کد خبر: 3511669
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۹
ملامحمدی:

ضرورت ایجاد مرکز قرآنی برای تأمین منابع تألیفی نویسندگان

گروه ادب: یک نویسنده کودک و نوجوان با تأکید بر ضرورت ایجاد مرکز دینی برای تأمین منابع تألیفی نویسندگان گفت: اگر این شرایط فراهم شود، نویسندگان به نگارش آثار این حوزه رغبت پیدا می‌کنند و شاهد آثار فاخر خواهیم بود.

مجید ملامحمدی، نویسنده کودک و نوجوان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره آثار دینی مکتوب برای کودکان و نوجوانان گفت: در نیمه دوم دهه 70 و 80 کتاب‌های دینی خوبی را از نویسندگان کودک و نوجوان شاهد بودیم و تا قبل از اینکه ناشران دچار گرانی کاغذ و مشکلات چاپ و نشر شوند، کتاب‌های خوبی به چاپ می‌رسید و از آثار ناشران هم استقبال خوبی می‌شد، اما اکنون این وضعیت تغییر یافته و صنعت نشر و ناشران با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستند.
وی با بیان اینکه آثار دینی مانند سایر حوره‌ها کمتر به چاپ می‌رسد، افزود: نویسندگان کودک و نوجوان به موضوعات دینی علاقه‌مند هستند، اما به دو مورد نیاز اساسی دارند؛ یکی اینکه مرکز دینی، قرآنی و فرهنگی راه‌اندازی شود تا منابع و مواد اولیه تألیف و آفرینش آثار دینی را در اختیار آنها قرار دهد تا مستندات تاریخی مطمئنی داشته باشند و براساس آن کار خود را شروع کنند.
ملامحمدی نیاز دوم نویسندگان را حمایت مادی و معنوی از نویسندگان عنوان کرد و گفت: ناشران، اثر آماده تألیف را از نویسندگان دریافت می‌کنند، اما حمایت مادی و معنوی چندانی از نویسنده صورت نمی‌گیرد؛ در صورتی که این دو نیاز اساسی تأمین شود، بستر مناسبی برای نویسندگان به وجود می‌آید.
این نویسنده تصریح کرد: با فراهم شدن این شرایط کارهای بهتر و غنی‌تری را از نویسندگان در مقوله دینی و مذهبی شاهد خواهیم بود؛ چرا که نویسندگان هم به این موضوعات علاقه دارند و هم احساس مسئولیت می‌کنند و کارهای فاخر و باارزشی را برای نشر به نگارش درمی‌آورند؛ همان گونه که در گذشته نیز این اقدام صورت می‌گرفت. 
وی در ادامه بیان کرد: متأسفانه برخی از آثار باارزش دینی به ویژه در حوزه کودک و نوجوان تجدید چاپ نمی‌شوند و یکی از دلایل این امر هم مربوط به قیمت بالای کتاب و گرانی کاغذ است.
این نویسنده برخی از کتاب‌های ارزشمندی را که دیگر به چاپ نمی‌رسند، مورد اشاره قرار داد و گفت: کتاب‌هایی از نویسندگانی چون افسانه شعبان‌نژاد که از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به چاپ رسیده و دیگر شاهد چاپ تازه‌ای از آن نیستیم، کتاب «ماه در چاه» شهرام شفیعی از انتشارات پیدایش و یا «14 معصوم(ع)» حسین فتاحی که اثری خواندنی است، دیگر تجدید چاپ نمی‌شوند.
ملامحمدی در پاسخ به اینکه آیا کاهش علاقه کودکان و نوجوانان نیز در این زمینه مؤثر بوده است یا خیر، عنوان کرد: با وجود اینکه فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی بیش از گذشته وقت کودکان و نوجوانان را می‌گیرد، اما آنها علاقه‌مند به کتاب‌های دینی هستند و کاش مانند سابق این کتاب‌ها با پرداخت یارانه و یا برخی حمایت‌های مادی از سوی متولیان فرهنگی با قیمت‌های نازل‌تر به دست مخاطبان می‌رسید.
captcha