کد خبر: 3507145
تاریخ انتشار : ۲۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۵

روزه‌داری در مبتلایان به تالاسمی و بیماری‌های خونی چگونه است؟

گروه سلامت: یک فوق تخصص خون به تشریح روزه‌داری در بیماران خونی پرداخت و تأکید کرد: اگر مبتلایان به غلظت خون بخواهند روزه بگیرند، میزان هموگلوبین خود را به پزشک متخصص نشان داده تا پزشک برای آنها تصمیم گیری کند.

آزیتا آذرکیوان، هماتولوژیست سازمان انتقال خون ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به تشریح روزه‌داری در بیماران خونی پرداخت و با اشاره به وضعیت بیماران دارای تالاسمی ماژور اظهار کرد: بیماران تالاسمی ماژور و اینترمدیا که خون تزریق می‌کنند و از نظر ما بیمار تلقی می‌شوند از لحاظ پزشکی نمی‌توانند روزه بگیرند.

آذر کیوان افزود: تعداد هموگلوبین‌های این افراد مرتبا پایین است؛ با توجه به گرمی هوا و طولانی بودن روزها بدن این افراد نیازمند خونسازی بوده لذا روزه می‌تواند برای آنها مشکل‌ساز شود.

این فوق تخصص خون افراد مبتلا به تالاسمی مینور را دارای شرایط روزه‌داری وصف کرد و گفت: افراد مبتلا به تالاسمی مینور و کم خونی که کم خونی آنها کنترل شده بوده و درمان مناسبی برای آنها انجام شده است روزه برای این افراد منعی ندارد.

وی ادامه داد: توصیه ما به افراد دارای تالاسمی مینور این است که حتما در زمان سحر و افطار مایعات کافی نوشیده و در ساعاتی که هوا گرم بوده زیر آفتاب داغ تردد نکنند تا بدن آنها دچار کمبود آب نشود.

آذرکیوان ادامه داد: مبتلایان به تالاسمی مینور می‌توانند به صلاحدید پزشک خود داروهایشان را در زمان‌های مشخصی بین افطار و سحر مصرف کنند تا مشکلی از لحاظ مصرف دارو نداشته باشند.

وی تأکید کرد: هر بیماری برای روزه‌داری باید با پزشک متخصص خود مشورت کرده و حسب وضعیت بالینی و شرایط بیماری پزشک به او مجوز روزه گرفتن یا نگرفتن را بدهد، اما به طور کلی افرادی که تالاسمی‌های مینور و کم خونی‌های فقر آهن کنترل شده دارند و تحت درمان هستند با رعایت نکات ذکر شده می‌توانند روزه بگیرند.

این هماتولوژیست در رابطه افرادی که دارای غلظت خون هستند نیز عنوان کرد: افرادی که غلظت خون بالایی داشته و تعداد هموگلوبین زیادی دارند وقتی که روزه می‌گیرند کم آبی و تعریق زیاد ممکن است موجب می‌شود تا حد زیادی غلظت خون آنها بیشتر شود.

وی خاطرنشان کرد: اگر مبتلایان به غلظت خون بخواهند روزه بگیرند نخست میزان هموگلوبین خود را به پزشک متخصص نشان داده و پزشک برای آنها تصمیم گیری کند و اگر شرایط آنها برای روزه داری مناسب بود روزه خود را گرفته و در زمان افطار از میوه‌های آب دار و مایعات استفاده کنند تا آب بدن آن‌ها در طول روز نگه داشته شده و دچار کم آبی نشوند، همچنین سعی کنند در طول روز به ویژه در ساعاتی که هوا گرم است در خانه بمانند.

 

 

captcha