کد خبر: 3507915
تاریخ انتشار : ۲۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۱

لوح‌نویسی؛ سنت دیرینه مراکشی‌ها برای حفظ قرآن

گروه بین‌الملل: کتابت آیات قرآن بر لوح‌های چوبی، سنت دیرینه‌ای است که مراکشی‌ها برای حفظ قرآن به‌ویژه در ماه مبارک رمضان از آن استفاده می‌کنند.

کتابت قرآن بر لوح‌های چوبی؛ روش مراکشی‌ها برای حفظ قرآن در رمضان

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از خبرگزاری بین‌المللی اسلامی(اینا)، سنت کتابت آیات قرآن بر لوح‌های چوبی و حفظ آن در ماه مبارک رمضان در کشور مراکش بسیار رایج است و جلسات آموزش حفظ قرآن از طریق استفاده از لوح‌های چوبی در این ماه بسیار رونق دارد.
این روش این‌گونه آغاز می‌شود که قرآن‌آموز به آیاتی از قرآن که توسط مربی آموزش حفظ که «فقیه» یا «شیخ» نامیده می‌شود، گوش فرا می‌دهد، سپس آن‌ها را بر تخته‌های چوبی می‌نویسد و آن را حفظ می‌کند، سپس آیات نوشته‌شده را به شیخ نشان می‌دهد و پس از آن، آیات کتابت‌شده را پاک و آیات دیگری را می‌نویسد و بدین شیوه کل قرآن را حفظ می‌کند.
در مدرسه آموزش حفظ قرآن «التوحید» در شهر «سلا» واقع در شمال غرب مراکش، کودکان و جوانان اطراف «شیخ محمد بن شریف سحابی» می‌نشینند و یکی از آنان، آیات قرآن را با صوت بسیار زیبا و ملکوتی تلاوت می‌کند و دیگران به این تلاوت گوش می‌دهند.
السحابی می‌گوید: سنت مراکشی‌ها برای حفظ قرآن کریم، بر استفاده از لوح‌های چوبی مبتنی است، چراکه قرآن‌آموز از زمانی که وارد مکتب‌خانه سنتی آموزش قرآن یا مسجد می‌شود، ابتدا قرائت و سپس کتابت آیات قرآن را یاد می‌گیرد و پس از آن در جلسات آموزش حفظ قرآن کریم شرکت می‌کند.

وی ادامه می‌دهد: چنانچه قرآن‌آموز جزء اول را با لوح‌نویسی حفظ کند، شیخ از او می‌خواهد جزء دوم را بنویسد و این‌گونه کل قرآن را حفظ ‌می‌کند.

پس از اتمام حفظ کل قرآن کریم، خانواده‌ قرآن‌آموز جشنی به صورت فردی یا گروهی می‌گیرد و از وی تجلیل می‌شود.
«عبدالعزیر اعلال»، مدیر این مدسه نیز در این باره می‌گوید: نوشتن آیات بر تخته‌‌های چوبی روند حفظ قرآن را آسان می‌کند.
وی ادامه می‌دهد: برخی از قرآن‌آموزان این مدرسه، قرآن کریم را به صورت روزانه و براساس یک برنامه معین می‌خوانند و برخی از آن‌ها نیز قرآن را در روزهای آخر هفته و یا تعطیلات حفظ می‌کنند.

captcha