کد خبر: 3514646
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۶
زادهوش تحلیل کرد:

13 قرن احترام به قبور ائمه بقیع/ وهابیت وصله ناهمرنگ

گروه جامعه: معاون پژوهشی پژوهشکده حج و زیارت قدرت‌گرفتن حامیان تفکرات انحرافی را عامل تخریب قبرستان بقیع عنوان کرد و هشدار داد: زمینه تفکرات انحرافی همیشه وجود دارد و باید مراقب بود حامیان این تفکرات به قدرت و ثروت نرسند.

حجت‌الاسلام والمسلمین احمد زادهوش، معاون پژوهشی پژوهشکده حج و زیارت، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در پاسخ به این سؤال که آیا در طول تاریخ اسلام سابقه تخریب قبرستان بقیع وجود داشته است یا خیر؟ گفت: سابقه تخریب بقیع در طول تاریخ جز به دست وهابیت وجود ندارد و از زمان حضور و رحلت پیامبر(ص) در مدینه اهل بیت و وابستگان رسول اکرم(ص) همواره مورد احترام و تکریم مسلمانان بودند.

وی تصریح کرد: این احترام ارتباطی با مسئله خلافت بلافصل پس از حضرت رسول(ص) و مسائل سیاسی نداشته و همواره وجود داشته است و حتی کسانی که ما امروز آنها را به عنوان اهل سنت می‌شناسیم همه نسبت به اهل بیت پیامبر و وابستگان ایشان احترام قائل بودند به نحوی که 20 تا 30 عنوان کتاب قدیمی از علمای مشهور و صاحب نام اهل سنت در خصوص پاداش و ثواب زیارت قبر حضرت رسول(ص) و اهل بیت ایشان داریم که در آنها مردم را به رفتن به مدینه و زیارت قبر پیامبر و اهل بیت ایشان تشویق کرده‌اند.

حجت‌الاسلام زادهوش با اشاره به اینکه بیش از 80 تا 90 درصد روایت‌هایی که در خصوص فضیلت اهل بیت(ع) است از منابع اهل سنت نقل شده و همواره به خصوص کسانی که در مدینه درخشش خاص داشتند؛ مانند حضرت امام صادق(ع) مورد احترام بودند، گفت: امروزه هم اگر به مدینه بروید این مسئله مشهود است که بعد از نماز صبح که دروازه قبرستان بقیع باز می‌شود، یا بعد از نماز عصر انبوه جمعیتی که به قبرستان بقیع می‌روند و به قبور ائمه (ع) احترام می‌کنند بسیاری از اهل سنت هستند.

وصله ناهمرنگ

وی در ادامه تصریح کرد: هیچ پیشینه و سابقه‌ای برای تخریب بقیع در طول تاریخ اسلام نداریم جز تخریبی که به دست وهابیت رخ داد و همین نشان می‌دهد که این یک وصله ناهمرنگ است که در بین مسلمانان ایجاد شده و اینها نفوذی‌های غیر مسلمان هستند.

معاون پژوهشی پژوهشکده حج و زیارت در پاسخ به این سؤال که چه اتفاقی افتاد که پس از 13 قرن احترام به قبور ائمه و حفظ آنها در بقیع، وهابیت دست به تخریب قبور ائمه بقیع زد؟ گفت: درست است که این اتفاق حدود یک قرن گذشته اتفاق افتاد اما ریشه‌های نظری و انحراف‌های فکری این مسئله مربوط به صدها سال پیش است و به طور مشخص همه این انحراف‌های فکری باز می‌گردد به فردی به نام «ابن تیمیه» در قرن ششم هجری و نظریات خاص و منحرف این شخص در لابه‌لای کتاب‌ها بوده است.

وی ادامه داد: البته شبیه به افکار ابن تیمیه در طول تاریخ اسلام بوده و افکار پلید و برداشت‌های نادرست از متون اسلامی همراه با هواهای نفسانی و عقده‌گشایی‌های شخصی وجود داشته است اما اینها زمانی به منصه ظهور رسید که این افراد قدرت پیدا کردند و تا وقتی چنین گروه‌های انحرافی دستشان به قدرت، ثروت و سیاست نرسیده بود در جامعه ناپیدا و بی‌اثر بودند.

حجت الاسلام زادهوش به حضور صاحبان چنین تفکرات انحرافی در ایران نیز اشاره کرد و گفت: در دوران انقلاب و در کشور خود ما نیز افرادی بودند که تفاسیر وارونه و برداشت‌های نادرست از اسلام ارائه کردند اما توسط توده مردم کنار زده و مجبور شدند به دامن غرب پناه ببرند و تابعیت سایر کشورها را گرفته و کارشان را آنجا ادامه دهند. امروز قدرت در دست این افراد نیست اما اگر قدرت به دست بیاورند همان کارهایی را می‌کنند که اول انقلاب منافقان قدرت به درست آورده و انجام دادند.

وی تصریح کرد: این زمینه‌ها همیشه بوده و هست اما وقتی این گروه‌های انحرافی به منابع قدرت و ثروت دست پیدا می‌کنند آن وقت ظهور و بروز پیدا می‌کنند و اگر مسلمانان در این خصوص غفلت کنند و اجازه دهند قدرت و ثروت به دست نااهلان برسد اتفاق‌هایی؛ مانند تخریب قبور ائمه بقیع تکرار خواهد شد و این هشدار مهمی است که نباید اجازه دهیم در آینده چنین گروه‌هایی قدرت و ثروت پیدا کنند.

captcha