به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، رهبر معظم انقلاب در چند سخنرانی اخیر خود به ویژه در مراسم سالگرد ارتحال حضرت امام(ره) به تبیین مبانی انقلاب، انقلابیگری و معیارهای اساسی آن و آسیبها در نحوه تبیین انقلابیگری پرداختند. تأکیدات فراوان ایشان بر مفهوم «انقلابیگری» میتواند نوعی هشدار و تذکر بر خطرات از دست دادن روحیه انقلابی در میان مسئولان و مردم و لزوم حفظ این روحیه در مواجهه با دنیای استکبار باشد.
براین اساس ایشان پنج شاخص مهم «پایبندی به مبانی و ارزشهای اساسی انقلاب اسلامی»، «هدفگیری مستمر آرمانها و همت بلند برای رسیدن به آنها»، «پایبندی به استقلال همهجانبه کشور»، «حساسیت در برابر دشمن و تبعیت نکردن از او» و «تقوای دینی و سیاسی» را به عنوان شاخصهای اصلی انقلابیگری برشمردند و به تبیین آنها پرداختند.
گرفته شدن انقلابیگری از جمهوری اسلامی، ختم انقلاب اسلامی است
حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا تویسرکانی، نماینده ولی فقیه در سازمان بسیج مستضعفین، در گفتوگو با ایکنا درباره دلایل تأکیدات اخیر رهبر معظم انقلاب بر مفهوم «انقلابیگری» گفت: اگر ما درباره نقشهای رهبری و ولی فقیه در ساختار کلان نظام جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی تامل و تفکر کنیم به این نکته میرسیم که اصلیترین مسئولیت رهبری حفظ انقلاب اسلامی، آرمانهای آن و روحیه انقلابی در جامعه برای رساندن مردم و امت به اهداف و ارزشهای مدنظر انقلاب اسلامی است.
وی افزود: اگر انقلابی ماندن، انقلابیگری و روحیه انقلابی از نظام گرفته شود در حقیقت ختم انقلاب اتفاق میافتد و دفتر انقلاب به پایان میرسد. در حالی که انقلاب اسلامی نهضتی جهانی، فرازمانی و فرامکانی برای زمینهسازی ظهور حضرت مهدی(عج) است و لذا در همین راستا مقام معظم رهبری یک نگرانی احساس میکنند که به این مسئله مهم خدشهای وارد شود و برای پیشگیری و ایجاد احساس مسئولیت در میان نخبگان، مردم، حوزویان، دانشگاهیان و مسئولان بر به کار بردن این مفهوم تأکید چندباره کردند.
انقلابی ـ غیرانقلابی؛ دوگانه حقیقی/ اهداف زدن برچسب افراطی به جریان انقلابی
تویسرکانی اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب بحث انقلابیگری را در دیدارهای مختلفی مطرح کردند و حتی یکبار فرمودند من دو قطبی اصولگرا و اصلاحطلب را قبول ندارم و دو قطبی انقلابی و غیرانقلابی را قبول دارم و این دوگانه حقیقی است و نظام باید جریان انقلابی را حمایت کند و گسترش دهد و در برابر جریان غیرانقلابی بایستد و در این زمینه هم مردم و هم مسئولان وظیفه دارند.
نماینده ولی فقیه در سازمان بسیج درباره اهداف زدن برچسب افراطی به
جریان انقلابی گفت: جریان غیرانقلابی از هر فرصتی استفاده میکند که جریان انقلابی
را به انزوا بکشاند. منزوی کردن جریان انقلابی هدف اساسی جریان غیرانقلابی است و
یکی از شیوههای تحقق این هدف، متهم کردن جریان انقلابی به تندروی و افراطگرایی
است.
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر جریان غیر انقلابی با معرفی کردن جریان تکفیری و داعش به عنوان
مصادیق افراطیگری، به صورت غیرمستقیم جریان انقلابی را یک جریان داعشی معرفی میکنند
و این کار را برای فریب افکار عمومی و به ویژه طیف خاکستری جامعه انجام میدهد تا
در انتخابات رأی این قشر را به سمت خود جلب کند.
تبیین شاخصهای پنجگانه انقلابیگری؛ راهکار مقابله با ترفند جریان غیر انقلابی
تویسرکانی ادامه داد: این در حالی است که مقام معظم رهبری بارها فرمودند در جریان انقلابی تندروی و غیر تندروی وجود ندارد و برای جریان انقلابی، 5 شاخص بیان کردند. این 5 شاخص برای تبیین انقلابیگری، انقلابی بودن و انقلابی ماندن است تا در برابر فریب و ترفند جریان غیرانقلابی، بتوانند افکار عمومی را برای تشخیص جریان انقلابی از غیر انقلابی مهندسی کنند.
وی در پایان عنوان کرد: اگر پیرامون این پنج شاخص از سوی نخبگان، حوزوی و دانشگاهی روشنگری و تبیین صورت نگیرد شاید صرف بیان آنها ما را به نتیجه مطلوب نرساند ولذا وظیفه کسانی که مخاطب دارند و مرجع افکار عمومی هستند این است که پنج شاخص انقلابیگری را برای مردم تشریح نمایند. اگر افکار عمومی در این زمینه روشن و شفاف نشود جریان غیر انقلابی قطعا در فریب افکار عمومی توفیق خواهد یافت.