کد خبر: 3512271
تاریخ انتشار : ۱۳ تير ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۱
یک خوشنویس قرآنی:

پرداختن به هنر قرآنی، مبرا از توجه به فرهنگ عربی است

گروه هنر: محمدمهدی میرزایی، استاد خط نستعلیق گقت: پرداختن به مضامین قرآنی نباید با عنوان توجه به فرهنگ عربی معنا شود، زیرا قرآن و پیامبر خاتم (ص) برای تمام مردم جهان هستند و استثنایی در استفاده از برکت وجود آنها وجود ندارد.

محمدمهدی میرزایی، خوشنویس قرآنی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این‌که معمولاً در کارهایش از کلام‌الله مجید و احادیث نبوی بهره می‌برد، اظهار کرد: اوج هنر را می‌توان به وضوح در کلام خدا مشاهده کرد، زیرا اگر این گونه نبود نمی‌توانست تا به این اندازه روی مردم تاثیر بگذارد. برای همین وقتی خوشنویسی با کلام خدا همراه می‌شود، اوج پیدا می‌کند که با هیچ کلام دیگری قابل قیاس نیست.

وی افزود: نه تنها در خوشنویسی، بلکه می‌توان در تمامی هنرها از آیات قرآن کریم برای رشد آن عرصه بهره برد. برای مثال به هنر موسیقی اشاره می‌کنم. قرآن کریم ریتم و شیوایی خاصی دارد که جزء معجزات این کتاب آسمانی است. برای همین این ضرب‌آهنگ می‌تواند در موسیقی نیز استفاده شود تا ما نوعی آوای قرآنی را در این هنر هم شاهد باشیم.

این خوشنویس تاکید کرد: من در عرصه خط نستعلیق مشغول به فعالیت هستم و در این هنر با جملات بسیار ارزشمندی آشنا شده‌ام، اما هیچ کلامی در خوشنویسی زیبایی آیات قرآن را ندارد. برای مثال در آیه‌ای از قرآن که آمده «همه ما فقیر و نیازمند هستیم و تنها خداوند است که غنی و بی نیاز است» اعجازی وجود دارد که وقتی با خوشنویسی درآمیخته می‌شود به نوعی شکل جاودانه به خود می‌گیرد.

میرزایی ادامه داد: فعالیت در عرصه هنرهای قرآنی، هیچ ربطی به فرهنگ عربی ندارد، چون برخی مواقع از من پرسیده می‌شود که چرا با پرداختن صرف به قرآن تا به این حد فرهنگ اعراب را تبلیغ می‌کنم. این افراد غافل هستند، چون قرآن یا پیامبر رحمت هیچ ربطی به اعراب ندارند، بلکه مربوط به تمام جهان بشریت هستند و همه آحاد مردم می‌توانند از وجود پربرکت قرآن و پیامبر بهره‌مند شوند.

خوشنویسی هنری بی‌ریاست

وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره خوشنویسی چنین اظهارنظر کرد: خوشنویسی هنری زیبا و بی‌ریاست، اما در این حال سخت نیز است. منظور اینکه این هنر برخی آداب را می‌طلبد که هنرمند حتماً باید از آن بهره‌مند باشد. نکته دیگر اینکه همنشینی با کلام‌الله مجید هر انسانی را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. برای همین است که می‌گویم تمامی خوشنویسان کلام خدا را به عنوان اصلی‌ترین الگو در کار خود لحاظ می‌کنند، چون می‌دانند به آن واسطه ادب و آداب لازم را هم به دست می‌آورند.

این خوشنویس در پایان سخنانش درباره نمایشگاه قرآن نیز چنین گفت: نمایشگاه بیست‌و‌چهارم با کمی تاخیر کار خود را آغاز کرد، اما با وجود این تاخیر و تعجیلی که در برگزاری وجود داشت، هنرمندان حضور خوبی در نمایشگاه قرآن داشتند. در پایان توصیه می‌کنم که برگزار کنندگان جشنواره توجه بیشتری به بخش هنری این رویداد معنوی در دوره‌های آینده داشته باشند، چون هیچ زبانی به میزان کلام وحی قادر نیست در تبلیغ آموزه‌های دینی موفق باشد.

captcha