کد خبر: 3505306
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۵
آیت‌الله العظمی سبحانی عنوان کرد:

اقتصاد یارانه‌ای در شأن ملت ایران نیست/ تنظیم روابط اجتماعی با نماز و زکات

گروه حوزه‌های علمیه: آیت‌الله العظمی سبحانی تاکید کرد: این شکل یارانه صحیح نیست و ملت را سرافراز نکرده است زیرا اینکه همه ملت ایران یارانه بگیرند در شأن آنها نیست.


اقتصاد یارانه‌ای در شأن ملت ایران نیست/ تنظیم روابط اجتماعی با نماز و زکات

 به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) آیت‎الله ‎العظمی سبحانی امروز، 19 خرداد در درس تفسیر سوره مومنون در مجتمع عالی فقه در قم با اشاره به نشانه‎های مومنان که در سوره مومنون بیان شده گفت: این هفت نشانه مومنان در سوره مومنون ذکر شده است که اولین نشانه آن نماز است.
وی افزود: زکات به عنوان دومین نشانه مومنان است که در این سوره به آن اشاره است؛ البته آنچه مشخص است زکات در این سوره به معنای عام آن یعنی انفاق مال است و کسانی که آن را به نصاب گرفته‌اند به چند نکته مهم توجه نکرده‌‏اند که یکی از آنها، این است که در گذشته نیز زکات وجود داشته به همین عنوان در مکه رایج بوده است و در آیات دیگر نیز خداوند در خصوص پیامبران الهی، زکات را به همین معنا به کار برده است.
تنظیم جامعه با نماز و زکات
این مرجع تقلید بیان کرد: از نکات بسیار جالب و اعجازی قرآن به کار بردن صلات در کنار زکات است؛ زیرا انسان برای زندگی در یک جامعه به ارتباط با خدا و اجتماع و جامعه نیازمند است و ارتباط با خدا در پناه نماز و ارتباط با جامعه و تنظیم دقیق این روابط و ایجاد عدالت در جامعه با زکات ایجاد می‎شود.
وی اظهارکرد: سعدی، شعر بنی آدم... را از حدیث نبوی برگرفته است که انسان‌ها همچون کالبد و پیکر یک انسان هستند که هرکدام که به درد بیاید باید بقیه اعضا نیز به درد بیایند و مشکل را حل کنند.
انتقاد از اقتصاد یارانه‌گیری
آیت‎الله سبحانی با انتقاد از یارانه‌بگیر بودن اکثر مردم ایران، گفت: این شکل یارانه صحیح نیست و ملت را سرافراز نکرده است زیرا اینکه همه ملت ایران یارانه بگیرند در شأن آنها نیست؛ این کشوری که این چنین دارای نفت و معادن غنی و نیروی تحصیل کرده و.. است نباید این چنین یارانه بگیر باشد.
وی اظهارکرد: دولت باید در این زمینه تغییر موضع دهد؛ قهراً تقسیم این مبلغ هنگفت به نوعی اتلاف سرمایه است و به جایی نیز نمی‎رسد زیرا درست نیست که این جمعیت یارانه بگیر در کشور وجود داشته باشد ولی رسیدگی به فقرا امری است که باید به شکل کامل به آن پرداخته شود.
این مرجع تقلید، علامت سوم مومنان را حفظ آلت جنسی از عمل حرام دانست و گفت: اسلام نیاز جنسی را انکار نمی‎کند بلکه به حفظ آن امر می‎کند؛ اموری چون همجنس بازی و غیر همجنس گرایی نامشروع و استمنا از جمله حرامات اسلام هستند.
رد نظر قرضاوی
وی با اشاره به فتوای قرضاوی در این زمینه که جوانان می‎توانند برای پرهیز از زنا، به استمنا روی بیاورند، افزود: او سعی کرده است که با قاعده ضرورت به این مسئله پاسخ دهد در حالی که ضرورت در جایی است که شخص هیچ اراده‎ای برای خروج از آن وضعیت ندارد نه اینکه یک جوان خود را در وضعیت خاص انجام آن قرار دهد؛ اگر قرار باشد این گونه احکام عمل شود، دیگر کسی نیازی به ازدواج نمی‎بیند.
آیت‎الله‎العظمی سبحانی بیان کرد: جوان پاک و مسلمان باید حافظ باشد ولی قرضاوی و امثال او بیان می‎کنند که این حفظ لازم نیست در حالی که قرآن کریم کاملا برعکس این ما را به حفظ قوای جنسی از عمل به حرام توصیه می‎کند.
وی گفت: یکی از مسایل دیگری که ناشی از کج فهمی از قرآن و روایات است مسئله ضدیت با متعه است که آنها به عنوان یکی از انحرافات شیعه ذکر می‎کنند؛ آنها توجه دقیقی به قرآن کریم نداشته‎اند؛ زیرا امثال قرضاوی زوج را تنها کسی می‎دانند که با او ازدواج دائم داشته باشد تا از او فرزنددار شود؛ ولی در متعه مسئله فرزند در میان نیست؛ اگر این مسئله درست باشد پس بسیاری از ازدواج‌ها حرام است زیرا برخی از زوجین نمی‎توانند فرزند دار شوند.
آیت‎الله‎ العظمی سبحانی تصریح کرد: دو مسئله در این زمینه وجود دارد، نخست علت و دوم حکمت الهی است؛ علت ازدواج پاک ماندن جوان است که هم در عقد دائم است و هم موقت ولی فرزند داشتن از حسب حکمت الهی است زیرا ممکن است که یک زوج صاحب فرزند نشوند.
وی افزود: عده نگاه داشتن زن، پس از طلاق نیز از روی حکمت است زیرا ممکن است زن در این مدت صاحب فرزند شود؛ داشتن فرزند، حکمت ازدواج است و علت اصلی در ازدواج پاک ماندن و طاهر ماندن است.
وی با ذکر این مطلب که ازدواج موقت فرقی با ازدواج دائم ندارد، بیان کرد: در ازدواج موقت عقد لازم است؛ همان عقدی که در دائم خوانده می‎شود در موقت نیز وجود دارد؛ در این زمینه شخص زن باید مشخص باشد و مهر و زمان نیز لازم است؛ گاهی اوقات شرایط ایجاد می کند که انسان به صورت موقت ازدواج کند.
دستور اسلام برای کنترل شهوت جنسی
این مرجع تقلید با اشاره به اینکه اسلام دین فطرت است و به خوبی می‎‌داند که راه بستن این قوا، خطاست، گفت: برخی می‎خواهند که جوانان همچون حضرت یوسف(ع) باشند که این مسئله نیز برای همه مردم ممکن نیست و اگر نتوانند ازدواج دائم داشته باشند بهترین راه متعه است و اگر این چنین عمل می‎شد دیگر زنایی صورت نمی‎گرفت.
وی اظهارکرد: راهی که مخالفان متعه رفته‎اند به ازدواج میسار ختم شده است که در آن نفقه و زمان معنی ندارد و قرار هم نیست که زن همیشه در کنار مرد باشد، فقط هرچند وقت یک بار این دو در کنار هم قرار می‎گیرند.
وی در پایان بر لزوم توصیه جوانان به ازدواج دائم تاکید کرد و گفت: اسلام اصل ازدواج را در ازدواج دائم قرار داده است و اگر شرایط فراهم نبود و انسان در معرض گناه افتاد می‎تواند به فکر ازدواج موقت بیافتد.
morteza
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۳/۲۰ - ۱۵:۰۱
0
0
بسیار تشکر میکنم از جناب حجت الاسلام سبحانی که بسیار متن رو کامل ومفید به عرض مردم عزیز رساندند،
captcha