سیدحسین موسوی بلده، پیشکسوت قرآنی در حاشیه مراسم تشییع پیکر بانو مهدیه الهی قمشهای، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه مهدیه الهیقمشهای انس زیادی با قرآن داشت و در تمام جلسات ادبی که برگزار میکرد از تلاوت آیات قرآن استفاده میشد و میتوان گفت که وی پل ارتباطی ادبیات و قرآن کریم بود، عنوان کرد: خانواده الهیقمشهای مشهور به فعالیت بارز در عرصه ترجمه و تفسیر قرآن هستند و پدر مهدیه الهی قمشهای مفسر بزرگ قرآن بود.
موسوی بلده افزود: این افتخار را داشتم که در محافل درس و سخنرانیهای بانو الهی قمشهای حضور پیدا کنم و از نزدیک شاهد تسلط وی به شعر و ادبیات و عرفان و ارتباط دادن آن به آیات قرآن کریم بودهام.
وی با تاکید بر اینکه مهدیه الهیقمشهای بسیار مانوس با قرآن کریم و شیفته آیات کلامالله بود، گفت: در بیشتر جلسات ادبی که ترتیب میداد ابتدا یا وسط جلسه را به تلاوت قرآن اختصاص میداد و از آیات قرآن در کلام شیرینش در نقل حکایات ادبی استفاده میکرد.
موسوی بلده افزود: بنده با اینکه خود در حوزه فعالیتهای قرآنی مشغول هستم و تبحری در ادبیات ندارم نسبت به قدرت ادبی و مقام عرفانی این بانوی بزرگ ادای احترام میکنم. وی تلاش میکرد جوانان را با انسانیت، قرآن، آزادگی و ارزشهای اسلامی پیوند بزند و به خوبی دین خود را به قرآن و اسلام ادا کرد.
وی تصریح کرد: بانو الهی قمشهای به راستی خادم بزرگ قرآن کریم بود و تمام عمر خود را صرف تدریس و پژوهش در آیات کلامالله کرد و از ذوق ادبی و هنر شاعری خود برای انتقال مفاهیم و پیامهای آسمانی کلامالله به جامعه مخاطبانش استفاده کرد.
موسوی بلده افزود: میتوان گفت رمز محبوبیت کلام الهی قمشهای پیوند سخنانش با آیات قرآن و استفاده از مفاهیم دقیق این کتاب آسمانی بود. وی به عمق حقایق عبارات و آیات قرآن پی برده بود و خود مظهر عمل به آنها شده بود.
وی تصریح کرد: امیدواریم که شاگردان بانو الهیقمشهای راه وی را ادامه دهند و جوانان امروز گفتارها و سخنان شیوا و آسمانی وی را به خاطر بسپارند. وی معلمی بزرگ، مخلص و وارسته بود که سخنش از جان برمیآمد و برجان مینشست.