از سوی پژوهشکده باقرالعلوم(ع)؛
کتب «ره توشه عاشورائیان» و «امامت و ولایت» منتشر شد
گروه حوزه های علمیه: مدیر روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم(ع) از چاپ دو کتاب با موضوعات «امامت و ولایت» و ««ره توشه عاشورائیان» از سوی این پژوهشکده خبر داد.
اکبر صبوری در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: کتاب رهتوشه عاشورائیان دارای سه فصل است که فصل اول به ویژگیهای امام حسین و اصحاب ایشان پرداخته است.
وی افزود: این فصل دارای موضوعاتی از جمله؛ امام حسین، کیمیای سعادت، امام حسین(ع) مظهر شجاعت؛ آثار محبت به امام حسین(ع)؛ ویژگیهای زیارت امام حسین(ع )، ضرورت تعظیم شعائر حسینی، اقامه عزا بر امام حسین(ع)، ارزش گریه بر امام حسین (ع) و یارانش، شأن و منزلت حضرت ابوالفضل(ع) و اصحاب امام حسین نمونهای بارز از جامعه ولایی است.
صبوری اظهار کرد: فصل دوم، نیز به ویژگیهای حادثه عاشورا چون عظمت واقعه عاشورا، بررسی تحلیلی قیام عاشورا، بررسی ابعاد اخلاقی،عبادی و عرفانی عاشورا، عاشورا، سرمایه هدایت همه عوالم، ضیافت الهی در بستر بلای عاشورا، جریان توحید افعالی در حادثه عاشورا، کربلا، دوراهی دنیا و آخرت، واقعۀ کربلا، سنگینترین بلا، تجلی بلا و مصیبت در کربلا، زاویههایی از مصیبت عاشورا، بررسی تحریفات واقعه عاشورا و نقش تبلیغ در گسترش نهضت حسینی پرداخته است.
وی گفت: فصل سوم، این کتاب نیز به درسهایی از عاشورا اختصاص دارد و موضوعاتی مانند؛ همراهی امام در تمامی صحنهها؛ معرفت و یقین به امام، همراهی ولی خدا با معرفت و محبت، هدایت، مهمترین درس عاشورا، بلند همتی، ائمه، حقیقت صراط مستقیم، تسلیم، نتیجه معرفت به حق ولی خدا، خوف الهی، نقش بصیرت در واقعه عاشورا مورد بررسی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: عبرتهای عاشورا فصل چهارم این اثر را تشکیل میدهد و ابزار گمراهی شیطان در کربلا، موانع همراهی امام حسین(ع)، دلایل وقوع حادثه کربلا، تاریکی جامعه، عامل گمراهی در عاشورا، حب دنیا، ریشه مقابله مسلمین با سید الشهدا، غفلت از یاد خدا؛ اولین عامل تحقق حادثه کربلا و پیروی از شیطان؛ از عوامل رویارویی با امام حسین(ع) موضوعات تشکیل دهنده این فصل از این کتاب هستند.
صبوری بیان کرد: همچنین کتاب امامت و ولایت مجموعه سخنرانیهای استادان برجسته حوزه در این زمینه است که در دو بخش که بخش اول در دو فصل و بخش دوم در 5 فصل تدوین شده است؛ بخش اول امامت و ولایت است که فصل اول؛ مقامات اهل بیت شامل؛ ائمه، طریق معرفت و اطاعت خدا؛ ائمه، انوار هدایت الهی؛ رشد انسان در سایه معرفت به اهل بیت(ع)؛ اهل بیت، سرچشمه خیر؛ علم اهل بیت(ع) است.
وی افزود: فصل دوم، ویژگیهای ولایت اهل بیت است و موضوعاتی مانند؛ ولایت، حقیقت صراط مستقیم؛ نقش ولایت در تعالی انسان؛ نیل به مقامات الهی در سایه ولایت مورد بحث قرار گرفته است.
صبوری گفت: بخش دوم سیره معصومین و شامل 5 فصل است که در فصل اول، سیره حکومتی با موضوعاتی مانند؛ آيين زمامداري در سيره حکومتي امير المومنين؛ اصلاحات امام علي(ع) و عكس العمل مخالفان؛ حقوق شهروندي در حکومت علوي؛ اخلاق بايسته کارگزاران در نهج البلاغه و ... بحث شده است.
وی افزود: فصل دوم، سیره اعتقادی، فصل سوم، سیره اجتماعی و فصل چهارم، سیره اخلاقی است که در این فصل اخیر؛ ساده زيستي پيامبر؛ انفاق و سخاوت در سیره ی معصومین عليهم السلام؛ حلم در سيره اخلاقي ائمه معصومين عليهم السلام و صبر از ديدگاه معصومين بررسی شده است.
مدیر روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم(ع) تصریح کرد: فصل پنجم این کتاب با موضوع، سیره عبادی شامل ریزموضوعاتی مانند؛ محبّت الهي در سيره عبادي معصومين؛ دعا در سيره عبادي معصومين و زيارت در سيره عترت است.