حجتالاسلام عبدالحسين خسروپناه، رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران به مناسبت سالروز وفات حضرت خدیجه(س)، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اینکه حضرت خدیجه(س) در جامعه جاهیت عرب و جامعهای که زن در آن جایگاه بسیار پایین اجتماعی داشت توانست برای خود جایگاه بالایی کسب کند، گفت: هر انسانی از یک فطرت توحیدی و الهی برخوردار است و خداوند قبل از اینکه بخواهد پیامبر و ولی را بفرستد تا انسانها را هدایت کنند، بشر را از یک عقل فطری و سلیم برخوردار کرده است که میتواند با آن عقل خوبی و بدی را درک کند.
وی تصریح کرد: هر انسانی میتواند بر اساس عقلانیت، وجدان و فطرت سالم، حیات طیبه خود را تشخیص دهد و سبک زندگیش را بر اساس حیات طیبه تعریف کند. بنابراین این بهانه که برخی جامعه منحرف را دلیل انحراف خود و نداشتن زندگی سالم و اسلامی میدانند، توجیه نادرستی است و انسان با عقل فطری خود میتواند زندگیش را مدیریت کند.
حجتالاسلام خسروپناه تصریح کرد: حضرت خدیجه(س) بانویی بود که به فطرت سلیم خود پاسخ مثبت داد. البته پیام انبیای توحیدی مثل حضرت ابراهیم(ع) هنوز در آن جامعه مطرح و افرادی موحد بودند و حضرت خدیجه از آن انبیای الهی نیز الگو گرفتند ولی علاوه بر الگوگیری از پیام توحیدی به عقل سلیم خود مراجعه کرده و زندگی توأم با سلم و سلامت برای خودشان ایجاد کردند.
وی به عملکرد حضرت خدیجه به عنوان یک تاجر موفق نیز اشاره کرد و گفت: ایشان در تجارت نیز به مسائل اخلاقی تجارت بسیار مقید بوده و با توجه به اینکه کارمندان و کارگران متعددی داشتهاند، به کارگزاران خود نیز توصیه میکرد عدل و انصاف را در تجارت رعایت کنند، توصیههای اخلاقی حضرت خدیجه(س) برای زندگی امروز ما میتواند درس آموز باشد و به همین خاطر هم بود که وقتی پیامبر مبعوث شدند اولین زنی که به پیامبر ایمان آورد حضرت خدیجه بود و ایشان تمام هستیشان را در راه اسلام صرف کرد.
رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در ادامه به جایگاه والای حضرت خدیجه در طول زندگی حضرت رسول(ص) اشاره کرد و گفت: تا زمانی که حضرت خدیجه(س) در قید حیات بودند حضرت رسول(ص) هیچ همسر دیگری اختیار نکرد و تا آخر عمر نیز آنقدر به یاد حضرت خدیجه(س) بود و از ایشان به خوبی و نیکی یاد میکرد که حتی برخی از زنان پیامبر(ص) حسادت میکردند و عنوان میکردند با اینکه حضرت خدیجه(س) سالهاست که فوت کرده و ما از وی جوانتر هستیم چرا شما همچنان تا این حد از ایشان یاد میکنید، که حضرت در پاسخ از اخلاق و مجاهدتهای ایشان یاد میکردند.