کد خبر: 3517028
تاریخ انتشار : ۰۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۶
تویسرکانی تشریح کرد:

پیام دوگانه مردم ترکیه به کودتاگران و حاکمان از منظر سنت‌های الهی

گروه سیاسی: نماینده ولی فقیه در سازمان بسیج حضور مردم ترکیه در صحنه و نافرجام گذاشتن کودتا را دارای دو پیام از منظر سنت‌های الهی به کودتاگران و حاکمان دانست و گفت: این حضور علاوه بر عینیت دادن به سنت الهی نقش مردم در تعیین سرنوشت خود، هشداری به حکام ترکیه است که بدانند بقا و استمرار نیافتن ظلم و ستم نیز یک سنت الهی است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) کودتای هفته گذشته در ترکیه با حضور مردم در خیابان‌ها با شکست مواجه شد و دولت قانونی و مشروع اردوغان با حمایت مردم توانست ادامه حیات دهد.

ورای تحلیل‌های سیاسی متعارف در این قضیه، می‌توان این حادثه را از منظر دو سنت‌ الهی نقش مردم در عرصه سیاسی و اجتماعی از یک سو و پیوند حاکمان با مردم و چگونگی بهره‌مندی آنها از پشتیبانی مردمی تحلیل و بررسی کرد.

شکست کودتای ترکیه؛ بیانگر سنت الهی تلازم حوادث اجتماعی و سیاسی با خواست مردم 

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا تویسرکانی، نماینده ولی فقیه در سازمان بسیج مستضعفین، در گفت‌وگو با ایکنا درباره سنت الهی حضور مردم در صحنه و عینیت این مسئله در حادثه کودتای ترکیه گفت: از منظر تحلیل سیاسی کودتای ترکیه نقاط ابهام فراوانی دارد و مقایسه برخی افراد میان حضور مردم ترکیه در صحنه و خنثی کردن کودتا با حضور مردم در جریان انقلاب اسلامی به دستور امام(ره) نادرست است.

وی افزود: پشت پرده کودتای ترکیه بسیار مشکوک است و به همین دلیل نمی‌توان تحلیل دقیقی از آن ارائه داد. این برخلاف انقلاب اسلامی بود که حرکت‌ها بسیار صادقانه و براساس احساس تکلیف شرعی و دینی صورت گرفت و در نهایت در نتیجه پیوند میان امام و امت به ثمر رسید.

تویسرکانی اظهار کرد: از منظر سنت‌های الهی نقش مردم در قرآن مجید به صراحت در دو آیه بیان شده است؛ در سوره رعد خداوند می‌فرماید: «انَّ اللَّهَ لَا يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ» و در آیه 53 سوره انفال هم آمده است «ذَلِكَ بِأَنَّ اللَّهَ لَمْ يَكُ مُغَيِّرًا نِعْمَةً أَنْعَمَهَا عَلَى قَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ».

نماینده ولی فقیه در سازمان بسیج با بیان اینکه این دو آیه به روشنی تلازم حوادث اجتماعی و سیاسی با خواست مردم را مطرح می‌کند، گفت: این تلازم مطلق است؛ یعنی خواست مردم چه در جهت خیر و چه در جهت شر را در برمی‌گیرد. به عبارتی بین خواست عمومی مردم و آنچه که به وقوع می‌پیوندد تلازم وجود دارد و هر آنچه که مردم می‌خواهند همان اتفاق خواهد افتاد.

وی عنوان کرد: در سوره اسراء (آیه 20) خداوند می‌فرماید: «كُلًّا نُمِدُّ هَؤُلَاءِ وَهَؤُلَاءِ مِنْ عَطَاءِ رَبِّكَ وَمَا كَانَ عَطَاءُ رَبِّكَ مَحْظُورًا» (هر دو دسته اينان و آنان را از عطاى پروردگارت مدد مى ‏بخشيم و عطاى پروردگارت از كسى منع نشده است)؛ مردم ترکیه کودتاچیان را نمی‌خواستند هرچند از پشت پرده بی‌خبر بودند اما صادقانه به میدان آمدند و لذا کودتاچیان شکست خوردند.

از منظر قرآن مردم مولد قدرت سیاسی هستند/ پیام هشداری حضور مردم به حاکمان

تویسرکانی تأکید کرد: از منظر قرآن و معارف شیعی و اهل بیت(ع) مردم مولد قدرت سیاسی ـ اجتماعی در جامعه هستند و به همین دلیل قدرت‌های استکباری و صهیونیستی تلاش می‌کنند مردم را فریب دهند که یکی از چهار هدف غفلت‌زایی، سستی‌زایی، ترس و وحشت‌زایی و جهل‌زایی را در جامعه محقق کنند و با این چهار عامل اجازه ندهند مردم قدرت اجتماعی و سیاسی مورد نظر خود را تولید کنند. هر زمان مردم با هوشیاری، دانایی، روحیه جهادی و شجاعت در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی حضور پیدا کنند تولید قدرت مبتنی بر حق می‌کنند.

تویسرکانی درباره پیام هشداری حضور مردم در صحنه به حاکمان ترکیه و سنت الهی جاری در این زمینه گفت: در روایت معروف داریم که «الملک یبقی مع الکفر و لا یبقی مع الظلم»؛ یعنی آنچه ریشه‌های یک حکومت را نابود می‌کند ظلم و طغیان حاکمان است. در آیه 45 سوره انعام نیز خداوند می‌فرماید: «فَقُطِعَ دَابِرُ الْقَوْمِ الَّذِينَ ظَلَمُوا وَالْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ» (پس ريشه آن گروهى كه ستم كردند بركنده شد و ستايش براى خداوند پروردگار جهانيان است).

وی تأکید کرد: بقا و استمرار نیافتن حکومت ظلم یک سنت الهی است و اختصاص به کشور و حکومت خاصی ندارد و حاکمان ترکیه نیز باید بدانند حمایت مردم از آنها به معنای عقد اخوت مردم با آنها نیست و قطعا اگر حکومتی بخواهد ادامه پیدا کند بنابر سنت الهی نباید در مسیر ظلم و ستم گام بردارد.

مهدی مخبری

captcha