کد خبر: 3507856
تاریخ انتشار : ۲۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۸
سیدعلی سرابی بیان کرد:

تحقق اهداف پیش‌بینی شده مسابقات بین‌المللی قرآن روشندلان

گروه فعالیت‌های قرآنی: مسئول فنی ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن کشور با اشاره به سطح بالای نخستین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن روشندلان گفت: برگزاری این مسابقات، اهدافی را که از قبل پیش‌بینی شده بود، محقق ساخت.

سیدعلی سرابی، مسئول فنی ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در مورد مسابقات بین‌المللی قرآن روشندلان جهان اسلام با تأکید بر اینکه مهم‌ترین بحث در مورد برگزاری این مسابقات، موضوع ضرورت و لزوم آن بود، گفت: جلسات متعددی در ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن کشور به همین بحث ضرورت، اختصاص یافت؛ چرا که برگزاری مسابقات در سطح بین‌المللی و با عنوان بین‌المللی تبعاتی دارد.

قائم مقام شورای عالی قرآن افزود: این تبعات از لحاظ مسائل مالی و پشتیبانی مسابقات با توجه به هزینه‌های بالا، می‌تواند، آثاری را به دنبال داشته باشد، همچنین به لحاظ آثار فرهنگی و اجتماعی که در آن قشر خواهد داشت و نیز توقعاتی که برای دستگاه‌ها و اقشار دیگر برای برگزاری مسابقات بین‌المللی ایجاد میکند و لذا این موضوع با حساسیت بالایی در ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن به بحث گذاشته شد.

وی تصریح کرد: مواردی که مسئولان سازمان بهزیستی مطرح کردند، توانست اعضای ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن را قانع کند. البته آنها ابتدا خواهان برپایی این مسابقات به صورت مستقل و مجزا بودند، همچنین برپایی این مسابقات برای دیگر طیف‌های تحت حمایت سازمان بهزیستی را درخواست داشتند که در نهایت ستاد به این نتیجه رسید که در اولین دوره، این مسابقات در بین نابینایان دنیای اسلام و در کنار مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران برگزار شود.

سرابی اظهار کرد: استدلال سازمان بهزیستی این بود که قشر روشندلان یک قشر آسیب‌پذیر است و از بسیاری از امکانات و برنامه‌های فرهنگی که برای عموم فراهم است، بی‌بهره و محروم‌اند، لذا لازم است به نوعی از ابعاد فرهنگی و به ویژه مذهبی تقویت شوند، اگرچه نابینایان، منعی برای حضور در مسابقات سراسری و بین‌المللی قرآن ندارند، اما از سوی دیگر رقابت این افراد با افراد سالم سخت و مشکل است. برگزاری مسابقات ملی و در ادامه بین‌المللی برای این قبیل افراد می‌تواند، انگیزه‌های گرایش به قرآن و حفظ آن را در این قشر افزایش دهد.

وی گفت: افزایش انگیزه‌ها و زمینه‌سازی با شرکت در مسابقات سراسری و رقابت با افراد سالم برای این قشر محروم، امکان‌پذیر نیست و لذا پیشنهاد این بود که مسابقات در سطح بین‌المللی برگزار شود. از سوی دیگر با توجه به اینکه در کشورهای اسلامی افراد نابینای حافظ قرآن زیاد هستند، پیش‌بینی می‌شد، برپایی این مسابقات، بتواند در جهت اهداف مسابقات بین‌المللی و همگرایی و همدلی جامعه قرآنی در سطح جهان اسلام اثرگذار باشد. لذا با همان شرط، برگزاری مسابقات در کنار مسابقات بین‌المللی قرآن ایران و با استفاده از همان زمان، مکان و ظرفیت برای یک دوره تثبیت شد.

سرابی افزود: البته برای دوره‌های آتی، طبعاً بایستی آثار، برکات، نقاط قوت و ضعف این مسابقات بررسی و برای ادوار آینده تصمیم‌گیری شود.

قائم مقام شورای عالی قرآن همچنین در مورد ارزیابی خود از برگزاری این رقابت‌ها، گفت: ارزیابی‌های ستاد عالی مسابقات، هنوز کامل نشده است، کمیته ارزیابی ستاد، بررسی دقیقی انجام خواهد داد و در ادامه نیز گزارش می‌دهد.

وی عنوان کرد: با این وجود به عنوان یکی از ناظران مسابقات، اهدافی که برای این مسابقات پیش‌بینی شد تا حدود زیادی محقق شده است. به هر حال حافظانی که از سراسر جهان اسلام به این مسابقات آمدند و در فضا و محیط مسابقات ایران قرار گرفتند، قطعاً برای آنها جذابیت‌های خودش را داشته است. جامعه قرآنی کشورمان و روشندلان نیز بسیار بهره‌مند شدند و انگیزه‌های آنها برای ادامه کار در این عرصه تقویت شد.

سرابی در پایان تصریح کرد: سطح مسابقات بسیار مطلوب بود و همه ما می‌دانیم که حفظ قرآن در کشورهای اسلامی بسیار رونق دارد و مورد توجه است، بنابر این در این مسابقات، حافظان بسیار خوبی حضور داشتند. در مجموع اهدافی که پیش‌بینی گردید، محقق شد.

captcha