کد خبر: 3513934
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۸
سیره اقتصادی معصومین(ع)/ علی‌اکبری خبر داد:

معرفی معصومین(ع) به عنوان الگوهای فقرزدایی در قالب یک کتاب

گروه اقتصاد: یک پژوهشگر سیره معصومین(ع) اظهار کرد: با توجه به اینکه معتقدیم اهل بیت(ع) بهترین الگو در همه ابعاد زندگی از جمله در زدودن فقر از چهره زندگی مردم هستند، در پی آن شدیم که معصومان را به عنوان الگو در مسئله فقرزدایی معرفی کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین علی‌اکبری، پژوهشگر سیره معصومین(ع)، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، از آماده انتشار بودن کتاب خود با عنوان «فقرزدایی در سیره معصومان» خبر داد و اظهار کرد: با توجه به اینکه فقر یکی از پدیده‌ها و مشکلات بزرگ جوامع بشری است و در طول تاریخ افراد، تشکل‌ها، دولتها و جمعیت‌هایی وجود داشته‌اند که در پی کاهش فقر و به دنبال طرح و برنامه‌ای برای فقرزدایی از جامعه بشری بوده‌اند، در این کتاب سعی شده‌ است روش‌های معصومین(ع) برای فقرزدایی از جامعه مورد بررسی قرار بگیرد.

معصومین(ع)؛ بهترین الگوی فقرزدایی

وی ادامه داد: با توجه به اینکه پیرو اهل بیت(ع) هستیم و معتقدیم اهل بیت بهترین الگو در همه ابعاد زندگی از جمله در زدودن فقر از چهره زندگی مردم هستند، در پی آن شدیم که معصومان(ع) را به عنوان الگو در مسئله فقرزدایی معرفی کرده و برای این معرفی به بررسی سیره و رفتار آنها در فقرزدایی بپردازیم.
علی‌اکبری افزود: طبعا در ابعاد مختلف مسئله وارد شدیم و بنا بر این شد که چنین مطالبی مطرح شود که فقر چه معنایی دارد و قلمرو آن چیست؟ به چه افرادی فقیر گفته می‌شود؟ عوامل فقر کدامند؟ فقر چه آثاری در پی دارد؟ و آیا فقر صرفا اقتصادی است یا فقرهای دیگر نیز وجود دارد؟ این مسائل را در بخش کلیات کتاب مطرح کرد‌ه‌ایم.

اهمیت مصرف بهینه در کسب درآمد

این پژوهشگر سیره معصومین(ع) خاطرنشان کرد: در فصل دوم این کتاب به دنبال راهکارها و علاج فقر رفتیم تا دریابیم معصومان چه علاجی برای رفع فقر برگزیده‌اند که یکی از این راهکارها کسب درآمد از منابع درآمدی است. در این بخش راهکارهای معصومان(ع) برای کسب درآمد از منابع شخصی و منابع عمومی و فقرزدایی توسط آنها از طریق این منابع را مورد بررسی قرار داده‌ایم.
علی‌اکبری خاطرنشان کرد: در فصل سوم این کتاب اعلام کرده‌ایم که یکی از مسائل اساسی که پس از کسب درآمد، نقش مهمی در فقرزدایی دارد، مصرف بهینه آن است. اگر مصرف، حساب‌شده و متناسب با درآمد نبوده و بی‌حساب و کتاب باشد، طبعا درآمد هم دردی را دوا نخواهد کرد.

تمسک به آیات قرآن برای معرفی شیوه‌های فقرزدایی

این پژوهشگرسیره معصومین(ع) ادامه داد: کسب درآمد هنگامی مؤثر واقع خواهد شد که مصرف به جا و به موقع باشد و از اسراف، تبذیر و ولخرجی‌ها ممانعت به عمل آید. از این رو در فصل سوم کتاب به چگونگی مصرف معصومین(ع) در فقرزدایی پرداخته‌ایم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا اشاره‌ای به قرآن صورت گرفته است یا صرفا فقرزدایی از منظر معصومان مورد بررسی قرار گرفته است؟ اظهار کرد: برای استناد و تمسک به مطلب در برخی موارد چنین اشاراتی به آیات قرآن صورت گرفته است اما محور اصلی این کار در مورد سیره اقتصادی معصومان(ع) در زمینه فقرزدایی است.
علی‌اکبری در پاسخ به این پرسش که این کتاب تا چه زمانی منتشر خواهد شد؟ گفت: البته کارهای اولیه این کتاب انجام شده است و هم‌اکنون مشغول اصلاح و تکمیل این پروژه هستیم. انشاء‌الله این کتاب تا زمستان 95 آماده چاپ خواهد شد و پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی آن را منتشر خواهد کرد.
captcha