به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، کتاب «زندگینامه سپیده کاشانی» که از سوی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی منتشر شده، به زندگینامه و خدمات ادبی و فرهنگی این بانوی شاعر پرداخته است. در این اثر 12 مقاله از نویسندگانی چون حسین آذر پیوند، افسانه سعادتی، اسحاق طغیانی، زهرا جلوداریان، حسین اسماعیلیطاهری، جواد محقق و نرگس گنجی به نگارش درآمده است.
«سپیدهای در سیاهیها؛ جستاری در نماد نور و ظلمت در اشعار شاعر معاصر سپیده کاشانی»، «بررسی شاخصهای ادبیات پایداری در شعر سپیده کاشانی»، «رهگذر کوچه مهتاب»، «کعبه مقصود»، «بررسی شیوههای انسجام در شعر سپیده کاشانی»، «بانوی وقار و تغزل» و «بررسی ویژگیهای سبکی و تحلیل محتوایی شعر سپیده کاشانی» برخی از عناوین مقالاتی است که در این کتاب به چاپ رسیده است.
حسین شاکری، قائم مقام انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در پیشگفتار این کتاب نوشته است: «این بانوی فرهیخته در شرایطی به طلایهداران شعر انقلاب پیوست که پیش از او رهروانی گم کرده راه نتوانسته بودند آن چنان که بایسته است سخن را در خدمت فرهنگ قرآنی و در راستای ویژگیهای عقیده قرار دهند. خرد و تفکری که این بانوی شعر انقلاب به پویندگان تشنهکام حقیقت هدیه داده، علاوه بر مضامین ماندگار و همراه با فطرت، روانی و استواری کلام او است. کلامی که برخاسته از نوعی رئالیزم آراسته به زیور هنر و توجه به ظرفیتهای زبانی است.»
در بخش دیگری میخوانیم: «با وقوع انقلاب اسلامی و برآمدن مضامین همسو از افق نگرههای شاعران همراه، که از میان لایههای اجتماعی رخ نمودند، زبان و مضمون و ساختار در کنار عنصر زیباشناختی در خدمت مفاهیم ارجمندی قرار گرفت که ضرورتها و اعتقادات جامعه را رصد میکرد.»
جواد محقق در مقالهای با عنوان «بانوی وقار و تغزل» مینویسد: «در نخستین سالهای انقلاب، وقتی تشکل نوپای «نهضت فرهنگی انقلاب اسلامی» به دلیل گرفتاریهای اجرایی بنیانگذارانش عملاً از هم پاشید، جمعی از جوانان همان حرکت خودجوش انقلابی در جایی جمع شدند تا بنای ادبیات و هنر انقلاب را بنیانی دیگر بگذارند و مرحوم سپیده کاشانی جزء اولین کسانی بود که به آنها پیوست.»
وی ادامه میدهد: «اگر بخواهم بزرگترین ویژگیهای او را بشمارم، باید به عفاف و حجاب، وقار و متانت، آرامش و صبوری، مهربانی و خیرخواهیاش اشاره کنم. یادم نمیرود که در اوایل دهه شصت وقتی از مجلس بزرگداشت شهریار در تبریز به تهران برمیگشتیم با چه عواطف عمیق و رقیقی از شکستگی استاد سخن میگفت و بغض میکرد!»
گفتنی است، کتاب «زندگینامه سپیده کاشانی» با شمارگان هزار نسخه و قیمت 13 هزار تومان از سوی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به چاپ رسیده و روانه بازار نشر شده است.