آیتالله العظمی سبحانی عنوان کرد:
اقتصاد یارانهای در شأن ملت ایران نیست/ تنظیم روابط اجتماعی با نماز و زکات
گروه حوزههای علمیه: آیتالله العظمی سبحانی تاکید کرد: این شکل یارانه صحیح نیست و ملت را سرافراز نکرده است زیرا اینکه همه ملت ایران یارانه بگیرند در شأن آنها نیست.

به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آیتالله العظمی سبحانی امروز، 19 خرداد در درس تفسیر سوره مومنون در مجتمع عالی فقه در قم با اشاره به نشانههای مومنان که در سوره مومنون بیان شده گفت: این هفت نشانه مومنان در سوره مومنون ذکر شده است که اولین نشانه آن نماز است.
وی افزود: زکات به عنوان دومین نشانه مومنان است که در این سوره به آن اشاره است؛ البته آنچه مشخص است زکات در این سوره به معنای عام آن یعنی انفاق مال است و کسانی که آن را به نصاب گرفتهاند به چند نکته مهم توجه نکردهاند که یکی از آنها، این است که در گذشته نیز زکات وجود داشته به همین عنوان در مکه رایج بوده است و در آیات دیگر نیز خداوند در خصوص پیامبران الهی، زکات را به همین معنا به کار برده است.
تنظیم جامعه با نماز و زکات
این مرجع تقلید بیان کرد: از نکات بسیار جالب و اعجازی قرآن به کار بردن صلات در کنار زکات است؛ زیرا انسان برای زندگی در یک جامعه به ارتباط با خدا و اجتماع و جامعه نیازمند است و ارتباط با خدا در پناه نماز و ارتباط با جامعه و تنظیم دقیق این روابط و ایجاد عدالت در جامعه با زکات ایجاد میشود.
وی اظهارکرد: سعدی، شعر بنی آدم... را از حدیث نبوی برگرفته است که انسانها همچون کالبد و پیکر یک انسان هستند که هرکدام که به درد بیاید باید بقیه اعضا نیز به درد بیایند و مشکل را حل کنند.
انتقاد از اقتصاد یارانهگیری
آیتالله سبحانی با انتقاد از یارانهبگیر بودن اکثر مردم ایران، گفت: این شکل یارانه صحیح نیست و ملت را سرافراز نکرده است زیرا اینکه همه ملت ایران یارانه بگیرند در شأن آنها نیست؛ این کشوری که این چنین دارای نفت و معادن غنی و نیروی تحصیل کرده و.. است نباید این چنین یارانه بگیر باشد.
وی اظهارکرد: دولت باید در این زمینه تغییر موضع دهد؛ قهراً تقسیم این مبلغ هنگفت به نوعی اتلاف سرمایه است و به جایی نیز نمیرسد زیرا درست نیست که این جمعیت یارانه بگیر در کشور وجود داشته باشد ولی رسیدگی به فقرا امری است که باید به شکل کامل به آن پرداخته شود.
این مرجع تقلید، علامت سوم مومنان را حفظ آلت جنسی از عمل حرام دانست و گفت: اسلام نیاز جنسی را انکار نمیکند بلکه به حفظ آن امر میکند؛ اموری چون همجنس بازی و غیر همجنس گرایی نامشروع و استمنا از جمله حرامات اسلام هستند.
رد نظر قرضاوی
وی با اشاره به فتوای قرضاوی در این زمینه که جوانان میتوانند برای پرهیز از زنا، به استمنا روی بیاورند، افزود: او سعی کرده است که با قاعده ضرورت به این مسئله پاسخ دهد در حالی که ضرورت در جایی است که شخص هیچ ارادهای برای خروج از آن وضعیت ندارد نه اینکه یک جوان خود را در وضعیت خاص انجام آن قرار دهد؛ اگر قرار باشد این گونه احکام عمل شود، دیگر کسی نیازی به ازدواج نمیبیند.
آیتاللهالعظمی سبحانی بیان کرد: جوان پاک و مسلمان باید حافظ باشد ولی قرضاوی و امثال او بیان میکنند که این حفظ لازم نیست در حالی که قرآن کریم کاملا برعکس این ما را به حفظ قوای جنسی از عمل به حرام توصیه میکند.
وی گفت: یکی از مسایل دیگری که ناشی از کج فهمی از قرآن و روایات است مسئله ضدیت با متعه است که آنها به عنوان یکی از انحرافات شیعه ذکر میکنند؛ آنها توجه دقیقی به قرآن کریم نداشتهاند؛ زیرا امثال قرضاوی زوج را تنها کسی میدانند که با او ازدواج دائم داشته باشد تا از او فرزنددار شود؛ ولی در متعه مسئله فرزند در میان نیست؛ اگر این مسئله درست باشد پس بسیاری از ازدواجها حرام است زیرا برخی از زوجین نمیتوانند فرزند دار شوند.
آیتالله العظمی سبحانی تصریح کرد: دو مسئله در این زمینه وجود دارد، نخست علت و دوم حکمت الهی است؛ علت ازدواج پاک ماندن جوان است که هم در عقد دائم است و هم موقت ولی فرزند داشتن از حسب حکمت الهی است زیرا ممکن است که یک زوج صاحب فرزند نشوند.
وی افزود: عده نگاه داشتن زن، پس از طلاق نیز از روی حکمت است زیرا ممکن است زن در این مدت صاحب فرزند شود؛ داشتن فرزند، حکمت ازدواج است و علت اصلی در ازدواج پاک ماندن و طاهر ماندن است.
وی با ذکر این مطلب که ازدواج موقت فرقی با ازدواج دائم ندارد، بیان کرد: در ازدواج موقت عقد لازم است؛ همان عقدی که در دائم خوانده میشود در موقت نیز وجود دارد؛ در این زمینه شخص زن باید مشخص باشد و مهر و زمان نیز لازم است؛ گاهی اوقات شرایط ایجاد می کند که انسان به صورت موقت ازدواج کند.
دستور اسلام برای کنترل شهوت جنسی
این مرجع تقلید با اشاره به اینکه اسلام دین فطرت است و به خوبی میداند که راه بستن این قوا، خطاست، گفت: برخی میخواهند که جوانان همچون حضرت یوسف(ع) باشند که این مسئله نیز برای همه مردم ممکن نیست و اگر نتوانند ازدواج دائم داشته باشند بهترین راه متعه است و اگر این چنین عمل میشد دیگر زنایی صورت نمیگرفت.
وی اظهارکرد: راهی که مخالفان متعه رفتهاند به ازدواج میسار ختم شده است که در آن نفقه و زمان معنی ندارد و قرار هم نیست که زن همیشه در کنار مرد باشد، فقط هرچند وقت یک بار این دو در کنار هم قرار میگیرند.
وی در پایان بر لزوم توصیه جوانان به ازدواج دائم تاکید کرد و گفت: اسلام اصل ازدواج را در ازدواج دائم قرار داده است و اگر شرایط فراهم نبود و انسان در معرض گناه افتاد میتواند به فکر ازدواج موقت بیافتد.