کد خبر: 3504584
تاریخ انتشار : ۱۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۹

باران یک ماه بی‌وقفه خواهد بارید

گروه اجتماعی: ماه مبارک رمضان، ماهی است که خداوند میزبان بندگان خویش است، خوشا به حال بندگانی که در این مهمانی بهترین و پراثرترین برکات میزبان خود در اختیار دارند و از این همه مهربانی خداوند خود نهایت بهره را برده و سپاسگذار خالق خود باشند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان‌شرقی، آرام، آرام صدای پای رمضان به گوش رسید و دست‌های خالی‌مان دخیل دل‌های پاکی است که در این مهمانی سربلند خواهند بود، همه باید در این ماه خدا بیدار باشیم تا بتوانیم از این فرصت سرشار استفاده نماییم، زیرا در این یازده ماهی که گذشته است نشانی از عشق نبود و در این ماه همه با خدا یار شویم.

امسال هم این فرصت به ما داده شده است که از تأملات رمضان، شب‌های سرنوشت‌ساز قدر، لحظات نورانی و عرفانی سحر، حالات خوش جلسات دعا و قرآن، حضور قلب نماز شب و دیگر برکات این ماه بزرگ استفاده کنیم و در عید فطر عیدی بگیریم، پس قدرش را بدانیم.

بر اساس این گزارش، گشتی در خیابان‌های شهر تبریز زدم، مردم با شور و هیجان هر کدام به نحوی خود را آماده ورود به سلطان یازده ماه می‌کردند، برخی مشغول خرید برای یک ماه دعوت خداوند بودند، برخی به پزشک‌های معالج خود می‌رفتند تا بتوانند با خیال راحت روزه بگیرند.

 با استناد به فرمایش علی‌بن‌موسی(ع) به یار وفاداراش اباصلت توصیه‌ای داشته است که فرموده‌اند: زیاد دعا و استغفار کن و قرآن بخوان از گناهت توبه کن تا در حالی ماه خدا به تو رو آورد که خود را خالص گردانیده‌ای، امانتی بر گردنت نباشد، مگر آن را ادا کرده باشی در قلبت نسبت به هیچ موضوع کینه و عداوتی نباشد و خود را از گناهی که مرتکب شده‌ای جدا ساز، تقوای الهی پیشه کن و بر خدا در سر و علنت توکل نما. وسائل 301/10

امام حسن مجتبی(ع) فرموده‌اند: خداوند متعال ماه رمضان را برای بندگان خود میدان مسابقه قرار داد. پس عده‌ای در آن ماه با اطاعت و عبادت به سعادت و خوشنودی الهی از یکدیگر سبقت خواهند گرفت و گروهی از روی بی‌توجهی و سهل‌انگاری خسارت و ضرر می‌نمایند.

به طرف نوجوانی رفتم که برای خرید مایحتاج این ماه مشغول خرید بود، از او پرسیدم سال اولتان است که روزه خواهید گرفت: با تمام شور و اشتیاق پاسخ مثبت و داد و گفت: از این خوشحالم که روزه اولم به گرم‌ترین موقع افتاده است.

در این ماه چه زیبایی وجود دارد که با آمدنش نفس خود را پاک می‌کنیم و ابلیس درون چاک می‌شود و به سوی آسمان راهی برای پرواز فراهم شده و مانند عاشقان به دور ماه می‌چرخیم و خداوند مهربان این ماه را که در آن روزه گرفتن را مقرر کرده است وسیله‌ای برای آزمودن اخلاص بندگانش است.

به طرف میوه فروشی که این‌روزها سرش شلوغ است رفتم، وی گفت: خدا یک سفره بزرگ در این ماه پهن کرده‌اند که در آن هر چیری که بخواهیم مهیا است و هر چیزی که فکرش را بکنیم برای اعطا آماده است و فقط کافی است کمی اراده کنیم و دست نیازمان را دراز کنیم و در آن زمان ظرف وجودمان از احساس پرمنتهای خداوند پر می‌شود.

به جملات این میوه فروش که به زیبایی خداوند را با لغات ساده ولی شیوا توصیف کرد فکر کردم و با خود گفتم، خدایا ظرف وجود تک تک مخلوقاتت را چنان بزرگ کنید که زمانی که دستشان را به سویت دراز می‌کنند به چیزهای گرانقیمت و با ارزش دست یابند و این مهمانیت به همه خوش بگذرد.

در این ماه مبارک، که به بهار قرآن، ماه عبادت‌های عاشقانه و نیایش‌های عارفانه و بندگی خالصانه مسلمانان است از خداوند بخواهیم سعادت درک این ماه را به همه بدهد تا بتوانیم از برکات این ماه که ذخیره خیری برای آخرتمان نیز است را کسب کنیم و در این ماه فقط گرسنگی و تشنگی برایمان نباشد بلکه عهد ببندیم علاوه بر اینکه انسان‌های سیر در این ماه طعم گرسنگی را می‌چشند، طعم سیری را به گرسنگان نیز بچشانند.

پیامبر اکرم(ص) می‌فرمایند: رمضان ماهی است که ابتدایش رحمت است میانه‌اش مغفرت و پایانش اجابت و آزادی از آتش جهنم است؛ پس چه ماه زیبایی و چه توفیقی که نصیب روزه‌داران نموده است تا یک بار دیگر رحمتش را درک کنیم.

این ماه از آن ماه‌هایی است که دعوت به مهمانی خداوند شده‌ایم و از اهل کرامت خداوند شده‌ایم، نفس‌های روزه‌داران در این ماه ثواب تسبیح و ذکر خدا را دارد و خواب روزه‌داران ثواب عبادت را دارد و دعاها در این ماه مستجاب می‌شوند پس از پروردگار خود با نیت راستین و دلی پاک بخواهیم توفیق روزه این ماه و تلاوت قرآن را عنایت فرمایند.

علاوه بر همه این گفته‌ها مهمانان خداوند باید تغذیه مناسب در این ماه نیز دقت فرمایند، یعنی حتما برای صرف سحری، کمی زودتر از خواب برخیزند تا هم ضمن استفاده از برکات معنوی ساعات سحر و مناجات با خدا بدون عجله و با آرامش حاطر سحری بخورند.

حتما در غذای افطار و به خصوص سحر میوه میل نمیاند، علاوه بر میوه‌جات فصل از خیسانده برگه آلو، زردآلو، انجیر و مانند آن به عنوان میوه استفاده کنند.

اگر به اقتضای فصل گرما یا فعالیت‌های بدنی در طول روزه‌داری زیاد عرق می‌کنید نمک از دست رفته توسط عرق را به صورت‌های مختلف در افطار و سحر جبران نمایید.

از آشامیدن آب فراوان در ویط غذا خودداری کنید، آب در وسط غذا سبب رقیق شدن شیره گوارشی و اختلال در هضم می‌شود و در طول زمان امساک روزه از رفتن به حمام داغ، خون دادن و کارهایی که موجب ضعف و بی‌حالی می‌شود خودداری کنید.

همچنین، معده خالی در هنگام افطار تحمل غذای سنگین را ندارد، لذا خوردن غذاهای سهل‌الهضم و تقریبا نرم برای افطار مناسب‌تر است و از تغییرات شدید در عادات غذایی و خوردن غذاهای نامأنوس یا غذاهایی که برای شما ناراحتی به‌وجود می‌آورد لااقل در ماه رمضان خودداری شود.

در نهایت حتما از غذاهای قلیل ساز مانند میوه‌ها، سبزیجات، غلات به همراه غذا استفاده شود و خوردن و نوشیدن مواد غذایی را که تولید اسید می‌نمایند را کنترل کنیم.

به فرموده مولای متقیان حضرت علی(ع) که می‌فرمایند: روزه ماه رمضان نگهدارنده از عقاب است و بازدارنده از عذاب است.

خدا را شاکر و سپاس گزار هستیم که بار دیگر چشمهایمان بر هلال رمضان گشوده شد و سپاس می‌گوییم که عمران به سر نیامده و بار دیگر وارد مهمانیت شده‌ایم.

captcha