به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مهدی چمران، رئیس شورای عالی استانهای کشور و شورای اسلامی شهر تهران ظهر امروز، 24 خردادماه در نشست خبری سالگرد شهادت شهید مصطفی چمران که با حضور محمود عاطفی، رئیس مرکز بسیج صدا و سیما و سیدعبدالله صفیالدین، نماینده حزبالله لبنان برگزار شد، گفت: 31 خردادماه سالگرد شهادت مصطفی چمران است که در سال 1360 در منطقه دهلاویه با ترکش خمپاره 60 دشمن در حالی که در سیلبند رودخانه کرخه ایستاده بود، به شهادت رسید. از آن سال تاکنون تلاشهای بسیاری کردیم تا یاد و نام شهید چمران زنده بماند.
وی افزود: در سالهای نخست شهادت شهید چمران، کتابی از سوی وزارت ارشاد به چاپ رسید، اما از آن پس کار شاخصی به چاپ نرسیده است، از سوی دیگر کتاب «لبنان» این شهید یکی از آثار بینظیری است که مطالب آن را نمیتوان در جایی یافت و وزارت امور خارجه کشورمان از این کتاب به عنوان اثری مرجع استفاده میکند.
چمران ادامه داد: آنچه درباره این شهید انجام شده، در حد وسعمان بوده و نتوانستهایم شخصیت وی را معرفی کنیم. در حالی که وی یک دانشمند بزرگ فیزیک بود و در بزرگترین دانشگاههای آمریکا تحصیل کرده بود و در بزرگترین مراکز تحقیقاتی ناسا فعالیت میکرد و با وجود اینکه میتوانست به بهترین وجه در آمریکا زندگی کند، این کار را نکرد و در آنجا هم با سادگی زندگی میکرد.
وی بیان کرد: وظیفه ماست که در برابر نفوذ بیگانگان بایستیم؛ چرا که جوانان نیازمند الگو و اسوه هستند و بدون این موضوع در خلأ الگوی درست، الگوهای نادرست به آنها معرفی میشود، چه بسا که وقتی یک قهرمان واقعی به آنها معرفی نمیشود، این اتفاق هم رخ داده است.
چمران با تأکید بر معرفی شهید مصطفی چمران به جوانان کشورمان گفت: برخی از جوانان تصور میکنند شهدا، از سر بیکاری به جنگ رفتند، در حالی که اگر به آنها معرفی شود که شهید چمران دارای چه عرفان و دانش و مدیریتی بوده، مسحور شخصیت وی خواهند شد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: معرفی الگو و سرمشق به جوانان وظیفه ماست و ما نیاز به آنها داریم و نباید تصور کنیم که با این اقدامها دلمان به حال شهدا سوخته است.
وی با اشاره به برنامههای خودجوش مردمی برای سالگرد شهید چمران که از 27 خردادماه آغاز میشود، عنوان کرد: با توجه به اینکه شهید چمران علاقه بسیاری به دعای کمیل داشت، به پاس این علاقه، اولین شب جمعه سالگرد شهادت این شهید، در محل شهادتش دهلاویه مراسم دعای کمیل برگزار میشود، همچنین 29 خردادماه در منطقه 18 تهران در حسینیه سیدالشهدا(ع)، 31 خردادماه در مسجد امام صادق(ع) میدان فلسطین تهران، اول تیرماه در میدان نماز شهرری و 2 تیرماه در خانه موزه شهید چمران برنامههای متنوعی برگزار میشود.
چمران به ساخت سریال شهید چمران اشاره کرد و گفت: چند سال پیش ساخت این سریال که از کودکی تا شهادت شهید چمران را شامل میشود، آغاز شده و در بخشهایی از آن نیز حضور یافتم و جزئیات زندگی این شهید را به طور دقیق بیان کردهام، اما متأسفانه به دلیل مشکلات مالی صدا و سیما، این اثر هنوز به سرانجام نرسیده است.
عاطفی: تأکید بر معرفی ابعاد شخصیتی شهید چمران به نسل جوان
محمود عاطفی، رئیس مرکز بسیج صدا و سیما نیز در ادامه این نشست با اشاره به ویژگی عرفانی و عملی شهید چمران گفت: شخصیت این شهید ابعاد متفاوت و گوناگونی دارد، که آشنایی نسل جوان با این ابعاد ضروری است و در این راستا باید از ابزارهای فرهنگی و هنری بهره برد.
وی افزود: کثرت گونههای رسانهای و اخبار متفرقه، این فرصت را از نسل جوان گرفته است تا عصارههای اصلی این فضیلت را بشناسند؛ از این رو باید ابعاد گوناگون شخصیتی شهید چمران شناسانده شود و این حلقه مفقودهای است که نسل جوان در عرصه جولان رسانهها به دنبال آن هستند.
عاطفی به تولیدات فرهنگی متعدد درباره شهید چمران اشاره و عنوان کرد: بخشی از این تولیدات در سال جاری بازخوانی میشود تا آثار شاخص پخش شود، از سوی دیگر جریان گفتمانسازی و اندیشههای شهید چمران مورد تأکید است و برنامههایی در همین راستا از صدا و سیما پخس خواهد شد.
وی در ادامه درباره درخواست مهدی چمران برای ساخت مجموعه تلویزیونی شهید چمران گفت: 4 سال است که ساخت این سریال آغاز شده و به دلیل مشکلات مالی تأخیری در ساخت آن به وجود آمده است و در صورتی که دولت منابع مالی آن را تأمین کند، وارد فاز اجرایی خواهد شد.
صفیالدین: مرکز ترجمه انقلاب اسلامی راهاندازی شود
سیدعبدالله صفیالدین، نماینده حزبالله نیز در این نشست با اشاره به شخصیت شهید مصطفی چمران گفت: ما طی 50 سال اخیر در جهان اسلام شخصیتی مانند شهید چمران نداشتیم، شخصیتی که نه تنها مبلغ دین بود، بلکه فردی برای نجات مردم از ظلم هم بود. زمانی که کمونیستها بر جهان حاکم بودند و اسلام مورد تهاجم شرق و غرب بود و زمانی که هنوز امام موسی صدر به لبنان وارد نشده بود، شیعیان هویت مشخصی نداشتند و با ورود وی، آنها هویت یافتند و در این راستا شهید چمران به عنوان بازوی توانمند امام موسی صدر بود.
وی با اشاره به ترجمه کتاب «خدا بود و دیگر هیچ» به زبان عربی افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، باید مرکزی برای ترجمه آثار انقلابی راهاندازی میشد که به نظر میرسد در این زمینه کاستیها و ضعفهایی وجود دارد و سبب شده کتابهای فاخر به صورت پراکنده ترجمه شوند؛ چرا که باید با ترجمه چنین آثاری، انقلاب اسلامی را بیش از پیش به جهانیان معرفی کنیم.
صفیالدین ادامه داد: شهید چمران شخصیتی جامع داشت و تاکنون باید کتابهای متعددی از وی ترجمه شده و به چاپ میرسید و این موضوع نه تنها برای این شهید، بلکه برای انقلاب اسلامی نیز باید کتابهایی به زبانهای گوناگون ترجمه شود.
وی در ادامه عنوان کرد: با وجود اینکه خاطران شهید چمران در کتاب ترجمه شده، بسیار کوتاه بود، اما هر یک بسیار آموزنده و مهم بود و میتوان گفت که هر کدام مدرسهای بود؛ از این رو باید به صدها زبان دیگر ترجمه شود.
گفتنی است، در این نشست ترجمه عربی کتاب «خدا بود و دیگر هیچ» و نرمافزار چندرسانهای شهید مصطفی چمران رونمایی شد.