به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی شنبه شب، 22 خردادماه در ضیافت افطاری با حضور جمعی از علما، روحانیون و ائمه جمعه و جماعات، با بیان اینکه امروز مسئولیت علما و روحانیت در کنار تدوین فرهنگ دینی و اسلامی، تداوم انقلاب اسلامی و حفظ نظام اسلامی است، اظهار کرد: با وجود مشکلاتی که کشورهای منطقه با آنها درگیر هستند، امروز جمهوری اسلامی ایران، با ثبات و امنیت به روند توسعه و پیشرفت ادامه می دهد.
حجتالاسلام روحانی تأکید کرد: دولت یازدهم به همه وعدههای خود به مردم عمل میکند و هیچگاه و در هیچ موضوع مهمی، بدون شور و مشورت با متخصصان و صاحبنظران گامی برنداشته است.
رئیسجمهور به اهمیت جایگاه افکار عمومی جهان از دیدگاه حضرت امام (ره) پرداخت و اظهار کرد: امروز ایران اسلامی نزد افکار عمومی جهان جایگاه ویژهای دارد؛ یکی از نکاتی که پیوسته مورد تأکید حضرت امام (ره) نیز قرار داشت توجه به افکار عمومی جهان بود و ایشان تأکید داشتند که قدرت بزرگ جهان، افکار عمومی است.
حجتالاسلام روحانی افزود: باید افکار عمومی جهان را جذب کنیم و اجازه ندهیم واقعیتهای کشور، انقلاب، رهبری، روحانیت، حوزهها و مراجع ما در دنیا به گونهای دیگر و مخدوش، معرفی شود.
رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه مردم این حکومت را چون حکومت دینی و اسلامی است، متصل به روحانیت میبینند، گفت: مردم از روحانیت انتظار دارند که از قدرت و اختیاراتی که دارد عادلانه و به خوبی در جهت منافع مادی و معنوی جامعه بهرهبرداری کند.
حجتالاسلام روحانی جایگاه ویژه ایران اسلامی به لحاظ ترانزیت منطقهای و جهانی، نیروی انسانی تحصیلکرده و متخصص و سیاستورزی و تعامل با جهان را قدرت بزرگ کشور دانست و تصریح کرد: باید از این ثروتها و قدرت به خوبی استفاده کنیم.
رئیسجمهور تصریح کرد: دیروز توقع مردم از روحانیت بیان احکام خداوند بود و امروز مردم علاوه بر بیان احکام دین خدا، از روحانیت قدرت برنامهریزی میخواهند و اینکه بتوانیم از کوتاهترین و مستقیمترین راه، از منافع مادی و معنوی کشور حفاظت و حراست کنیم.
حجتالاسلام روحانی به پیشرفتها و گشایشهای کشور طی فعالیت دولت یازدهم پرداخت و اظهار کرد: در زمینه مسائل اقتصادی، سیاسی و بهداشتی و علمی وضعیت امروز ما به مراتب بهتر از گذشته است.
رئیسجمهور افزود: در عرصه بهداشتی، 10 میلیون نفر تحت پوشش بیمه درمانی قرار گرفتند و به این ترتیب برای نخستین بار همه اتباع ایرانی تحت پوشش بیمه درمانی هستند. در عرصه صادرات و واردات محصولات نیز تراز بازرگانی ما برای نخستین بار مثبت شده است به گونهای که در سال گذشته میزان صادرات ما نسبت به واردات، 900 میلیون دلار افزایش یافته است و این روند امسال نیز ادامه می یابد. در زمینه گندم نیز امسال پیشبینی میشود با خرید 10 میلیون تن گندم از کشاورزان، در این عرصه به خودکفایی برسیم.
حجتالاسلام روحانی گفت: ایران به لحاظ نرخ رشد علمی در جهان نیز اکنون رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است و در سال جاری همچنان همه تلاشها روی رشد و رونق اقتصادی متمرکز خواهد بود.
حجتالاسلام والمسلمین سید طه هاشمی در این نشست، با اشاره به اینکه دشمنان در طول سالهای پس از انقلاب با دسیسهها و توطئههای بسیار، سعی در حذف روحانیت از صحنه سیاسی و اجتماعی کشور داشتهاند، گفت: مردم با انتخاب دکتر روحانی به عنوان رئیسجمهوری اسلامی ایران بار دیگر اعتماد خود را به روحانیت برای حل مشکلات کشور نشان دادند.
هاشمی اظهار کرد: با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید در انتخابات سال ٩٢، امید به آینده در میان جوانان شکل گرفت و نقش رییس جمهوری در بازسازی جایگاه روحانیت در افکار عمومی ستودنی است.
حجتالاسلام والمسلمین هاشمی تلاش رسانهای برای مقابله با رسانههای سکولار که علیه کشور و نظام فعالیت میکنند و تقویت بنیه کارشناسی و هدایت نیروهای کارشناس در کشور را از جمله اقداماتی دانست که باید در دولت برای آنها برنامهریزی شود و گفت: روحانیت باید برای استفاده از ظرفیت منبر و محراب برای دفاع از دستاوردها و عملکرد دولت بسیج شده و به صدر جایگاه و بنیانی مرجع برای مردم بازگردد.
همچنین حجتالاسلام والمسلمین سید مهدی طباطبایی با اشاره به ضرورت استفاده از فضای ماه مبارک رمضان برای خودسازی و نزدیکی به خداوند، خاطرنشان کرد: انتقاد برای اصلاح امور امری درست و صحیح است اما اگر با کینه و بغض بیان شود و هدف از آن رسیدن به مقاصد شخصی باشد، مخرب خواهد بود.
حجتالاسلام والمسلمین محمد سروش محلاتی نیز در این جلسه با بیان اینکه با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید تعامل دولت و روحانیون افزایش یافت بر ضرورت صیانت از جایگاه حوزه، روحانیت و مرجعیت شیعه در کشور به عنوان مبدأ انقلاب اسلامی تأکید کرد.
محلاتی با انتقاد از کمبود پخش سخنان مراجع و شخصیتهای دینی و مذهبی از تریبونهای رسمی کشور، گفت: مرجعیت شیعه و سنتی در کشور همواره بر ترویج اسلام رحمانی در جهان تأکید دارند که باید در راستای نشر، بازتاب و استفاده از این رهنمودها در جامعه و سیاستگذاریها تلاش کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی خسروی نیز با بیان اینکه هنر بزرگ رئیسجمهور این بود که توانست در گفتار و عمل قطار حکومت و انقلاب اسلامی را به ریل واقعی خود برگرداند، تأکید کرد: امیدواریم این حرکت که بر پایه صداقت، امانتداری و حفاظت از بیت المال در این دولت است، به نتیجه برسد.
وی تصریح کرد: با کمک روحانیت آگاه و حرکتی درست می توانیم ضعفهای گذشته را هر چه سریعتر جبران کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین مهدی هادوی تهرانی نیز در سخنانی ضرورت بهرهگیری از قابلیت فراوان روحانیت در جامعه را خاطر نشان ساخت و تأکید کرد: ان شاء الله در دولت تدبیر و امید و با تلاشهای شخص دکتر روحانی که قبل از انقلاب و تا امروز پرچمدار و سرباز انقلاب اسلامی بوده است، از توانایی ها و قابلیت های روحانیت به خوبی استفاده شود تا با راه حلی منطقی در مسیر حل مشکلات نظری و عملی گام برداریم.