کد خبر: 3512373
تاریخ انتشار : ۱۳ تير ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۳
راه‌های تبدیل سلطه فرهنگی به استقلال فرهنگی/1

شهدا و دانشمندان هسته‌ای محور خلق آثار هنری و ادبی باشند

گروه جهاد و حماسه: مشاور فرهنگی نماینده ولی فقیه در سپاه گفت: شهدا و دانشمندان عرصه‌های علمی همه پهلوانان و قهرمانان واقعی هستند که می‌توانند محور خلق داستان، فیلم، رمان و شعر در ایران باشند.

محمدعلی آسودی، مشاور فرهنگی نماینده ولی فقیه در سپاه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره آسیب‌های سلطه فرهنگی گفت: تهاجم فرهنگی علاوه بر حوزه‌های دیگر تأثیرات منفی در بخش فرهنگ، هنر و ادبیات نیز داشته است و عمدتاً کسانی که در این حوزه‌ها نقش‌آفرینی می‌کنند، مورد هدف این تهاجم هستند و این انحراف ممکن است در تولیدات هنری و ادبی وجود داشته باشد تا آنها را از مدل‌های اسلامی، انقلابی و ملی دور کند.
وی با بیان اینکه این تأثیرات منفی در برخی از آثار هنرمندان، نویسندگان و شاعران دیده می‌شود، افزود: متأسفانه تصور تولیدکنندگان این آثار بر این است که اسلام و انقلاب پیام جذابی برای عرصه‌های هنری و ادبی ندارند و باید از مدل‌های غربی استفاده کنیم؛ در حالی که نگاهی به گذشته ایران نشان می‌دهد که سابقه کهنی در حوزه هنر و ادبیات وجود دارد.
آسودی ادامه داد: آیا کسی مانند فردوسی را می‌توان پیدا کرد که در حوزه ادبیات تا این اندازه توانمند باشد؟ و یا باید از افرادی مانند حافظ، سعدی، خیام و ... که در جهان سرشناس هستند، تبعیت کرد؟ فردوسی برای سرودن شاهنامه به دنبال قهرمانان خارجی نبوده، بلکه به دنبال قهرمانان ایرانی بوده است.
وی با تأکید بر اینکه ظرفیت بسیاری در حوزه معرفی قهرمانان اسلامی و ملی در کشورمان وجود دارد، بیان کرد: در زمان فردوسی شمار قهرمانان اندک بود؛ چرا که در حکومت‌های شاهنشاهی زمینه حماسه‌آفرینی‌ها کم بود، اما فردوسی با هوشمندی قهرمانی از خطه سیستان انتخاب کرد و غیرت ملی قهرمان شاهنامه مانع تهاجم فرهنگی شد.
آسودی در ادامه عنوان کرد: پس از انقلاب اسلامی و دفاع مقدس رستم‌ها و پهلوانان واقعی داریم. شهدا و ایثارگران و یا دانشمندان عرصه‌های علمی همه پهلوانان و قهرمانان واقعی هستند که می‌توانند محور داستان، فیلم، رمان و شعر در ایران باشند و این موضوع به گونه‌ای است که دنیا را به تعجب واداشته؛ چرا که این موضوع در یادداشت‌های نویسندگان خارجی دیده می‌شود و یا مترجم آمریکایی کتاب «دا» به این موضوع اذعان دارد و در برابر شخصیت اصلی «دا» سر تعظیم فرود می‌آورد.
وی تهاجم فرهنگی در حوزه فرهنگ و ادبیات را ناشی از خودباختگی برخی نویسندگان و هنرمندان خواند و اظهار کرد: برخی تصور می‌کنند که اگر از موضوعات غربی در خلق آثار خود استفاد کنند، می‌توانند، تأثیرات خوبی داشته باشند، در حالی که این گونه نیست. البته غیر از کم‌کاری که در این حوزه دیده می‌شود، برخی سیاه‌نمایی‌ها نیز به جای پرداختن به موضوعات کلان وجود دارد؛ هر چند افرادی چون مرحوم حمید سبزواری و یا شاعران و نویسندگان دیگر با خلق آثار خود در حوزه انقلاب و دفاع مقدس تلاش‌های بسیاری کرده‌اند.
آسودی یادآور شد: اگر نویسندگان و شاعران، هوشمندی لازم را داشته باشند،‌ باید بتوانند با شناسایی اهداف دشمن، تهدید را به فرصت تبدیل کرده و با خلق آثار دینی و قرآنی و توجه به ارزش‌های اسلامی سلطه فرهنگی دشمن را تبدیل به استقلال فرهنگی کنند.
وی تصریح کرد: موضوعات بسیاری مانند نقض حقوق بشر، کشتار مردم مسلمان در سراسر دنیا از جمله یمن و ... وجود دارد که به آن پرداخته نمی‌شود، همچنین در دیداری که شاعران با مقام معظم رهبری داشتند، معظم‌له تأکید کردند که شعرا درباره بدعهدی‌های آمریکا درباره برجام بسرایند.
مشاور فرهنگی نماینده ولی فقیه در سپاه گفت: با توجه به اینکه شعر در آگاهی مردم اثرگذار است، از این رو می‌توان از ظرفیت‌های آن در ابعاد گوناگون بهره برد.
captcha