کد خبر: 3505937
تاریخ انتشار : ۲۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۲

دست خطی به رنگ کلام خدا

کانون خبرنگاران نبأ: بهناز قربان‌پور، خوشنویس آیات قرآنی، سال‌ها است که در زمینه خطاطی آیات قرآن کریم در خدمت قرآن بوده است، وی در نمایشگاه‌های بسیاری شرکت داشته و از سوی مسئولان مورد تقدیر قرار گرفته است.

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، بهناز قربان‌پور، خوشنویس آیات قرآنی، آموزش خط نسخ را در سال 1379 نزد استاد کاشانی آغاز کرد، او تا کنون چهار نمایشگاه انفرادی از کارهای خود برگزار کرده و در بیش از 200 نمایشگاه گروهی و جشنواره شرکت کرده و در آنها جزء نفرات برتر بوده است.
این خوشنویس قرآنی، در مراسم تقدیر از خادمان قرآن کریم، به پاس خدماتش از سوی رئیس جمهور لوح تقدیر دریافت کرده است، وی همچنین در مراسم تجلیل از بانوان قرآن‌پژوه از سوی رئیس مجلس شورای اسلامی لوح تقدیر دریافت کرده است. وی در دوره پانزدهم نمایشگاه قرآن رتبه اول و در دوره هجدهم از برگزیدگان این نمایشگاه بوده است.

بهناز قربان‌پور، خوشنویس آیات قرآن کریم، در گفت‌وگو با کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، در مورد چگونگی ورودش به عرصه خوشنویسی، گفت: من از ابتدا به هنر نقاشی بسیار علاقه‌مند بودم و ورودم به عرصه خطاطی به‌صورت اتفاقی بود، شاید در ابتدا به میزانی که به نقاشی علاقه داشتم به خطاطی علاقه‌مند نبودم، اما وقتی وارد فضای خطاطی شدم به آن علاقه‌مند شدم؛ ابتدا کار هدفم صرفاً دریافت مدرک خوشنویسی بود ولی با ورودم به این زمینه، پیشرفت در عرصه خط برای من به یک هدف تبدیل شد.
وی در مورد سختی کار خطاطی، اظهار کرد: خطاطی مانند دیگر هنرها نیست و دیربازده است، یعنی کسی که کار خطاطی را آغاز می‌کند راهی طولانی در پیش دارد تا به حدی برسد که بتوان اثر او را قاب کرده و به دیوار نصب کرد، شاید یک هنرآموز باید چند سال تلاش کند تا به این حد برسد و کم صبر بودن هنرآموزان باعث بالا رفتن ریزش در عرصه خطاطی می‌شود، این دیربازده بودن هنر خطاطی بر سختی کار افزوده است.
قربان‌پور در رابطه با خطاطی آیات قرآن کریم عنوان کرد: از نظر من فضای قرآنی بسیار بزرگ بود و آیات قرآن برای من گیرایی خاصی داشت و این باعث شد تا بهترین انتخاب من، ورود به عرصه خطاطی آیات قرآن کریم باشد، من کار خطاطی آیات قرآن را ارزشمند می‌دانم و به این کار به چشم یک کار معمولی نگاه نمی‌کنم، چراکه این کار فاخر است و بالاتر از این کار نمی‌توانم کاری را انتخاب کنم.
این هنرمند افزود: تا جایی که توان داشته باشم، کارهایم را مدیریت می‌کنم اما اگر از سوی جایی حمایت صورت بگیرد کارها خیلی بهتر می‌شود، گاهی یک هنرمند طرحی را در نظر دارد که ممکن است هزینه‌بر باشد و یا گاهی کارهای فاخر باعث ایجاد هزینه می‌شوند، لذا اگر حمایت باشد، کارها بسیار زیباتر خواهد شد.
وی از دغدغه خود گفت: تنها دغدغه من این است که وظیفه خود را در برابر قرآن به خوبی و کارم را به نحو احسن انجام دهم تا شرمنده قرآن نباشم، چراکه حس می‌کنم از عالم قرآنی به من خیرها و برکات بسیاری رسیده است و خود را مدیون قرآن می‌دانم.
قربان‌پور در بیان یک خاطره قرآنی اینچنین تعریف کرد: برای نمایشگاه قرآن کاری را داشتم که چهار تکه بود و چند روز نیز بیشتر وقت نداشتم. کارم یک تابلو چهار قسمتی بود که روی هر قسمت آن آیات قرآن را می‌نوشتم، وقتی غرق در نوشتن بخشی از سوره «یس» بودم به خودم آمدم و فکر کردم ممکن است انتهای آیه به قسمت بعدی تابلو رسیده باشد؛ اما آن آیه تابلو را کامل کرد و انتهای تابلو، انتهای آیه بود و این برای من بسیار جالب است.
وی در مورد وصیت خود بیان کرد: همیشه به اطرافیانم گفته‌ام روزی که من نبودم و مراسم یادبود مرا برگزار می‌کردید، تابلوهای مرا به آن مجلس بیاورید تا هرکس هر تابلویی را که دوست دارد بردارد.

*امیر صالحی
captcha