‌ها حضور پیدا می‌کنند.

در ماه‌های‌ مذهبی نذورات افزایش پیدا می‌کند‌

مدیر آسایشگاه خیریه کهریزک تصریح کرد: در ماه مبارک رمضان و ماه‌های ارزشی و مذهبی نذورات، بازدید‌ها و کمک‌های نقدی و غیرنقدی عمدتا افزایش پیدا می‌کند. در این ماه از تمامی افرادی که نذر دارند درخواست می‌کنیم نذورات خوراکی خود را که احتمال فساد در آنها زیاد است به صورت نقدی ارائه کنند تا بتوان خدمات مطلوب‌تری را به مددجویان ارائه کرد.

صوفی‌نژاد به کمک موسسه کهریزک به خیریه‌های دیگر نیز اشاره کرد و تصریح کرد: در ایام مختلف سال به خصوص در روز عید قربان بیش از 2 هزار راس گوسفند نذر می‌شود که در این ایام گوشت مازاد را به تمام ایران پخش می‌کنیم. با توجه بعه این شرایط کمتر آسایشگاهی با این شرایط وجود دارد. آسایشگاه خیریه کهریزک برخوردار نیست، بلکه مستعد و نیازمند است که استعداد بهینه کمک‌ کردن و امانت‌داری در آن بسیار بالاست.

وی در ادامه تاکید کرد: ما بر این باوریم که بترین آسایشگاه‌ها در مقابل بدترین خانه‌ها برای سالمندان بد‌تر هستند و بد‌ترین خانه‌ها برای آنان در مقابل بهترین مراکز نگهداری بهتر است چراکه اصل ما این است که سالمندان در صورت شرایط در خانه باشد و در آنجا رسیدگی و مراقبت شود.

در بخش دیگری از این مراسم فریبرز بختیاری معاون سلامت آسایشگاه، گفت: آسایشگاه خیریه متولی پاسخ به تمامی نیاز‌های جامعه در این خصوص نیست چراکه توان ارائه خدمات به تمامی افراد را نداریم‌. آسایشگاه کهریزک جامع‌ترین مرکز توان‌بخشی را دارد که در آن توانمند‌سازی مددجویان با قدرت انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در آسایشگاه خیریه کهریزک مراقبت‌های ویژه‌ای را برای مددجویان انجام می‌دهیم که شامل مراقبت در منزل، ویزیت در منزل و مراقبت روزانه است به شکل محدود است. این موراد به عنوان چتر آسایشگاه انجام می‌شود که در کنار این موارد، خدمات اقامتی، مراقبتی را برای افراد نیازمند و وابسته به تخت داریم.

گفتنی است در ادامه این نشست، خبرنگاران از بخش‌های مختلف آسایشگاه بازدید کردند.
captcha