حسین شیخالاسلام، مشاور رئیس مجلس شورای اسلامی
در امور بینالملل، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، درباره اقدام
حکومت آلخلیفه از سلب تابعیت شیخ عیسی قاسم، رهبر شیعیان بحرین و نقش عربستان
سعودی در این اقدام گفت: مسئولیت تمام آنچه که از ابتدای اعتراضات مردم بحرین رخ داده، به گردن عربستان است زیرا بحرین را اشغال کردهاند.
آلسعود از هر نوع حرکت دموکراسیخواهانه در منطقه وحشت دارد
وی افزود: واقعیت این
است از زمانی که مردم بحرین برای مردمسالاری واقعی حرکت خود را تحت عنوان «هر فرد
یک رأی» آغاز کردند عربستان سعودی دچار وحشت شد و سریعاً به بهانه دفاع از یک حکومت عربی وارد بحرین شد و این کشور را اشغال کرد.
مشاور رئیس مجلس در امور بینالملل یادآور شد: عربستان یک حکومت شاهنشاهی است که اساساً حق شهروندی و رأی مردم در آن جایگاهی ندارد و اینکه در بحرین مردم برای دموکراسی قیام کنند بیشک میتوانست تبعاتش دامن آل سعود را بگیرد و به بروز و ظهور چنین اعتراضاتی در عربستان نیز منجر شود.
شیخالاسلام اظهار کرد: برای همین عربستان با هرگونه حرکت دموکراسیخواهانه در منطقه مخالف است و یکی از دلایل عمده ضدیت آل سعود با جمهوری اسلامی نیز وجود مردمسالاری دینی در ایران است که پادشاهیها و حکومتهای موروثی در منطقه را به چالش کشیده است.
بحرینیها در صورت تدام سرکوب آلخلیفه، به تغییر روش مبارزه روی خواهند آورد
مشاور رئیس مجلس در امور بینالملل عنوان کرد: اقدام آل خلیفه در سلب تابعیت شیخ عیسی قاسم به دستور عربستان سعودی بوده و این اقدام کاملاً خلاف قوانین بینالمللی است؛ این اقدامات تبعات اشغال بحرین است و اشغالگر خواستها و نظرات خود را تحمیل میکند و حکومت دستنشانده نیز چارهای جز پذیرش و اجرای نظرات نیروی اشغالگر را ندارد.
وی تأکید کرد: اگر این روشهای حکومت آلخلیفه بخواهد ادامه پیدا کند و مردم احساس کنند با اعتراضات مسالمتآمیز حقوقشان بیشتر سلب میشود و طرف مقابل در سرکوب و تحمیل نظرات خود پیشروی بیشتری میکند، دلیلی نمیبینند که به راهحلهای مسالمتآمیز فکر کنند و راهحلهای دیگری را برای احقاق حقوق خود برمیگزینند.
شیخالاسلام درباره اینکه تا چه حد عربستان از
چنین اقداماتی به دنبال توسعه بحران در منطقه و جبران شکستهای پیاپی منطقهای خود
است، گفت: اساساً آلسعود در سایه بحران زندگی میکند و بقا و دوام مییابد و علیالخصوص حاکمان جدید عربستان بیش از گذشته به دنبال بحرانآفرینی هستند.
وی خاطرنشان کرد: ولیعهد دوم از آنجا که عجله زیادی برای پادشاه شدن دارد ساختارهای سنتی حکومت در عربستان را به هم زده است و برای اینکه در داخل قدرتنمایی کند در سیاست خارجی بحرانهای جدیدی را ایجاد کرده تا در سایه آن بتواند زمینههای پادشاهی خود را فراهم کند.