کد خبر: 3512297
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار : ۱۴ تير ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۶
فانی خبر داد:

راه‌اندازی دارالقرآن‌های ویژه پسران و دختران در تمام مناطق آموزشی/ حمایت از جشنواره قرآن و عترت دانشجویان

گروه جامعه: وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه تاکنون 650 دارالقرآن در آموزش و پرورش احیا شده است، از برنامه این وزارتخانه برای توسعه دارالقرآن‌ها در مناطق آموزشی کشور خبر داد.

علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، از برنامه‌های این وزارتخانه در خصوص توسعه و گسترش مراکز دارالقرآن، گفت و اظهار کرد: در هر منطقه آموزشی به دنبال راه‌اندازی یک مرکز دارالقرآن برای پسران و یک مرکز برای دختران هستیم.

مشروح گفت‌و‌گوی وزیر آموزش و پرورش با ایکنا را در ادامه می‌خوانید؛

راه‌اندازی دارالقرآن‌های ویژه پسران و دختران در تمام مناطق آموزشی/ از جشنواره قرآن و عترت دانشجویان حمایت می‌کنیم

ایکنا: وزارت آموزش و پرورش در خصوص توسعه دارالقرآن‌ها چه برنامه‌ای دارد؟

در دو سال اخیر بالغ بر 650 دارالقرآن کریم در آموزش و پرورش احیا شده است به دنبال این هستیم که در هر منطقه آموزشی حداقل یک مرکز دارالقرآن برای دختران و یک مرکز نیز برای پسران راه‌اندازی کنیم؛ حدود 720 منطقه آموزشی داریم که با این حساب شاهد هزار و 400 دارالقرآن خواهیم بود. البته تاکنون نیز موفق به فعال کردن 650 دارالقرآن شده‌ایم و امیدواریم تا پایان سال 96 به هزار و 400 مرکز دارالقرآن در مناطق آموزشی برسیم.

ایکنا: برای سال تحصیلی جدید، شیوه ارائه یا آموزش درس قرآن کریم در مدارس تغییر می‌کند؟

در خصوص آموزش قرآن کریم، هم در کتاب‌های درسی و دروس کلاسی، آموزش قرآن را پیش‌بینی کرده‌ایم و هم معاونت پرورشی و فرهنگی به عنوان دروس فوق برنامه به قرآن می‌پردازند؛ مراکز دارالقرآن آموزش و پرورش نیز بیشتر به جنبه‌های فوق اهتمام دارند و در زمینه‌های مختلف قرائت، حفظ و مفاهیم فعالیت می‌کنند؛ هدف‌گذاری کرده‌ایم که در مقطع ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم سطوح و لایه‌هایی از قرآن را در برنامه‌ها ببینیم و تاکنون توفیقات بسیار خوبی در این زمینه داشته‌ایم ولی هنوز راهی طولانی پیش روی داریم.

ایکنا: آموزش و پرورش در دومین همایش دستگاه‌ها و استان‌های برتر قرآنی، جایگاه دوم را کسب کرده است؛ برای کسب این عنوان چه اقداماتی صورت گرفت و چه برنامه‌ای برای حفظ آن دارید؟

حفظ موضوعی قرآن در مدارس را در این دولت پایه‌گذاری کردیم؛ کتاب‌های متنوع و متعددی را برای ابتدایی و متوسطه اول و دوم و برای پایه‌های مختلف آماده کرده‌ایم و برای امام‌شناسی طرح مصباح الهدی را دنبال کرده‌ایم و آشنایی بیشتر دانش‌آموزان با معصومین(ع) در دستور کار این وزارتخانه است که اقدامات خوبی نیز انجام شده است. این موارد برنامه‌های فوق برنامه است که از طریق برگزاری مسابقات و ... صورت می‌گیرد و انگیزه‌های لازم برای دانش‌آموزان را فراهم می‌آورد. البته برای آِینده به تعمیق این حرکت‌ها می‌اندیشیم؛ همان‌گونه که می‌دانید آموزش و پرورش 105 هزار مدرسه دارد، لذا تعمیم و تعمیق این‌گونه برنامه‌ها زمان می‌برد و امیدواریم بتوانیم در طول برنامه ششم توسعه از جایگاه قابل قبولی در این زمینه برخوردار باشیم.

ایکنا: دانشگاه فرهنگیان امسال میزبان سی و یکمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان است؛ وزارت آموزش و پرورش تا چه اندازه به حمایت از جشنواره، اهتمام خواهد ورزید؟

دانشگاه فرهنگیان متعلق به آموزش و پرورش است و در سراسر کشور 99 شعبه این دانشگاه دایر است؛ بخش معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فرهنگیان با معاونت فرهنگی و پرورشی وزارتخانه در ارتباط است و هر اقدامی که لازم باشد در حمایت از این برنامه انجام خواهیم داد.

ایکنا: آیا دوره‌های تحصیلی دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان کوتاه شده است؟

دوره‌های دانشگاه فرهنگیان کوتاه نشده است؛ پذیرش دانشگاه فرهنگیان در سال 91 از بهمن‌ماه بوده است و اگر قرار بود تحصیل در 4 سال ادامه پیدا کند، دانشجومعلمان، بهمن 95 وارد آموزش و پرورش می‌شدند در حالی‌ که مدارس از اول مهرماه دایر است؛ برای حل این مساله در یکی دو سال اخیر پذیرش دانشجومعلمان را از مهرماه انجام داده‌ایم و برای دانشجویانی که در سنوات گذشته در بهمن‌ماه دانش‌آموخته شده‌اند، سال گذشته و امسال دو ترم تابستانی اجرا می‌کنیم؛ بنابراین طول دوره، همان چهارسال است و فقط یک ترم از دوره تحصیل دانشجومعلمان، به صورت ترم تابستانی تعریف شده است.


سجادی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۴/۱۴ - ۱۱:۲۹
0
0
این طرح که مدارس را تبدیل به دارالقرآن کردن اصلا طرح خوب و تخصصی نیست. چون فقط یک اسم مدرسه قرآنی به آن افزوده شده و خبری از کار تخصصی قرآن در این مدارس نیست. در سالهای قبل هر منطقه یک دارالقرآن داشت که همه برای یادگیری قرآن به آنجا مراجعه می کردن و واقعا هم به صورت تخصصی دوره های آموزش قرآن را پیگیری می کردن اما الان این کار تخصصی را تبدیل به یک اسم که مدرسه قرآنی برپا کردیم فقط تبدیل به شعار شده و کار تخصصی انجام نمیشه . کاش مسؤولین متوجه بشن که دارن چیکار می کنن؟؟؟ این کار غیر تخصصی ضربه میزنه به کارهای قرآنی واقعی !!!! دقیقا مثل این کار
jahani
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۴/۱۴ - ۱۱:۳۳
0
0
در هر منطقه ای در سالهای قبل یک دارالقرآن واقعی وجود داشت اما چند سالی است که این دارالقرآن ها تبدیل به مدارس قرآنی شده و کار قرآنی تخصصی هم انجام نمیدهند فقط اسم قرآنی گذاشته اند
رحمانی پور
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۴/۱۴ - ۱۱:۳۶
0
0
آموزش و پرورش در سالهای اخیر از نظر قرآنی افت زیادی داشته
محمدعلی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۴/۱۴ - ۱۱:۴۳
0
0
متاسفانه در این چند سال اخیر با ورود روش های غلط و جدید در آموزش قرآن، بچه ها در یادگیری قرآن دچار افت شدیدی شدن...
امیدواریم مسؤولین متوجه بشن که .....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۴/۱۴ - ۱۱:۵۳
0
0
آموزش قرآن و یادگیری از سن ابتدائی به بعد در یادگیری تاثیر خوبی خواهد داشت
captcha