ملیحه سادات موسوی دبیر کمیته بانوان نمایشگاه قرآن کریم، درگفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، با اعلام این خبر گفت: سومین همایش ملی «بانوی فضیلت، حامی رسالت» همزمان با برپایی نمایشگاه قرآن و با هدف شناخت بهتر شخصیت والای حضرت خدیجه(س) و معرفی ایشان به عنوان الگوی بانوان جامعه اسلامی برگزار میشود.
وی با اشاره به سابقه این مراسم سابقه، افزود: این بانوی بزرگ، حق زیادی به گردن همه دارد، زندگی ایشان سراسر الگو برای بانوان ماست، اما با کمال تاسف جامعه ما کمتر با این بانوی بزرگ آشنایی دارد. با اینکه خیلی بدهکار ایشان هستیم و وجوه مختلفی در زندگی این بانوی مکرم وجود دارد که میتواند الگوی زنان دینی جامعه ما باشد اما شاهدیم که کمتر به این وجوه پرداخته شده است.
موسوی در ادامه به تکریم و تقدیر از افرادی که فعالیتهایی درباره حضرت خدیجه (س) انجام دادهاند اشاره کرد و گفت: سال گذشته و در ایام وفات حضرت خدیجه (س) سخنرانیهایی درباره حضرت خدیجه (س) برگزار شد و مقالههایی نیز ارائه شد. این مسئله زمینهساز این شد که امسال هم مسئولان نمایشگاه مقدمات برگزاری این همایش را فراهم کنند.
دبیر کمیته بانوان با بیان اینکه در این همایش از 5 نفر از افرادی که به نام حضرت خدیجه کبری خدمتی را برای خلق خدا انجام دادهاند، تکریم میشود، گفت: مهمترین مسئله در مورد شخصیت حضرت خدیجه «نام» و «مرام» ایشان است که باید به آن توجه شود. مرام حضرت خدیجه چه بوده است؛ چه اشخاصی این مرام را پیگیری میکنند و الگو قرار میدهند؛ که این موارد جز الویتهای ماست.
وی درباره فرایند شناسایی افراد برای تکریم در این همایش هم گفت: در طول سال این فرایند پیگیری میشود؛ به عنوان مثال فردی که درمانگاهی به نام حضرت خدیجه (س) ساخته و خدمت به خلق میکند و یا مرکز خدماتی، فرهنگی و آموزشی به نام حضرت خدیجه راه اندازی کرده شناسایی و از آنها قدردانی میشود.
وی ابراز امیدواری کرد که بتوانیم مرام حضرت خدیجه کبری را احیا کنیم و بتوانیم سالهای آینده کنگره ای به نام این بیبی بزرگوار برپا کنیم.
موسوی تصریح کرد: حضرت خدیجه(س) از لحاظ وجاهت مورد قبول تمامی فرق اسلامی است و همه فرقههای مسلمانان درباره حضرت خدیجه توافق و وفاق دارند، این مقبولیت همگانی در جامعه اسلامی است و حتی بین افرادی که تاریخ اسلام را قبول ندارند.
وی مرام حضرت خدیجه را شاخص اصلی برگزاری این همایش دانست و گفت: فداکاری، مجاهدت، ایستادگی پای عقیده و رسالت، بخشش تمامی دارایی هایش برای اسلام از جمله ویژگی های این شخصیت جهان اسلام است بنابراین قبله اصلی همایش، خود حضرت خدیجه هستند.
وی دبیر کمیته بانوان از افزایش سطح کیفی همایش امسال نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: شناساییها برای همایش امسال گستردهتر شده و افرادی که انتخاب شدهاند دارای ویژگیهای خاصتری نسبت به سال گذشتهاند.
وی بیان کرد: برای شناسایی افراد از انجمنهای تخصصی پراکنده در سراسر کشور بهره میبریم که از جمله اینها انجمنهای بانوانی قرآنیاند که در استانها و شهرستانها فعالاند. از این طریق به دورافتادهترین نقاط کشور نیز دسترسی داشتهایم.
بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم از ۲۴ خرداد تا ۸ تیر برابر
با (۷ تا ۲۲ رمضان المبارک) به مدت ۱۶ روز در مصلی بزرگ حضرت امام خمینی
(ره) همه روزه از ساعت ۱۸ تا ۲۳:۳۰ برپا است.