کد خبر: 3518840
تاریخ انتشار : ۱۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۳

مراسم سالانه بزرگداشت علامه جزایری در پل‌دختر برگزار شد

گروه اجتماعی: مراسم سالانه بزرگداشت علامه کبیر و محدث جزایری، روز شنبه، نهم مردادماه هم‌زمان با شهادت امام جعفرصادق(ع) در پلدختر برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، مراسم بزرگداشت سالانه علامه کبیر و محدث شهیر جزایری همزمان با شهادت حضرت امام جعفر صادق(ع) شنبه، نهم مردادماه با حضور نوادگان این بزرگوار از اقصی نقاط کشور در شهرستان برگزار شد.
در این مراسم امام‌جمعه، فرماندار، علما و نوادگان این سید جلیل‌القدر و مردم شهرستان پل‌دختر با حضور در بقعه علامه جزایری با قرائت فاتحه از جایگاه علمی و فقهی این عالم جلیل‌القدر تجلیل کردند.
آیت‌الله سید محمدعلی موسوی جزایری در این مراسم گفت: علما و بزرگان دین عامل نشر و گسترش معارف دینی و زندگی اسلامی در جامعه هستند و فراموش نکردن بزرگان دین بزرگ‌ترین رشد فکری و اخلاقی جامعه است.
وی برگزاری چنین مراسم‌هایی را مفید و با ارزش دانست و افزود: حضور مردم در مراسم بزرگداشت سالانه علامه سید نعمت‌الله جزایری جای تکریم و احترام است و در حقیقت نشانه قدرشناسی است.
نماینده ولی‌فقیه در استان خوزستان عنوان کرد: این عالم بزرگوار در سال 1050 هجری قمری در صباغیه عراق متولد شد و با 12 واسطه به امام موسی کاظم(ع) می‌رسد.
وی گفت: ارج نهادن به مقام و زحمات علما و بزرگان دینی و علمی در واقع پاسداشت خدمات آنان و ترویج فرهنگ دین‌مداری است.
آیت‌الله موسوی جزایری بابیان که خدمات ارزشمند علامه جزایری به دین، با داشتن تألیفات زیاد به‌طور کامل محسوس و غیرقابل‌انکار است، گفت: علامه جزایری عمر خود را در نشر و تحکیم فقه آل محمد(ص) و علوم دینی و فقهی گذراند.
وی تصریح کرد: علامه مجلسی مرجع تقلید جهان تشیع در زمان خود به علت علاقه‌ای که به علامه جزایری داشت او را به مدت چهار سال به نزد خود برد و با وی زندگی می‌کرد و در این مدت در حال نوشتن کتاب بحارالانوار بود.
نماینده ولی‌فقیه در استان خوزستان بابیان این‌که تکریم علمای دین از تأکیدات دین اسلام است، اظهار داشت: آیت‌الله سید‌طیب جزایری تکیه‌گاه، خمیر و عمود خیمه برنامه هرساله گرامیداشت علامه سید نعمت‌الله جزایری بوده که امسال در این مراسم و در بین ما نیست.
وی بابیان این‌که آیت‌الله طیب بسیار شیفته اجرای برنامه بزرگداشت سالانه علامه جزایری بود، خاطرنشان کرد: بعد از رحلت آیت‌الله طیب بانی این مراسم،  برنامه را فرزندان وی که در قم، اهواز، شوشتر و اصفهان هستند در  پلدختر ادامه می‌دهند.
آیت‌الله موسوی جزایری اظهارکرد: از حضور امام‌جمعه، فرماندار، نماینده و مردم ولایتمدار پل‌دختر در مجلس شورای اسلامی در مراسم بزرگداشت سالانه علامه جزایری قدردانی می‌کنیم.
یادآور می‏‌شود، سید نعمت‌الله جزایری فرزند سید عبدالله که به دوازده واسطه نسب او به عبدالله بن امام موسی بن جعفر(ع) می‌رسد در سال 1050در قربه صباغیه از قراء جزایر به دنیا آمد وی از علمای بزرگ شیعه در اواخر قرن یازدهم و اوایل قرن دوازدهم هجری و به سید جزایری معروف است.
از ایشان تالیفات ارزنده‌ای که تعداد آنها از پنجاه نسخه متجاوز است به‌جای گذاشته است که مختصراً به تعدادی از آنها اشاره می‌گردد؛ الانوار النعمانیه؛ در حالات مختلف انسان، از هنگامی‌که هنوز به دنیا نیامده تا پس از مرگ و ورود به بهشت یا دوزخ و در اثنا آن فوائد تاریخی و علمی و ادبی و شرح حال امامان(ع) را آورده و به قول محدث نیشابوری، مشتمل است بر بسیاری از علوم و تحقیقات، انیس الوحید؛ در شرح توحید صدوق(ره)، الایام النحسة و السعیدة؛ مختصری است درباره روزهای نحس و سعد که در احادیث وارد شده است،حفه‌الاسرار؛ در جمع میان اخبار نماز، ریاض الابرار؛ در حالات و مناقب چهارده معصوم(ع) در سه جلد، غایته المرام، شرحی است برتهذیب شیخ طوسی(ره) در هشت جلد، غرائب الاخبار فی نوادر الاثار، درشرح احادیث مشکل، مقامات النجاه، در شرح اسما حسنی و بسیاری از حواشی و تعلیقات نظیر حاشیه استبصار و تعالیق شرح لباب است.

captcha