حجتالاسلام والمسلمین سیدمجید رفیعی، مدیر پروژه تفسیر تصویری سوره مبارکه «یاسین» در گفتوگو با
خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، در مورد این پروژه با اشاره به اینکه این محصول یک روز قبل از آغاز به کار نمایشگاه قرآن مجوزهای لازم را دریافت کرد، گفت: به همین دلیل امکان اینکه غرفهای را برای رونمایی و عرضه این محصول در اختیار داشته باشیم وجود نداشت.
وی افزود: محصول ما تفسیر تصویری سوره مبارکه یاسین است و این محصول برای اولین بار است که به این صورت تهیه میشود، این تفسیر که به صورت فیلم درآمده است، بر گرفته شده از کتابهای گرانسنگ تفسیر المیزان، مجمع البیان و سایر کتابهای دسته اول تفسیر شیعه است.
رفیعی با تأکید بر اینکه این تفسیر در قالب و معیار هنر تهیه شده است، گفت: مجموعه ما موفق شد برای اولین بار تفسیر این سوره مبارکه را به صورت فیلم درآورده است. جاذبههای بصری و محتوایی سوره مبارکه یاسین به گونهای است که حتی برای یک کودک پیش دبستانی و تا اساتید دانشگاه و بانوان و ... قابل استفاده و دارای جذابیت است.
مدیر پروژه تهیه تفسیر تصویری سوره مبارکه یاسین اظهار کرد: زمانی که این فیلم را پخش میکردیم و با توجه به اینکه یک ساعت و 45 دقیقه زمان آن است، این انتظار را داشتیم که مخاطبان تا حدودی خسته شوند، اما به هیچ وجه اینگونه نبود و حتی کودکان نیز درگیر جذابیت های این تفسیر می شدند.
وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از بحثهایی که در این مجموعه به آن پرداخته شده، مربوط به مستشرقینی است که مجذوب قرآن شدهاند، افرادی همچون ایزوتسو ژاپنی که بیش از سه دهه قرآنپژوهی کرد و اولین شخصی بود که قرآن را مستقیماً از عربی به ژاپنی ترجمه کرد. از این دست افراد و فعالیتهایی که انجام دادهاند مورد کنکاش قرار گرفته است.
رفیعی با اشاره به اینکه یکی از معجزات قرآن کریم هنر تصویرسازی ذهنی است، عنوان کرد: زمانی که انسان آیات مربط به طبیعیت را در جای جای قرآن مطالعه میکند، این هنر را به ما میدهد تا چشم ما را از سر سفره حرکت دهیم و انواع تصاویر برای شکلگیری آن سفره و ... را مجسم کنیم، یعنی ما را از یک لقمه نان به سراسر کره زمین میچرخاند و نشان میدهد خداوند متعال لحظه به لحظه به فکر انسان بود.
مدیر پروژه تهیه تفسیر تصویری سوره مبارکه یاسین اذعان کرد: در دوران کودکی و همان زمانی که قرآن را مطالعه میکردم متوجه شدم که چه خوب بود اگر در بحث قرآن از رسانه بهتر و بیشتر استفاده شود تا بتوانیم تصویرسازیهای بینظیر قرآن را به تصویر بکشیم، در واقع ایده این کار مربوط به همان دوران است.
وی در مورد مراحل شکل گیری این کار نیز گفت: ما با توجه به تفسیر این سوره مبارکه تمامی فیلم هایی که می توانست در بیان مضامین آیات آن مورد استفاده قرار بگیرد را یک به یک جمع آوری و تدوین کردیم. در نهایت نیز فیلم تفسیر تصویری سوره مبارکه یاسین تهیه شد.
رفیعی گفت: بخشی از این تفسیر تصویری استفاده از قطعاتی از فیلمهای سینمایی با مضامین دینی و ... است. گاهی اوقات برای پیدا کردن 30 ثانیه فیلم جهت بیان یک نکته کوتاه تفسیری تا 30 ساعت به دیدن فیلم های مختلف می پرداختیم تا توانستیم آن تصویر و فیلم متناسب با هم را پیدا کنیم.
مدیر پروژه تهیه تفسیر تصویری سوره مبارکه یاسین افزود: این کار یک کار نو و تازه است و تأثیرات بسیار مطلوب و ارزشمندی دارد، اگر انسان چندین بار ختم قرآن انجام داده باشد اما یک بار چنین تصویری و تفسیری را ببینید آثار بسیار عمیق تری را دریافت می کند.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به بحث گسترش فهم قرآن و شعار نمایشگاه قرآن که به سوی فهم قرآن کریم است، اشاره کرد و گفت: در واقع ما در تفسیر تصویری سوره مبارکه یاسین هنر تصویرسازی را به خدمت فهم قرآن در آورده ایم. نزدیک یک سال و نیم زمان برای تدارک آن صرف شد، این کار حاصل ساعت ها تلاش و استفاده از هنر تدوین بوده است که ماحصل آن یک ساعت و 45 دقیقه تفسیر تصویری شده است.
رفیعی خاطرنشان کرد: متاسفانه به موقع نتوانستیم این تفسیر بدیع و نو را به نمایشگاه برسانیم اما معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد مجوزهای لازم را صادر کرده است و معاون تسینمایی نیز مجوزهای لازم را صادر کرده است که هنوز رونمایی نشده است، اگر امکانات فراهم شود هیچ مشکلی برای رونمایی آن در نمایشگاه قرآن را نخواهیم داشت. برای رونمایی همه امکانات فراهم است که باید مسئولان نمایشگاه موافقت کنند.
مدیر پروژه تهیه تفسیر تصویری سوره مبارکه یاسین در پایان عنوان کرد: آرزوی همه ما این است که در کنار یک قرآن و مفاتیج که در خانه هر ایرانی یافت می شود، یک مجموعه تفسیر قرآن که تصویری باشد هم در خانه تک تک مسلمانان دنیا دیده شود.