محمد قهرمانی، تهیهکننده سینما و مدیرعامل اسبق موسسه فرهنگی - هنری شهید آوینی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) درباره فیلم «ایستاده در غبار» چنین اظهار نظر کرد: این فیلم سینمایی به لحاظ داشتههای تکنیکی اتفاقی مثبت در سینمای ایران محسوب میشود؛ کاری که تا به حال نمونه آن کمتر در سینما دیده شده است، اما در همان زمانی که فیلم را دیدم به این نکته اذعان داشتم که «ایستاده در غبار» اگر به صورت داستانی و رئال روایت میشد، بهتر از کار در میآمد.
وی افزود: البته مخاطبان حرفهای سینما و سینماگران این فیلم را پسندیدهاند، اما مردم که صاحبان اصلی سینما هستند با این دست کارها کمتر ارتباط برقرار میکنند، چون میخواهند پیام مندرج در فیلم را به شکلی ساده و سریع دریافت کنند. با توجه به این توضیح به کارگردان جوان این فیلم (مهدویان) که در آینده یکی از فیلمسازان خوب کشورمان خواهد بود، پیشنهاد میکنم که حتماً در کارهای بعدی خود شکلی داستانی و رئال انتخاب کند.
تهیهکننده فیلم «فرشتگان
قصاب» ادامه داد: فیلمهایی که با محوریت شهدا ساخته میشوند، عموماً کارهایی هستند
که در سینما با استقبال مردم مواجه شدهاند، اما وقتی که میبینیم با وجود تبلیغ
مناسب، این فیلم نتوانسته انتظارات را در سینما برآورده کند، این نتیجه حاصل میشود
که شکل روایی قصه مورد پسند تماشاگران نیست.
هر پرداخت غیرمتعارف در سینما را نمیتوان ضد کلیشه نامید
قهرمانی در پاسخ به این سوال که آیا «ایستاده در غبار» فیلمی ضد کلیشه در سینمای دفاع مقدس است؟ گفت: اینکه بخواهیم به بهانه دوری از کلیشه و تکرار، روایتی نامتعارف را در سینما مطرح کنیم به هیچ وجه پسندیده نیست، چون این رویکرد نتیجه نخواهد داد. در ضمن دفاع مقدس سرشار از سوژه و ایده است، برای همین میتوان با رعایت استانداردهای سینما هم نگاهی نو به موضوعات داشت، هم اینکه روایت خطی و داستانی را در فیلم از بین نبرد. از این گفته میخواهم نتیجه بگیرم که فیلم «ایستاده در غبار» کیفیت فنی و تکنیکی خوبی دارد، اما برای مخاطبان عادی سینما ساخته نشده است.
وی در پایان سخنان خود تاکید کرد: سینمای دفاع مقدس تنها یک گونه سینمایی برای هنر ما نیست، بلکه هویت و افتخارات ما در آن نهفته است، پس بیاییم کاری کنیم که تمامی اقشار جامعه با آن ارتباط برقرار کنند. در کلامی دیگر فیلمهایی بسازیم که تمامی مردم آن را ببینند، نه اینکه تنها بخش اندکی تماشاگر آن باشند.