کد خبر: 3507493
تاریخ انتشار : ۲۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۲:۳۰

دو گام معاونت قرآنی وزارت ارشاد برای گسترش فهم قرآن در جامعه/ حمایت ارشاد از فعالان عرصه فهم

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس بیست و چهارمین نمایشگاه قرآن با اشاره به اینکه این معاونت دو گام اساسی برای گسترش فهم قرآن در جامعه در نظر گرفته است، گفت: وزارت ارشاد از فعالان عرصه فهم قرآن در جامعه حمایت خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، مراسم افتتاحیه بخش محافل و مراسم بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن بعدازظهر امروز در سالن نشست های نمایشگاه قرآن و اب حضور رئیس این نمایشگاه برگزار شد.
در ابتدای این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین علی ملانوری، مدیربخش محافل و مراسم در سخنانی با اشاره به اینکه همیشه در نمایشگاه قرآن نشست‌ها غریبانه برگزار شده است، گفت: البته در این دوره و با تدبیر معاون قرآنی وزیر ارشاد سمت و سوی نشست‌ها به سمت فهم قرآن کریم در نظر گرفته شده است که امیدواریم همین موضوع باعث خارج شدن نشست ها از غربت شود.
وی افزود: نشست‌هایی که امسال در بخش محافل و مراسم در نظر گرفته شده است 12 نشست تخصصی است که از روز 27 خردادماه آغاز خواهد شد. با همفکری اصحاب اندیشه موضوعاتی برای این نشست ها انتخاب شده است که سمت و سوی خاصی به فهم قرآن کریم دارد.
مدیربخش محافل و مراسم نمایشگاه قرآن با اشاره به اینکه این نشست ها با حضور تعداد محدودی از مخاطبان برگزار می شود، تصریح کرد: تلاش داریم تا حرکت این نشست ها در این مسیر باشد و علاوه بر آن تلاش خواهیم کرد تا نشتس ها به صورت گفت وگویی باشد و حاصل آن نیز در قالب یک مقاله منتشر شود تا اگر شد در طلیعه نمایشگاه سال آینده مورد بهره برداری قرار گیرند.
در ادامه این مراسم حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، رئیس بیست و چهارمین نمایشگاه قرآن در سخنانی با طرح این سوال که نسبت ما در زندگی با قرآن کریم چه نسبتی است، گفت: ما در زندگی قرآن را بسیار احترام می کنیم و در اکثر مراسم ها و مناسبت های زندگی قرآن حضور دارد، اما این حضور تنها در ظاهر است.
وی افزود: این در حالی است که گفت وگو و بیان ما قرآنی نیست و یا خیلی کم قرآنی است، در صورتی که آیات فراوانی در قران وجود دارد که توصیه کرده است تا با یکدیرگ به مهربانی و نیکویی سخن بگوئیم،  در واقع باید بگوئیم ما به جز احترام به قرآن نتوانسته ایم نسبتی با آن پیدا کنیم. قرآن در ظاهر زندگی ما حضور دارد اما در بطن آن ورود نداشته است.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: درد ناآشنایی با قرآن از این ناشی می شود که به عمق قرآن ورود نداشته ایم و آن را نفهمیده ایم، تنها از صوت آن لذت برده ایم و به ظواهر اکتفا کرده ایم، زمانی که به ظواهر اکتفا کنیم وضعیت به همین شکلی خواهد بود که می بینیم.
حشمتی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اینکه واژه فهم در قرآن نیامده است، گفت: در قرآن واژگانی همچون تعقل آمده که اشاره می کند به اینکه در قرآن بنگریم و در آن تفکر کنیم.
وی با تأکید بر اینکه مقام معظم رهبری بارها اعلام کرده اند که تلاوت، قرائت، حفظ و هنر قرآنی مقدمه ای برای فهم و تدبر در قرآن کریم است، چرا که فهم مقدمه عمل است، بنابراین ما مقدمات را به خوبیبه جا می آوریم اما هنوز به عمل نرسیده ایم.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اینکه باید فعالیت در عرصه فهم قرآن کریم را از جایی آغاز می کردیم، گفت: برای دعوت مردم به سوی فهم قرآن کریم باید از جایی فعالیت ها را آغاز می کریدم، بنابراین ما سال 95 را در معاونت قر
آن و عترت وزارت ارشاد به عنوان سال نهضت فهم قرآن کریم در نظر گرفتیم.
وی افزود: از سوی دیگر اولین رویداد بزرگ که باید انجام می دادیم بحث نمایشگاه قرآن بود، بنابراین شعار این دوره از نمایشگاه را «به سوی فهم قرآن» قرار دادیم و به همه کمیته ها و بخش ها اعلام کردیم که فعایلت در این زمینه را در اولویت برنامه های بخش ها قرار دهند.
حشمتی با تأکید بر اینکه برای فهم قرآن نیازمند طرح های اجرایی هستیم، اذعان کرد: برای این کار دو گام را در نظر گرفته ایم، گام اول این طرح تولید متن های تخصصی برای مخاطبان خاص از قشرهای مختلف است. ما برای همه اقشار یک متن و ترجمه تقریباً یکسان ارائه داده ایم در حالی که کودکان، نوجوانان، بزرگسالان، دانجشویان و سایر اقشار متن ها و ترجمه های خاص خودشان را می طلبند.
رئیس بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی قرآن تصریح کرد: دومین گام برای اجرا و پیشروی به سوی فهم قرآن کریم این سات که مفاهیم و متون تولید شده را به هنرمندان بدهیم تا آنها نیز آن را به آثار هنری تبدیل کنند، تا مفاهیم به جامعه منتقل شود.
وی در پایان اذعان کرد: وزارت ارشاد از موسسات، هنرمندان، نویسندگان و تمام افرادی که می توانند در این عرصه حرفی برای گفتن داشته باشند حمایت کرده و نسبت به تقویت آنها اقدام خواهد کرد. امیدواریم با این حرکات بتوانی گام هرچند کوچکی در راستای فهم قرآن کریم و گسترش ان در جامعه گام برداریم.
captcha