کد خبر: 3513931
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۲
دبیر شورای عالی حوزه:

اکتفا به گسترش کمی باعث پیشرفت حوزه نمی‌شود/ عدم سازماندهی تبلیغ در حوزه

گروه حوزه های علمیه: دبیر شورای عالی حوزه با بیان اینکه عرض عریض ایجاد کردن و اکتفا به گسترش کمی عامل پیشرفت نیست گفت: صدها طلبه در همین ماه رمضان در قم مانده‌اند و برخی مساجد بدون روحانی هستند که این نشان می‌دهد تبلیغ سر و سامانی ندارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) آیت‌الله رضا استادی، دبیر شورای عالی حوزه امروز 20 تیرماه در مراسم تودیع و معارفه مدیر حوزه با تاکید بر عدم غفلت از احوالات شخصی گفت: امر به معروف و نهی از منکر کاری صددرصد دینی است اما غالبا ما از خودمان غافل هستیم، مثلا پزشکی که از انواع بیماری‌ها مطلع است گاهی آنقدر مشغول طبابت است که از خودش غافل می‌شود بنابراین هر کسی که خدمتی می‌کند باید از خود غافل نشود.
وی افزود: در حوزه نیز ما باید اول هدف از درس خواندن و تحصیل را اصلاح خودمان قرار دهیم زیرا خودمان متن هستیم و نباید از متن غافل شد حوزه نیز مانند یک فرد است و اگر از متن حوزه غافل شویم و به حواشی بپردازیم از خودمان غفلت کرده و پیشرفتی نخواهیم داشت.
استادی با بیان اینکه رهبری دلسوزترین فرد برای حوزه است تصریح کرد: رهبری فرمودند حوزه یک لب و یک صورت و شکل ظاهری دارد و باید برای هر کدام فکری کرد؛ لب حوزه تربیت عالم مفید و متدین و متقی و متشرع، آگاه و بصیر و ... است و اگر چنانچه طلاب و فضلای ما واقعا در علم پیشرفت و تبحر پیدا نکنند کارها پیش نمی‌رود.
دبیر شورای عالی حوزه ادامه داد: ایشان فرمودند باید روی تربیت عالم کار کنیم و برای صورت حوزه نیز ترتیبات مدیریتی لازم است که نباید تقلید از مدیریت دولتی باشد.
وی تاکید کرد: رهبر انقلاب تاکید دارند این دیوان‌سالاری که همه بر بد بودن آن متفق‌اند نباید در حوزه وجود داشته باشد؛ باید خروجی‌ها را نگاه کنیم و از توسعه تشکیلات پرهیز شود زیرا تشکیلات خیلی گسترش پیدا کرده است.
اخلاق در حوزه جدی‌تر گرفته شود
عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه بیان کرد: من نمی‌گویم حوزه خروجی ندارد ولی چرا بحث اخلاق در حوزه آن طور که باید باشد نیست، نباید تشکیلات توسعه یابد اما در ازای آن خروجی متناسب با آن نداشته باشیم.
استاد برجسته حوزه با بیان اینکه پاسخ به شبهات روز، تحقیق و پژوهش صحیح و مورد نیاز و تربیت افراد عالم و مهذب از جمله معیارهای سنجش رشد حوزه است افزود: در گذشته برخی بزرگان حوزه با کمترین امکانات کارهای بزرگی انجام داده‌اند.
وی با اشاره به چندین دوره مدیریتی بعد از انقلاب و قضاوت در مورد فعالیت‌های مدیران گفت: قضاوت‌هایی که در این مدت 30 سال می‌‍شود دو وجهش صحیح نیست؛ همواره برخی می‌گویند کاری نشده که این مسئله خلاف واقع است و قطعا از روزی که بناشد در حوزه نظمی باشد فراوان کار صورت گرفته است و در همه دوره ها نیز این طور بوده است و بی انصافی است کسی بگوید کار نشده است.
دبیر شورای عالی حوزه بیان کرد: خلاف واقع دیگر این است که بگوییم همه کارها انجام شده است زیرا تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله خیلی زیاد است.
وی با تقدیر از حجت‌الاسلام والمسلمین حسینی بوشهری گفت: در همه این دوره‌ها کمبود و کاستی بوده است که مقداری از آن طبع این کار است زیرا مدیریت در حوزه کار سهل و آسانی نیست.
عضو شواری عالی حوزه اگر افراد در هر پستی که هستند به فکر خدمت باشند و به فکر ریاست نباشند و اگر در هر پستی نظر الهی باشد و قدری از مادیات جدا شویم حتما عندالله ماجور خواهیم بود.
همفکری و همکاری برای پیشبرد حوزه
استادی بیان کرد: وظیفه ما این است که همه به فکر خدمت باشیم و با هم همکاری کنیم تا حوزه بتواند حوزه جوابگویی باشد؛ اگر دائما از خودمان تعریف کنیم به جایی نمی‌رسیم. حوزه باید جوابگو و در پاسخ به شبهات به روز باشد. مکرر رهبری و امام فرمودند اساس حوزه به تهذیب و اخلاق است، زیرا عالمی که منهذب نباشد ضررش بیشتر از نفع اوست.
استادی تصریح کرد: همه باید دست به دست هم بدهیم و به مدیر جدید حوزه کمک کنیم تا آقای اعرافی بتواند حوزه را یک قدم به جلو ببرد که باز تاکید می کنم عرض عریض کاری را درست نمی‌کند.
وی افزود: صدها طلبه در همین ماه رمضان در قم مانده‌اند و برخی مساجد بدون روحانی هستند این نشان می‌دهد تبلیغ سر و سامانی ندارد و هنوز نتوانسته‌ایم این مشکل را حل کنیم.
استادی تاکید کرد: حدود 600 نفر در قم درس خارج می‌گویند که خیلی خوب است و نشانه رشد علمی است ولی آیا واقعا رسیدگی و نظارت شده است.
captcha