کد خبر: 3516030
تاریخ انتشار : ۲۸ تير ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۶
حریرچی عنوان کرد:

تراریختگی موضوع سیاسی نیست/ مخالفان و موافقان به کافر و مسلمان تقسیم نشوند

گروه سلامت: قائم مقام وزارت بهداشت با بیان اینکه تراریختگی یک موضوع علمی است بر نظارت کامل وزارت بهداشت در رابطه با سلامت ورود این کالاها به کشور تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، ایرج حریرچی در نشست خبری خود که ظهر امروز 28 تیر‌ماه برگزار شد، در رابطه با موضوع تراریخته و تأیید سلامت این محصولات از سوی وزارت بهداشت اظهار کرد: در حوزه تراریخته نیز باید مانند هر موضوع دیگر از افراط و تفریط پرهیز کرد از سوی دیگر باید حوزه موجودات زنده تراریخته را از محصولات تراریخته جدا کرد، کشورهایی که امروز عنوان می‌شود این محصولات را ممنوع می‌کنند از جمله روسیه بیشتر تمرکز آنها درباره موجودات زنده تراریخته است.

وی افزود: به هر حال با حدود جمعیت کنونی دنیا روش‌های کنونی برای تأمین غذا پاسخگو نیست و همه به دنبال آن هستند تا محصول غذایی بدون سم یا کود تهیه شود ولی مسلماً با جمعیت کنونی دنیا و همچنین جمعیت کشورمان تهیه موادغذایی با این ایده‌آل امکانپذیر نیست تحت این شرایط است که ورود یا تولید محصولات تراریخته مطرح می‌شود.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: در دنیا بیشتر روغن، کنجاله و دانه سویا در زمینه محصولات تراریخته مطرح می‌شود در کشور ما نیز این محصولات بیشتر مصرف می‌شود.

معاون کل وزارت بهداشت عنوان کرد: ما در واردات این محصولات حتماً کنترل‌ها و آزمایشات لازم را برای سلامت آنها انجام می‌دهیم؛ وزارت بهداشت نیز محصول تراریخته‌ای که خطر ندارد را مورد تایید قرار می‌دهد زیرا مصالح مردم از هر چیز مهم‌تر است.

حریریچی با بیان اینکه درست است برخی از کشور‌های اروپایی واردات محصولات تراریخته را محدود کرده اند، گفت: با این وجود این کشورها این محصولات را وارد می‌کنند ما نیز ما به صورت محدود وارد می‌کنیم .

وی بیان کرد: باید این مسئله را در نظر گرفت که برخی اظهارنظرها مبنی بر اینکه می‌خواهند ژن شهروندان کشورها را با محصولات تراریخته تغییر دهند در شرایطی است که خود همان کشورها این محصولات را مصرف می‌کنند ولی طبق یک ضوابط و استاندارد مشخص. ما نیز طبق استانداردها عمل می‌کنیم بنابراین این صحیح نیست که مدافعان مخالفت با تراریخته را انقلابی و موافقان مصرف تراریخته را کافر معرفی کنیم.

مشکلات بزرگ‌تری از یک درصد محصولات تراریخته داریم

وی با تأکید بر اینکه به هر حال برای مصرف محصولات تراریخته باید محدودیت‌هایی درنظر داشت و محصولات تراریخته نباید به راحتی در دسترس نباشند، گفت: هم‌اکنون 6 ماه است که رسانه‌های کشور درگیر مسئله تراریخته هستند در حالی که موضوعات بسیار مهم‌تری در حوزه سلامت وجود دارد، بیشترین مشکل کشور ما در حوزه سلامت مصرف اضافی کالری و یا کمبود مصرف غذاست که باعث اختلال‌های تغذیه‌ای، چاقی، عدم رشد، دیابت و کمبود آهن می‌شود و حال ما همه این مشکلات بزرگ را رها کردیم و فقط به یک درصد اندک محصولات تراریخته از جمله سویا پرداختیم.

حریرچی خاطر نشان کرد: بر برچسب‌گذاری محصولات تراریخته که باید به طور مشخص و کامل بر روی محصولات مشخص شود کما اینکه بر روی روغن‌ها این برچسب‌‌گذاری صورت پذیرفته است.

میزان حقوق مدیران وزارت بهداشت

وی در ادامه به موضع حقوق‌های دریافتی مدیران وزارت بهداشت پرداخت که اخیرا از سوی دادستان دیوان محاسبات اعلام شده است و گفت: این میزان درست است ضمن اینکه آماری که تاکنون درباره حقوق‌های بالا ارائه شده، برای 950 نفر است نه تمام مدیران وزارت بهداشت.

میانگین حقوق در مدیران وزارت بهداشت 20 میلیون تومان است

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: طبق این گفته میانگین حقوق در مدیران وزارت بهداشت 20 میلیون تومان است که این حقوق مطابق قوانین کشوری است؛ ضمن اینکه تعداد زیادی از مدیران وزارت بهداشت عضو هیئت علمی دانشگاه‌ها هستند و می‌دانیم در کشور اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و قضات پایه حقوقی بالاتری دارند. البته بخشی از صحبت‌های دادستان دیوان محاسبات درباره کارانه‌های پزشکی بود که پیش از این ارقام آن را اعلام کرده‌ایم و دادستان هم گفتند این موضوع از نظر ما قانونی اما غیر متعارف است.

حریرچی یادآور شد این موضوع ناشی از آن است که ما از تعداد قابل توجهی از پزشکان درخواست می‌کنیم که در بخش دولتی کار کنند و درصدی از تعرفه دولتی را به آنها پرداخت می‌کنیم. این سیستم کاری است که از سال 74 انجام می‌شود.

وی افزود: از طرفی طی سال‌های متمادی مدیران وزارت بهداشت معمولا از میان پزشکان و اساتید برجسته انتخاب شده‌اند که فعالیت طبی قابل توجهی هم دارند. حال تعدادی از آنها در دوره‌های مختلف در بخش خصوصی هم فعالیت  می‌کردند و بخشی از آنها نیز از ابتدا تمام وقت بوده‌اند یا فعالیت خصوصی خود را متوقف کرده و در بخش دولتی مشغول شده‌اند.

وی خاطر نشان کرد: در مواردی هم که مربوط به حق مدیریت است باید توجه کرد که در وزارت بهداشت هم مطابق مصوبات قانونی کشور انجام می‌شود.

رسیدگی به نوزادان معتاد

حریرچی همچنین در رابطه با تولد نوزادان معتاد در بیمارستان‌ها نیز عنوان کرد: آمارهایی که در این زمینه اعلام می‌شود بر اساس تخمین است. در عین حال ما همه نوزادان و مادران را از نظر ابتلا به اعتیاد تست نمی‌کنیم چرا که این موضوع جزو پروتکل کشوری ما نیست. بلکه موارد مشکوک مورد بررسی قرار می‌گیرند.

وی با بیان اینکه این موضوع از مسائل مورد توجه ما در رسیدگی به اقشار آسیب‌پذیر است، عنوان کرد: در این زمینه مسئله مهم این است که این کودکان که بی‌گناه به این موضوع دچار‌ می‌شوند، شناسایی شده و مورد حمایت قرار گیرند. البته این موضوع پیچیدگی‌هایی دارد و بیشتر باید از طریق نهادهای اجتماعی و سازمان‌های مردم نهاد به آن پرداخته شود.

کتاب اقتصاد مقاومتی به زودی منتشر می‌شود

معاون کل وزارت بهداشت در ادامه به موضوع اقتصاد مقاومتی در وزارت بهداشت پرداخت و اظهار کرد: ستادی در وزارت بهداشت برای اقتصاد مقاومتی تشکیل شده‌است و کتاب اقدامات آن به زودی منتشر می‌شود.

وی عنوان کرد: یکی از اهداف اقتصاد مقاومتی در حوزه سلامت این است کاری کرد تا با وجود افزایش هزینه‌ها، مردم از خدمات سلامت محروم نشوند که البته در این مورد تجربیات تلخی در دولت قبل وجود داشت.

حریرچی ادامه داد: در سال 91 تورم باعث شد تاب آوری مردم در برابر هزینه‌های سلامت کم شود و متاسفانه شاهد کاهش مراجعات مردم به پزشک و کاهش بهره‌مندی مردم از خدمات سلامت بودیم.

وی افزود: هفت درصد اقتصاد کشور مربوط به حوزه سلامت است و هر اتفاقی در اقتصاد کشور رخ دهد در حوزه بهداشت و درمان اثر خواهد داشت .تلاش وزارت بهداشت در دولت یازدهم این بوده تا جای ممکن هزینه‌های اضافی را در نظام سلامت کم کند و در این راستا تدوین و ابلاغ راهنما‌های بالینی، اصلاح و منطقی کردن مصرف دارو، کاهش محسوس 10 قلم داروی پر مصرف مانند آنتی بیوتیک‌ها و مدیریت مصرف داروهای گرانقیمت همچون آلبومین اجرا شده است.

حریرچی‌ خاطر نشان کرد: این اقدامات باعث شد در سال‌های اخیر میزان رشد هزینه‌های سلامت کمتر از تورم باشد و این دستاوردی کم سابقه است.

به گزارش ایکنا حریرچی در این نشست همچنین بر مسئله رسیدگی به مناطق محروم، توسعه اورژانس‌ها و افزایش تخت‌های سوختگی توضیحاتی ارائه داد.

 

captcha