حجتالاسلام عبدالهادی اشرفی، مدیر تولید انتشارات بوستان کتاب در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه آثار این انتشارات با موضوع امام علی(ع) با استقبال خوب مخاطبان مواجه شده و به چاپهای متعدد نیز رسیده است، عنوان کرد: از جمله آثار پرفروش این انتشارات با موضوع امام علی(ع) میتوان به کتاب «بر کرانه کلام علی(ع)» به قلم حسین ایمانی اشاره کرد که به چاپ سوم رسیده است. سخنان امیرمؤمنان على(ع) میراثى عظیم و سترگ است که در نهجالبلاغه و متون دیگر حدیثى به جای مانده و دسترسی بهتر و آسانتر به کرانههاى گسترده این اقیانوس مواج در گرو موضوعبندى آنهاست. مؤلف در این اثر کوشیده تا با استفاده از متون کهن، آموزههاى علوى را از جنبههاى اخلاقى، اجتماعى، سیاسى و فرهنگى دستهبندى کند.
وی توضیح داد: مجموعه حاضر مشتمل بر 110 حدیث از امام علی (ع) در باب موضوعات اخلاقی، اجتماعی، علمی، فرهنگی، سیاسی و نظایر آن است كه با عناوینی چون تواضع و فروتنی، فراموشی مرگ، حفظ مال و آبرو، كمگویی، صدق و كذب، قدرت بیان، ادب در گفتار، زخم زبان، احترام عالم، علم و ادب، ایمان و اخلاص، تنگدستی تلقینی و سودمندترین ثروت گرد آمده و هر یك از احادیث با ترجمه، شرحی كوتاه و اشعار فارسی همراه است.
حجتالاسلام اشرفی همچنین به چاپ پنجم کتاب «اصحاب امام علی(ع)» اشاره کرد و گفت: بر گرد وجود خورشید حکمت و عدالت، امیر مؤمنان على(ع) افرادى جمع شدند که مقطعى از تاریخ را رقم زدند و نام اصحاب على(ع) به آنها داده شد. این افراد سه دسته هستند: یاران باوفا و صدیق، افراد بىتفاوت که مدتى با امام بودند و سپس به انگیزههاى مختلف از ایشان بریدند، اما علیه آن حضرت اقدام نکردند و دسته سوم هم کسانى هستند که همراه امام در جنگ و صلح شرکت کردند، اما پس از مدتى جاذبههاى دنیا آنان را فریفت و یا در چنبره جهل و جمود و وسوسههاى شیطانى گرفتار آمدند و به مخالفت جدى با آن حضرت پرداختند. کتاب اصحاب امام علی(ع) شرح زندگانى این سه دسته و عمدتاً دو گروه اول است که در این کتاب در مجموع 1110 نفر هستند و اسامی آنان به ترتیب الفبا نگارش شده و ویژگى عمده آنها، تاکید بر منابع کهن و قلم روان است.
وی با بیان اینکه نویسنده در این اثر جنبههای مختلف حیات فردی، اجتماعی و سیاسی یاران و اصحاب امام علی (ع) را تحلیل کرده است، توضیح داد: سیداصغر ناظمزاده در این اثر که با موضوع ادبیات به عنوان اثر برگزیده در همایش کتاب سال حوزه مورد تقدیر قرار گرفت، فهرستی از یاران حضرت علی(ع) را که به نوعی با ایشان مرتبط بودهاند، تهیه کرده و معیارهایی چون نام، نسب، کنیه، تاریخ تولد و وفات و ویژگیهای شخصیتی و سیاسی آنان را بر اساس منابع دستاول و کهن مورد شرح و بررسی قرار داده و در جای جای این کتاب روایتهای فراوانی در رابطه با عملکرد و منش اصحاب نقل شده است.
اشرفی به چاپ هفتم کتاب «امام علی(ع) صدای عدالت انسانی» نوشته سیدهادی خسروشاهی هم اشاره کرد و گفت: درباره شخصیت یگانه و ممتاز پیشواى عدلگستران و امام اندیشوران، امیرمؤمنان على(ع) آثار گوناگونى به زبانهاى مختلف، نگاشته شده و هر یک از زاویهاى به این اقیانوس بیکران نگریستهاند. «جرج جرداق» دانشمند مسیحى لبنانى، با مطالعه زندگى و سخنان و نیز شیوه زمامدارى آن حضرت، به شدت مجذوبِ او شد و با غور و تفکر، اثر جاوید از خود به یادگار گذاشت. کتاب او با نام «الامام علي صوت العدالة الإنسانيّة» در پنج جلد نوشته شده و با ترجمه روان و سلیس استاد سیدهادى خسروشاهى به پارسىزبانان اهدا شده است. اثر حاضر، فشرده آن کتاب است که جرداق پیش از بسط و نگارش آن، پنج جلد در این باره نوشته است.
در بخشی از مقدمه مترجم این کتاب آمده است: «جرج جرداق در سفر چند سال پیش خود به ایران در دیدار مفصلی که با هم داشتیم گفت: اگر دنیای غرب، شخصیتی مثل علی(ع) داشت، امروز در سراسر دنیا با برگزاری همایشها و تاسیس آکادمیها و پژوهشکدهها به ارزیابی اندیشههای او میپرداخت و برای بشریت، راه نو نشان میداد و همه مراکز علمی و اجتماعی خود را با نصب مجسمههای وی زینت میبخشید؛ اما مردم عرب و مسلمان با داشتن این گوهر گرانبها در میان خود ـ و از هزار و چهارصد سال پیش تاکنون ـ متاسفانه نتوانستهاند او را بشناسند و نه از اندیشههای او در پیشبرد اهداف خود بهرهمند شوند. علی(ع) یک انسان مافوق بشر است و ما هر چه درباره او بنویسیم و بگوییم، باز کم گفتهایم و کم نوشتهایم و کتاب من در واقع قطرهای است از دریایی عمیق. چه کسی میتواند ژرفای دریا را بشکافد و به عمق و حقیقت آن برسد؟... ما فقط قطرهای از آن را میچشیم و یا جرعهای از آب شیرین چشمههای آن را مینوشیم.... همین و بس!». این اثر در انتها، حاوی نمایهای از اعلام، اماکن و کتابهاست.
وی همچنین به استقبال خوب مخاطبان بوستان کتاب از اثر تخصصی «مرگ از دیدگاه امام علی(ع)» نوشته سیداحمد فاطمی اشاره کرد و گفت: مرگ، حادثه تردیدناپذیر زندگی انسان است. در قرآن بر این مهم تاکید فراوان شده و پیوسته انسانها را به معاد و مرگ و قیامت، تذکر داده است. در آموزههای علوی نیز به پیروی از قرآن، مرگ جایگاه ویژهای دارد، به طوریکه تمام منظومه معارف اسلامی را تحت تاثیر قرار داده است. مطالعه این حادثه بسیار سرنوشتساز از دیدگاه امیرمؤمنان علی(ع) برای هر انسانی تکان دهنده است و آثار تربیتی فراوانی به دنبال دارد واثر حاضر در بخشهای مختلف، همین مهم را دنبال میکند.
اشرفی توضیح داد: ویژگی بارز این کتاب، بیان دیدگاههای دانشمندان و متفکران غربی مانند «آلفونس دولامارتین»، «ویکتور هوگو»، «تولستوی»، «گوتیه»، «ولیان بریانت» و «کالدرون» به مقوله مرگ است. بسیاری از این متفکران غربی مرگ را «شامگاه زندگی» مینامند و برای آن آیندهای را نیز در نظر نمیگیرند و معتقد هستند که کل هستی انسان پس از مرگ به پایان میرسد و بقایی در این جهان برای هیچ موجودی وجود نخواهد داشت، اما اندیشمندان جهان اسلام یاد مرگ را از عبادات میدانند و مرگ برای اولیاءالله نخستین مرحله راحت و سرور است.
در قسمتی از کتاب میخوانیم: «بسیار زیباست که قهرمان مرگ و زندگی، حاکمیت عقل، وجدان، شرافت اخلاقی و گرایش فضیلت را مشروط به خارج شدن عقل و وجدان از اسارت جاذبههای دنیایی دانسته و آشکارا میفرماید که عقل اسیر در چنگال هوس و وجدان، سرکوب شده و زیر ضربههای امیال مانند حاکم معزولی است که ارزشی برای حکم او در زندگی انسانی نمانده است».
وی همچنین به انتشار چاپ پنجم کتاب «شب قدر، اعمال و فضیلت» تالیف ناصر باقری بیدهندی در آستانه لیالی قدر اشاره کرد و توضیح داد: درباره محتوای این اثر ارزشمند میتوان گفت که این کتاب به موضوعاتی درباره لیالی متبرکه قدر و پاسخ به سؤالاتی پرداخته که در ذهن عموم افراد جامعه است. این کتاب به پرسشهایی چون علت نامگذاری شبهای قدر، آیا این شب مخصوص به امت اسلامی است؟، چرا این شب از هزار ماه بهتر و افضل است؟، شب قدر کدام یک از شبهاست؟، برترین اعمال در این شبها چیست؟، چرا باید قرآن بر سر گرفت و استغفار کرد و ... پاسخ میدهد.