کد خبر: 3506301
تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۳
موسوی‌گرمارودی:

شاکله مفاهیم ذهنی سبزواری منشأ قرآنی داشت

گروه ادب: شاعر و مترجم کشورمان گفت: افکاری که از نظر مفهومی، ذهنیت پدر شعر انقلاب را به عنوان یک مسلمان تشکیل می‌داد، بی‌گمان منشأ اسلامی و قرآنی داشت.

سیدعلی موسوی‌گرمارودی، شاعر پیشکسوت و مترجم قرآن در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره استاد حمید سبزواری گفت: استاد سبزواری بزرگ گروه شاعران انقلاب بود و می‌توان از وی به عنوان شیخ‌الطائفه یاد کرد و به حق وی را باید پدر شعر انقلاب نامید.
وی این ضایعه را به فرهنگیان کشور و به حضور رهبر معظم انقلاب تسلیت گفت و افزود: فکر نمی‌کنم در طول تاریخ انقلاب‌ هیچ شاعری به اندازه استاد سبزواری در انعکاس همه ابعاد انقلاب، چه از نظر تاریخی و چه محتوایی سهم داشته باشد.
موسوی‌گرمارودی در ادامه به آثار پدر شعر انقلاب اشاره و عنوان کرد: چندین کتاب از اشعار و ترانه‌های وی منتشر شده و در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است و چون زبان فاخری داشت و به اعتبار اینکه خراسانی هم بود، از زبان فخیم خراسانی در شعر استفاده می‌کرد.
این مترجم قرآن با اشاره به اشارات قرآنی سبزواری در آثارش بیان کرد: افکاری که از نظر مفهومی، ذهنیت پدر شعر انقلاب را به عنوان یک مسلمان تشکیل می‌داد، بی‌گمان منشأ اسلامی و قرآنی داشت و اینکه بخواهیم درباره اشارات قرآنی در شعرهایش صحبت کنیم، لازمه‌اش این است که شعرهای استاد سبزواری را با دیدگاه قرآنی بررسی کنیم که این موضوع مجال بیشتری می‌طلبد.
رحماندوست: اثرگذاری و ماندگاری؛ ویژگی آثار سبزواری
مصطفی رحماندوست، شاعر پیشکسوت کشورمان نیز درباره آثار مرحوم سبزواری به خبرنگار ایکنا گفت: من حدود 10 سال عضو شورای شعر و موسیقی رادیو و تلویزیون بودم و مناسبت‌های مختلفی پیش می‌آمد که لازم بود آهنگ و ترانه‌ای ساخته شود. معمولاً این گونه ترانه‌ها به دلیل فوری بودن، کار خوب و پخته‌ای نمی‌شدند، اما درباره شعر موحوم سبزواری این موضوع متفاوت بود و نمی‌دانم به دلیل ذوق شخصی بود یا نعمت الهی که همه ترانه‌ها و شعرهای استاد خوب از آب درمی‌آمدند.
وی ادامه داد: استاد، شعر «خمینی ای امام» را در یک شب سرود و در یک شب هم روی آن تمرین و آهنگش ساخته شد که همچنان ماندگار است و یا درباره «خجسته باد این پیروزی»؛ شعر به گونه‌ای سروده شد که اکنون نیز اثرگذار است و نه تنها برای پیروزی در جبهه‌های جنگ سروده شد، بلکه برای موفقیت یک دانش‌آمور المپیادی یا در مسابقات ورزشی نیز می‌توان آن را خواند.
رحماندوست با اشاره به اثرگذاری و ماندگاری آثار استاد سبزواری تصریح کرد: شعری که برای شهادت استاد مطهری نیز سروده شد، قطعاً بدون هیچ گونه آمادگی قبلی بود و با وجود اینکه سا‌ل‌ها از شهادت استاد مطهری می‌گذرد، اما همچنان این شعر تازه و اثرگذار است.
یادآور می‌شود، استاد حمید سبزواری، شاعر پیشکسوت انقلاب به دلیل کهولت سن و بیماری، 21 خرداد در سن 91 سالگی در بیمارستان آسیا دار فانی را وداع گفت.
captcha