کد خبر: 3514804
تاریخ انتشار : ۲۸ تير ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۲
سعیدی تشریح کرد:

چرایی ناکارآمدی دستگاه‌های نظارتی در پدیده «حقوق‌های نجومی»

گروه سیاسی: عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در تشریح عملکرد نامطلوب دستگاه‌های نظارتی در پدیده «حقوق‌های نجومی» گفت: متأسفانه تا گزارشی به دستگاه نظارتی نرود و تا کسی اظهار درد نکند، دستگاه نظارتی به طور مستقیم به آن مسئله ورود پیدا نمی‌کند و لذا باید سیستم را به گونه‌ای طراحی کرد که به طور مستمر فعال و پویا باشد، مستقیماً به مسائل ورود یابد و استمرار نظارت همواره برقرار باشد تا کسی نتواند خطا کند.

محمد اسماعیل سعیدی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره آثار و تبعات پدیده حقوق‌های نجومی در یک نظام اسلامی گفت: زیبنده نظام اسلامی ما نیست که بر اثر غفلت برخی مسئولان چنین حقوق‌هایی پرداخت شود. کسانی که مجوز چنین حقو‌ق‌هایی را داده‌اند اکنون بیش از همه اظهار ناراحتی می‌کنند، به گونه‌ای که ظاهراً از چنین وضعیتی بی‌خبر بودند. 
ضرورت شناسایی خلأهای قانونی در پدیده حقوق‌های نجومی
وی افزود: در حالی که مشخص است هر مجموعه‌ای که این حقوق‌ها را پرداخت کرده یا یک دستگاه دولتی یا نیمه‌دولتی بوده که دارای هیئت مدیره یا شوراست و رئیس و اعضای این هیئت مدیره و شورا نیز مشخص هستند.
سعیدی اظهار کرد: باید اولاً برخورد جدی با مسئولانی که این مسیر را طرح‌ریزی و ایجاد کردند و این پایه غلط را گذاشتند و تأیید کردند و این روند را ادامه دادند صورت بگیرد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه گام دوم شناسایی خلأهای قانونی است که باعث بروز این پدیده شده، گفت: به نظر من باید یک تجدیدنظر کلی در نظام پرداخت‌ها صورت بگیرد. متأسفانه پنج سال از عمر آزمایشی قانون مدیریت خدمات کشوری سپری شده و دولت پشت سر هم تقاضای تمدید آن را کرده و این مسئله باعث شده است که بخشی از نظام پرداخت‌های ما که تابع قانون مدیریت خدمات کشوری است با ابهاماتی روبرو و به مشکلاتی دچار شود.
وی تأکید کرد: باید دولت را مکلف کرد که این قانون را اجرا کرده و نتواند آن را تمدید کند. در این میان دولت هم زرنگی می‌کند و تا دقیقه 90 قانون را نگه می‌دارد و وقتی که مهلت قانونی هم سپری شد تقاضای تمدید می‌کند و مجلس در بین دو راهی قرار می‌گیرد که اگر تأیید کند مشکلاتی ایجاد می‌شود و اگر تأیید نکند یک خلأ قانونی به وجود می‌آید.
سعیدی عنوان کرد: بنابراین باید اصلاح اساسی در نظام پرداخت‌ها صورت بگیرد، چون اگر اصلاحی صورت نگیرد این گونه مشکلات در آینده مجدداً بروز پیدا می‌کند.
چرا دستگاه‌های نظارتی نتوانستند به موقع عمل کنند؟
سعیدی با تأکید بر اینکه اولین و مهمترین آسیب حقوق‌های نجومی، تضعیف اعتماد مردم است، گفت: بزرگترین سرمایه نظام جمهوری اسلامی، مردم هستند و اگر اقدامات ما باعث سلب اعتماد مردم شود تبعات و مشکلات بزرگتری را ایجاد خواهد کرد.
سعیدی درباره عملکرد نامطلوب دستگاه‌های نظارتی در بروز این پدیده‌ طی چندین سال گفت: یکی از مشکلات کشور بحث نظارت است، یعنی تا گزارشی به دستگاه نظارتی نرود و تا کسی اظهار درد نکند، دستگاه نظارتی مستقیماً به آن مسئله ورود پیدا نمی‌کند.
وی اضافه کرد: باید سیستمی را طراحی کرد که به طور مستمر فعال و پویا باشد و مستقیماً به مسائل ورود یابد و استمرار نظارت همواره برقرار باشد تا کسی نتواند خطا کند و این مسئله به ساختارها باز می‌گردد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس بیان کرد: در این راستا ساختارها را باید طوری طراحی کرد که کسی جرئت تخلف نداشته باشد. من در دوره گذشته مجلس به همراه تعدادی از همکاران، نظام مالیاتی آمریکا را مطالعه و بررسی کردیم و متوجه شدیم مردم آمریکا بهتر از مردم ایران نیستند که مالیات خود را پرداخت می‌کنند، بلکه ساختارها طوری طراحی شده است که کسی جرئت نمی‌کند فرار مالیاتی داشته باشد.
وی تصریح کرد: این مسائل کلان است که باید اصلاح شود، نه اینکه فقط بگوییم برخورد کردیم، گرفتیم، محاکمه کردیم و تمام شد. شهرام جزایری را گرفتیم، بعد قضیه خاوری پیش آمد و او هم فرار کرد و بعد نوبت به بابک زنجانی رسید. تا زمانی که ساختارها اصلاح نشود این مفاسد پشت سر هم اتفاق می‌افتد.      

مهدی مخبری   
captcha