کد خبر: 3512422
تاریخ انتشار : ۱۳ تير ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۷

جزءخوانی؛ سنت رمضانیه در مساجد برزیل

گروه بین‌الملل: استقبال از قاریان کشورهای مختلف و جزءخوانی قرآن با حضور این قراء در مساجد از سنت حسنه اقلیت مسلمان برزیل در شب‌های ماه مبارك رمضان است.

ماه رمضان عامل تحكيم همبستگي جوامع مسلمان در برزيل

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از خبرگزاری بین‌المللی اسلامی(اینا)، ماه مبارک رمضان، فرصت مناسبی است برای تقویت ارزش‌های همبستگی و برادری میان اقلیت مسلمان برزیل که دین مبین اسلام همواره به آن دعوت می‌کند.

جایگاه مساجد در برزیل

در شهرهای بزرگ و کوچک برزیل که اقلیت مسلمان در آن زندگی می‌کنند، مساجد نقش بزرگی در تقویت ارزش‌های برادری و همبستگی دارند، به‌ویژه این که در این اماکن عبادی جزءخوانی قرآن با حضور قاریان کشورهای مختلف برای احیای شب‌های این ماه پر فضیلت برگزار می‌شود و توزیع وعده‌های افطار رایگان برای روزه‌دارانی که به مساجد می‌آیند، از دیگر سنت‌های حسنه اقلیت مسلمان برزیل است.
بنابراین گزارش، در شهر «برازیلیا»، پایتخت برزیل، مسلمانان کمتری نسبت به ایالت‌های «سائو پائولو» و «ریودوژانیرو» یا «سانتا کاتارینا» حضور دارند، اما مرکز اسلامی برزیل در برازیلیا تلاش می‌کند در ماه مبارک رمضان بهترین خدمات را به اقلیت مسلمان این کشور برای انجام فرایض دینی و عبادی در فضایی کاملا معنوی ارائه دهد.
 این مرکز به عنوان یکی از بزرگترین مؤسسات دینی در برزیل محسوب می‌شود که مساحت آن 2800 متر مربع است و در فوریه سال 1991 افتتاح شد و از همان سال ارائه خدمات به مسلمانان با هدف محافظت از سنت‌های اسلامی و هدایت جامعه مسلمان این کشور را آغاز کرد.
«شیخ «محمد رسمی زیدان»، امام جماعت مسجد و مسئول امور دینی مرکز اسلامی برزیل در این باره می‌گوید: این مرکز در طی ماه رمضان به نقطه اتصال مسلمانان از ملیت‌های مختلف و گروه‌های مختلف اجتماعی تبدیل می‌شود.
وی که مصری‌الاصل و مقیم برزیل بوده و حدود 30 سال است که در این کشور زندگی می‌کند، ادامه می‌دهد: در این کشور لاتینی که مسیحیان حدود 98 درصد جمعیت آن را تشکیل می‌دهند، مسلمانان از آزادی عقیده و انجام آزادانه شعایر دینی برخوردار هستند و به آن‌ها کمک می‌کند تا در بافت اجتماعی برزیل ادغام شوند.
 
ماه رمضان عامل تحكيم همبستگي جوامع مسلمان در برزيل

وی می‌افزاید: همیشه جایگاه ویژه‌ای برای اسلام در برزیل وجود داشته و اسلام در قرن 16 میلادی هنگامی که برده‌های آفریقایی برای کار در زمین‌های کشت نیشکر به برزیل آمدند، وارد این کشور شد و همچنان پس از گذشت قرن‌ها و با ورود مهاجران از کشورهای عربی و آفریقایی دین اسلام در برزیل روز‌به‌روز تقویت شد.
شیخ صادق عثمانی، دبیرکل شورای عالی امامان و امور اسلامی در برزیل نیز در این باره می‌گوید: افزایش اعمال و اقدامات همبستگی به نفع گروه‌های آسیب‌پذیر در برزیل جلوه دیگری از جلوه‌های ماه مبارک رمضان است.
وی تأکید کرد: اقدامات اجتماعی که مؤسسات و انجمن‌های اسلامی در برزیل انجام می‌دهند، باعث شد که جامعه مسلمان در این کشور مورد توجه دیگران قرار گیرد و مسلمانان از احترام و به رسميت‌شناختن از سوی جامعه برزیل مواجه شدند؛ به‌طوری‌که برای نخستین‌بار در تاریخ برزیل، ««میشل تامر»، رئیس‌جمهور موقت این کشور در مراسم افطار با حضور دیپلمات‌های عرب و مسلمانان و نمایندگان انجمن‌های اسلامی برزیل شرکت کرد.
عثمانی بیان کرد: تصمیم دولت برزیل برای قراردادن این افطار رمضانیه با اقلیت مسلمان به عنوان یک سنت سالانه اقدامی تشویقی برای ارائه کارها و اقدامات بیشتر از سوی مسلمانان برای خدمت به جامعه برزیل محسوب می‌شود، این در حالی است که در کشور برزیل جوامع و فرهنگ‌های مختلف بدون هیچ تبعیضی در رنگ، نژاد و دین زندگی می‌کنند.
captcha