کد خبر: 3518865
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۵
حسین فتاحی بیان کرد:

رفع سوءتفاهم‌‌های موجود در ادبیات دینی با تعریف دقیق از تاریخ

گروه ادب: دبیر جشنواره داستان انقلاب با اشاره به اینکه در عرصه ادبیات دینی مشکل خاصی وجود ندارد، تصریح کرد: گاه سوءتفاهم‌هایی به دلیل عدم تعریف مناسب از تاریخ اعم از وقایع، شکل لباس‌ها، چهره‌پردازی‌ها، اصحاب و ... به‌ وجود می‌آیند که نویسنده باید با مطالعه در رفع آنها بکوشد.

حسین فتاحی، دبیر جشنواره داستان انقلاب در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در رابطه با مشکلات ادبیات در حوزه دین گفت: در حوزه ادبیات دینی مشکلات خاصی وجود ندارد و تنها سوءتفاهم‌هایی است که به دلیل عدم تعریف مناسب از تاریخ اعم از وقایع، شکل لباس‌ها، چهره‌پردازی‌ها، اصحاب و ... به‌ وجود می‌آیند.
وی درباره ارائه مسائل دینی افزود: برای ارائه مسائل دینی می‌توان از دو روش استفاده کرد؛ یکی مقالات دینی و دیگری استفاده از ظرفیت‌های هنری. در استفاده از ظرفیت‌های هنری شخصیت‌ها باید تعریف شده باشند، مثلاً برای کار کودک، کودک نیاز دارد تا در داستان پیامبر(ص) او را ببیند و این تصویرگری داستان را ملموس کرده و تأثیر بیشتری دارد و برای این امر باید شخصیت و چهره معصومین(ع) تعریف شده باشد.
این نویسنده ادامه داد: خداوند نیز در قرآن کریم، جایی که نیاز است به ارائه تعریف و تصویرسازی پرداخته است. داستان یوسف(ع) مصوّرترین داستان قرآن است. بیان کردن حسادت برادران حضرت یوسف(ع) کافی نیست و خداوند چه زیبا حسادت آن‌ها را در قالب داستان به تصویر می‌کشد. وقتی بخواهیم تاریخ را به یک اثر هنری تبدیل کنیم به مقداری تخیل و فضاسازی نیاز داریم؛ چراکه باید در خلق آثار هنری و دینی، اثر دیدنی‌تر باشد تا شنیدنی‌تر و برای این امر نیاز است که وقایع و داستان‌ها تعریف شوند.
فتاحی در ادامه این مطلب عنوان کرد: نویسندگان و تاریخ‌نگاران باید به تعریف کامل ائمه(ع) بپردازند تا نقصی در کار رخ ندهد. با نبود تعریف از اهل بیت عصمت و طهارت(ع)، هنرمند همیشه برای خلق یک اثر هنری دینی با نگرانی دست به‌کار می‌شود و فیلم‌های بسیاری وجود دارند که ساخته شده‌، اما مجوز پخش نگرفته‌اند.
وی به آثار تازه منتشر شده‌ اشاره کرد و گفت: برای این که یک اثر جدید بتواند حرف تازه‌ای برای گفتن داشته باشد، باید این مشکلات رفع شود و به نویسندگان در محدوه‌ای مشخص، امکان آزمون و خطا داده شود تا حرف‌ها امکان بیان شدن پیدا کنند و محدوده‌ها و چهارچوب‌های قدیمی کنار گذاشته شود و نویسنده فقط نگران این نباشد که مبادا نوشته او کسی را رنجیده خاطر کند و مبادا اتفاقی رخ دهد و مباداهای دیگر و این محدودیت‌ها تا حدودی فضا را برای کارهای جدید تنگ می‌کند.
فتاحی به نوقلمان این عرصه پرداخت و افزود: افرادی که توانایی نوشتن داستان‌های معمولی را دارند می‌توانند با مطالعه دقیق موضوع، تاریخ‌ها و وقایع به نوشتن داستان‌های قرآنی و دینی بپردازند، اما این‌ کار راحت نیست و افراد با سابقه نیز به راحتی این کار را انجام نمی‌دهند؛ چراکه نوشتن یک داستان دینی پیوند زدن بین تاریخ و هنر است. مردم تاریخ را می‌دانند و انتظار دارند تا داستان نوشته شده مطابق با دانسته‌هایشان باشد و این امر، کار را سخت می‌کند.
وی در پایان برای نوقلمان این عرصه توصیه کرد: کسانی که به تازگی قلم به دست گرفته‌اند باید برای بهبود کیفیت آثارشان در زمینه تکنیک‌های نویسندگی مطالعه داشته باشند و علاوه بر آن درباره موضوع اثرشان نیز به مطالعه کامل و دقیق بپردازند و نیاز است تاریخ، نوع رفتار مردم گذشته، نوع پوشش آن‌ها، امکانات آن‌‎ها و تمام جزئیات را بدانند و بشناسند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۵/۱۲ - ۰۸:۵۹
0
0
باید تعریف دقیقی از تاریخ در زمینه‌های مختلف بیان شود تا مشکلی به وجود نیاید
captcha