کد خبر: 3517827
تاریخ انتشار : ۰۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۵
محمد قهرمانی:

بیکاری دلیل موجهی برای حضور در «جم» نیست/ هدف گرفتن هویت خانواده‌های مسلمان

گروه هنر: یک تهیه‌کننده سینما گفت: این توجیه که بیکاری دلیلی برای حضور هنرمندان در شبکه‌هایی چون «جم» است به هیچ وجه قابل قبول نیست،‌ چون چنین شبکه‌هایی هویت خانواده‌های مسلمان را هدف گرفته‌اند.

محمد قهرمانی، تهیه‌کننده سینما و تلویزیون در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) درباره حضور عوامل ایرانی در برخی شبکه‌های ماهواره‌ای این گونه اظهارنظر کرد: از نگاه من حضور عوامل ایرانی در شبکه‌هایی چون «جم» و «من و تو» به هیچ وجه پسندیده نیست، زیرا مطمئن هستم کسانی که چنین شبکه‌هایی را راه‌اندازی می‌کنند، خیرخواه ملت نیستند، بلکه بنا به دلایلی خاص دست به چنین اقدامی زده‌اند؛ از این رو به دلیل معارض بودن اهداف این رسانه با منافع ملت و دولت ایران، از نگاه من هر گونه همکاری با آنان مذموم است. 

وی در پاسخ به این سوال که از نگاه وی چه هدفی برای این شبکه‌ها می‌توان متصور شد، این گونه توضیح داد: تنها یک عامل دلیل به وجود آمدن چنین شبکه‌هایی نیست، بلکه عوامل مختلفی در آن دخیل است، اما مهمترین آن این که فرهنگ و هویت خانواده ایرانی تحت تاثیر این برنامه‌ها تغییر کند. برای درک بهتر موضوع به تعداد کانال‌های فارسی‌زبان ماهواره اشاره می‌کنم. آن گونه که من مطلع هستم نزدیک به 216 شبکه فارسی‌زبان در ماهواره وجود دارد؛ رقمی که نشان می‌دهد بدخواهان این ملت تا چه حد روی این حوزه سرمایه‌گذاری کرده‌اند. 

قهرمانی در پاسخ به این سوال که نیت چنین شبکه‌هایی برای همه روشن است، اما آنچه جای سوال دارد این است که چرا هنرمندان ما در «جم» حضور پیدا می‌کنند، بیان کرد: من برای این سوال دو جواب دارم؛ ابتدا این‌که اهداف آن هنرمند با آرمان‌های آن شبکه همخوان است و دلیل دیگر اینکه اعتقادات این افراد به اندازه‌ای سطحی است که با منافع مادی خریده می‌شوند و همانند یک مزدور برای آنان کار می‌کنند.

در این مصاحبه خبرنگار ایکنا به این گفته قهرمانی چنین نقد وارد کرد که نگاه فوق، دیدگاهی بسیار منفی به هنرمندان این مرز و بوم است، زیرا اگر بخواهیم ارزیابی منصفانه‌ای به این موضوع داشته باشیم درخواهیم یافت که تمامی این هنرمندان به کشور و فرهنگ خود علاقه‌مند هستند، برای همین اگر چنین اتفاقی روی می‌دهد باید به دنبال دلیل آن بود؛ اینکه آیا بیکاری و فشار اقتصادی دلیل به وجود آمدن چنین وضعیتی نشده است و آیا هنرمندان ما از روی اجبار دست به چنین اقدامی نزده‌اند؟

وی به مطلب فوق چنین پاسخ داد: من بیکاری را دلیل خوبی برای این مسئله نمی‌دانم، زیرا سینما و تلویزیون ما ظرفیتی مشخص دارد که تنها عده‌ای قادر هستند در آن فعالیت کنند. با این توضیح اگر عده‌ای در این عرصه بیکار می‌شوند، از پیش به ظرفیت این هنر و امکان وقوع این موضوع واقف بوده‌اند، برای همین زمانی که می‌خواهند به این هنر ورود کنند باید فکر چنین روزهایی را نیز کرده باشند. جدا از این مسئله من نزدیک به 4 سال است که بیکار هستم، اما آیا این مسئله دلیلی است برای اینکه من به شبکه‌های فارسی‌زبان ماهواره بپیوندم؟ 

قهرمانی با اشاره به اقتصاد مقاومتی و اجرایی کردن مؤلفه‌های آن در سینما تاکید کرد: برای این‌که افراد زندگی خانواده خود را تامین کنند حتماً نباید تنها بازیگری انجام دهند. آیا این افراد باید در خانه بنشینند تا فیلمی به آنها پیشنهاد شود؟ آیا نمی‌توانند در مدت بیکاری خود کاری دیگر انجام دهند تا از عهده تامین نیازهای خود برآیند؟ تمام این سوالات نشان می‌دهد اگر فرد به فرهنگ و کشور خود اعتقاد و عشق داشته باشد، تنها به بهانه مسائل مالی به همکاری با شبکه‌های بیگانه که دشمنی آشکاری با ایران اسلامی دارند تن نمی‌دهد.

وی در بخش پایانی سخنان خود به هنرمندانی که در این شبکه‌ها فعالیت می‌کنند، توصیه کرد: به تمام کسانی که در معرض وسوسه چنین شبکه‌هایی قرار دارند، توصیه می‌کنم فریب کانال‌هایی چون «جم» را نخورند، چون آنها تنها برای مدتی از این افراد استفاده خواهند کرد و پس از این، آنها را کنار خواهند گذاشت، پس ضروری است تا با تیزهوشی و بصیرت به این قبیل موضوعات توجه کنند. در ضمن هنرمندان ما باید منبع درآمد دیگری برای خود پیدا کنند تا در هنگام نبود پیشنهاد بازی در آثار سینمایی یا تلویزیونی، در گذران نیازهای زندگی با مشکل مواجه نشوند.

captcha