گروه انديشه: حجتالاسلام والمسلین شفیعی با اشاره به اینکه حرکت انقلاب اسلامی در دوره بی رونقی دین آغاز شد و امام خمينی(ره) با انقلاب اسلامی توان و اقتدار دین را به نمایش گذاشت، گفت: تعبیر «امام(ره) حقیقت همیشه زنده تاریخ» درست است چراکه حقیقت امام(ره) حقیقت دین و شرع است و بازخوانی اندیشه امام(ره) بازخوانی متن دین است.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایكنا) از خوزستان، حجت الاسلام والمسلین سید محسن شفیعی، رئیس دفتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان خوزستان، در نشست با اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز که روز گذشته 19 خردادماه با عنوان «امام حقیقت همیشه زنده تاریخ» برگزار شد، عنوان کرد: لزوم بازخوانی در اندیشه امام، تعبیری است که این روزها بر زبان ها و قلم ها جاری می شود، لذا دو تفسیر از این تعبیر وجود دارد.
وی ادامه داد: تفسیر اول این است که گذشت زمان، تغییر شرایط و رخدادهای نو، ضرورت بررسی مجدد اندیشه ای که در گذشته بوده را در پی دارد و تفسیر دیگر از این تعبیر، طرح مجدد افکار امام(ره) و دامن زدن به آن در جامعه است.
شفیعی با بیان اینکه اگر افکار امام(ره) با رویکرد اول و بدور از تعصب و احساسات بازخوانی شود، قطعا دستاوردها مثبت خواهد بود، گفت: اینکه گفته شود چه بسا مرور زمان تحلیل جدیدی از افکار امام خمینی(ره) به ما می دهد، این حرفی بر اساس معادلات بشری است. لکن ما با مراجعه به سخنان امام(ره) خواهیم دید که اندیشه امام(ره) ترجمان اسلام اصیل است. اندیشه امام(ره) بر اساس چارچوب های مادی نیست، در بررسی مطالب امام(ره) اگر نگاهی به آیات قرآن نیز داشته باشیم بر ما مشهود می شود که مطالب امام(ره) ترجمان آیات قرآن هستند.
رئیس دفتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان خوزستان، افزود: آنچه امام خمینی(ره) بر زبان جاری می کرد برخاسته از اصل و متن دین بود لذا بر همین اساس با مرور مجدد افکار امام(ره) در میابیم آنها برخاسته از معرفت الهی هستند.
وی تصریح کرد: اگر تعبیر می کنیم اندیشه امام(ره) ماندگار است؛ صرف تعصب و دلبستگی به ایشان نیست، در نگاه علمی نیز این مطلب قابل اثبات است؛ چراکه آنچه امام(ره) می گفتند از متن دین بود و متن دین پایدار است.
شفیعی با بیان اینکه امام(ره) فردی کاملا متعبد و متدین بودند، افزود: در سیره امام(ره) تعبد به دین امری بارز و مهم است، لکن در کنار این تعبد، روشنفکری قابل توجهی در شخصیت ایشان وجود دارد. لذا روشنفکری امام(ره) قابل تفکیک از روحیه تعبد ایشان نیست. نتیجه روشنفکری دینی بدون تعبد به دین، انحراف می شود، لکن روشنفکری در شخصیت امام(ره) مبتنی بر روح متعبد متشرع به دین است.
رئیس دفتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان خوزستان، با تاکید بر اینکه عظمت امام خمینی(ره) در بینش روشن و متعالی برخاسته از تعبد ایشان است، اضافه کرد: هیچ منعی در بررسی و بازخوانی اندیشه امام(ره) نیست؛ اندیشه امام(ره) برخاسته از متن دین است و بازخوانی و مرور مجدد از آنجا که به اصل دین برمیگردد نتیجه ای جز این ندارد که نگاه و قرائت امام خمینی(ره) صحیح بوده است.
وی با اشاره به اینکه حرکت انقلاب اسلامی در دوره بی رونقی دین آغاز شد و امام(ره) با انقلاب اسلامی توان و اقتدار دین را به نمایش گذاشت، گفت: تعبیر «امام(ره) حقیقت همیشه زنده تاریخ» درست است چراکه حقیقت امام(ره) حقیقت دین و شرع است، و بازخوانی اندیشه امام(ره) بازخوانی متن دین است.
رئیس دفتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان خوزستان، در پایان اظهار کرد: انقلاب اسلامی و مدیریت امام خمینی(ره) به ما نشان داد که ظرف وجودی دین توانایی مدیریت جامعه و حل مشکلات را داراست لکن نیاز است انسان های توانمند جهت بهره برداری از این ظرفیت به میدان آیند.