کد خبر: 3518583
تاریخ انتشار : ۰۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۹
رییس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور:

آیت‎الله مشکینی به جایگاه ریاست مجلس خبرگان رهبری اعتبار بخشید

گروه اجتماعی: رییس شورای سیاست‎گذاری ائمه جمعه کشور با اشاره به بیان رهبری تصریح کرد: رهبر انقلاب فرمودند که ریاست خبرگان چیزی نبود که به آیت‌الله مشکینی اعتبار بدهد بلکه ایشان بودند که به این سمت اعتبار دادند.

آیت‎الله مشکینی به جایگاه ریاست مجلس خبرگان رهبری اعتبار بخشیدبه گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از قم، حجت‎الاسلام والمسلمین تقوی رییس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه، پیش از خطبه های نماز جمعه امروز قم در مصلای این شهر گفت: فرهنگ بشری مدیون افراد فداکاری است که عمر خود را در راستای تعالی بشریت به کار گرفته‎اند.
وی افزود: تعالی اجتماعی مدیون انسان‎های بزرگ است که تحولاتی را بوجود آوردند و مسیر تاریخ بشر را تغییر دادند؛ تمدن‌ها، اندیشمندان ساختند و یکی از معماران اصلی و بزرگ تمدن‌های بزرگ بشری اندیشمندان وفرهیختگان جامعه هستند.
رییس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه بیان کرد: اندیشمندان دردمند پیش از آنکه در جامعه تحول آفرین باشند، نخست آن تحول را در جان خویش ایجاد کردند و چون خود متحول شدند، قدرتی یافتند که بتوانند جامعه را نیز متحول سازند و این یک اصل قرآنی است که تا کسی خود متحول نشود نمی‌تواند در جامعه تحول ساز باشد.
وی گفت:اینگونه انسان‎های بزرگ و نقش آفرینان ستگر دیگر یک فرد نیستند، یعنی دیگر به یک خانواده و قبیله و قوم خاص متعلق نیستند و سعه وجودی آنها، همه انسان و همه بشریت را زیر پوشش خود قرار می‌دهد و مردم نیز در طول تاریخ و پس از حیاتشان از برکات وجودی آنها بهره‎مند می‎شود.
تقوی تصریح کرد: این افراد گاهی یک نفر هستند ولی به اندازه یک امت بزرگ هستند؛ قرآن کریم در خصوص حضرت ابراهیم(ع) بیان می دارد که ابراهیم یک نفر است ولی به اندازه یک امت، در خود عظمت جمع کرده است و با این عظمت و دستاوردهای نورانی توانسته است که تحولیل را در تاریخ ایجاد کند و نقطه عطفی برای بشر باشد.
وی افزود: در زمان خود نیز شخصیتی مثل آیت‎الله شهید بهشتی که امام راحل همین تعبیر را در خصوص ایشان به کار گرفتند و فرمودند که بهشتی خود یک ملت بود؛ گاهی انسان‎ها به حدی بزرگ می شوند که قلب یک ملت را در اختیار می‎گیرد ؛امام راحل نیز یک فرد بودند ولی عظمتی به اندازه یک ملت داشت ؛امام راحل ابتدا در حوزه علمیه قم و مدرسه دارالشفا و فیضیه فیض گرفت و خود را ساخت و از نظر تقوا و عرفان و علم توانست به چنان قدرتی دست یابد که با نهیبش لرزه بر اندام نظام طاغوتی افکند و نظام 2500 ساله را بهم ریخت و ابرقدرت‎ها نیز انگشت حیرت به دندان گرفتند.
رییس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه بیان کرد: امام راحل ،مردم ما را عاشورایی کرد واز روز اول خط انقلاب را آغاز کرد که نهضت ما نهضت حسینی است و این شعار و ادبیات به ادبیات اصیل انقلاب اسلامی ما مبدل شد.
وی گفت: قرآن کریم به ما امر می کند که باید از این افراد قدرشناسی کنیم زیرا آنها سعی کردند که ارزش های انسانی و الهی را در جامعه نهادینه کنند؛ یکی از وظایف ما این است که اجازه ندهیم که این چهره ها ،حتی اگر قرن ها از مرگ آنها سپری شده باشد، از یادها بروند زیرا همه ما سر سفره علمی و سیاسی و فرهنگی آنها نشسته ایم.
تقوی تصریح کرد: شخصیاتی که جان او با اخلاص و صدق و خداباوری توام شده باید زنده نام باشد و نام او را زنده نگاه داریم زیرا نکوداشت این افراد، در واقع نکوداشت همه خوبی ها و نیکی ها است.
وی افزود: امام صادق(ع) فرهنگ متعالی اهل بیت(ع) را به شاگردان خود آموزش دادند و این شاگردان بودند که مکتب نورانی اهل بیت(ع) را برای ما ماندگار کردند؛  همین محدثان و فقها بودند که معرفت حقیقی دین و کلام ناب اهل بیت(ع) را به ما به یادگار گذاشتند.
رییس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه بیان کرد: امروزه نیز پس از گذشته سالها، کتاب بحارالانوار از مهمترین منابع توسعه فرهنگ اهل بیت(ع) در این زمان است و به همین خاطر نباید شخصیت هایی مثل علامه مجلسی را منحصر در همان زمان دانست؛ امام راحل نیز که روحیه انقلابی را در کالبد این ملت ایجاد کردند نیز در زمان خود محصور نیستند؛ امام با صحیفه خود که باید به عنوان کتب درسی مدارس و دانشگاه ها و حوزه‎های علمیه ما قرار گیرد نسل‎های ما را با این روحیه انقلابی مزین کردند.
وی گفت: یکی از یاران فداکار و همیشه در صحنه انقلاب اسلامی که باید یاد و نام ایشان را همیشه زنده نگاه داریم، مرحوم آیت الله مشکینی است؛ ایشان استاد اخلاقی بود که به فرمایشات خود آیینه‌های دل مردم را شفاف کردند و زنگارهای گناه را از دل ها پاک کردند؛ ایشان حق بزرگی بر حوزه و دانشگاه و اهالی انقلاب اسلامی دارد.
تقوی تصریح کرد: آیت‎الله مشکینی خصوصیات و ویژگی‎های فراوانی داشتند؛ یکی از این ویژگی‎ها، معلمی ایشان است؛ اکثر 900 امام جمعه در سراسر کشور از شاگردان آیت‎الله مشکینی بودند؛ اکثر کسانی که در مجلس خبرگان رهبری بودند، از شاگردان آیت الله مشکینی هستند.
وی افزود: ایشان در تربیت طلاب به شدت حساس بود و حاضر نبود که یک لحظه نیز وقت شاگردان تلف شود؛ همیشه به شاگردان توصیه می‌کردند که با مطالعه وارد درس شوید و پس از درس نیز مطالعه کنید؛ ایشان در ابتدای درس همیشه حدیث اخلاقی می‎خواندند و سه دقیقه به بیان اخلاق می‎پرداختند؛ ایشان به علم همراه با تربیت معقتد بودند و بیان می‌کردند که اگر نماز شب برای دیگران مستحب است برای طلاب واجب است.
رییس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه بیان کرد: ایشان بیان می‌کردند که حدیثی سالها پیش روی من بود ولی به شاگردان نمی‌گفتم زیرا حس می‌کردم شاید نتوانم به محتوای آن عمل کنم ولی زمانی اتفاقی افتاد و توانستم به آن حدیث عمل کنم و حالا می‌توانم این حدیث را برای شما بازگو کنم.
وی گفت: ایشان به ولایت فقیه، اعتقاد قاطع داشت و پای این اعتقاد نیز تا آخرین نفس ایستاد و جهاد کرد؛ شخصیتی که حفظ نظام را از اوجب واجبات می‌دانست و سعی می‌کرد که با همه وجود از نظام اسلامی و ولی فقیه که محور نظام است حمایت کند که این کار را می‎کرد.
تقوی تصریح کرد: ایشان در دوران انقلاب شخصیت‎های انقلابی بسیاری بودند که در ادامه، ریزش داشتند ولی ایشان از آغاز تا پایان عمر به انقلاب و رهبری انقلاب وفادار ماند و هیچگاه لغزش و انحرافی از ایشان مشاهده نشد؛ ایشان از سال 41 با امام و انقلاب بیعت کرد و تا آخر عمر این بیعت را تا آخرین روز عمر و در سخت‎‌ترین شرایط ادامه داد.
وی افزود: رهبر انقلاب فرمودند که ریاست خبرگان چیزی نبود که به آیت‌الله مشکینی اعتبار بدهد بلکه ایشان بودند که به این سمت اعتبار دادند ؛ ایشان از یاران مخلص و قدیمی انقلاب بودند که از اولین روزهای نهضت در میدان حضور داشتند و مشکلات متعددی از نظر سیاسی و اجتماعی برای ایشان بوجود آمد ولی همه این مشکلات را برای رضای خدا تحمل کردند.

captcha