کد خبر: 3519386
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۸
موسوی:

تهران میزبان المان‌های معنوی می‌شود/ فراهم‌ کردن شرایط ساخت

گروه جامعه: معاون فرهنگی و هنرهای شهری سازمان زیباسازی شهر تهران با بیان اینکه در پذیرش آثار حجمی با مضامین معنوی و مذهبی هیچ محدودیتی نداریم، گفت: تلاشمان این است، تمامی آثار خوب دینی، قرآنی و معنوی را مورد استفاده قرار دهیم و شرایط ساخته شدن آنها را هم فراهم کنیم.

سید مجتبی موسوی، معاون فرهنگی و هنرهای شهری سازمان زیباسازی شهر تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به ‌سومین فراخوان طراحی آثار حجمی با مضامین معنوی و مذهبی و اینکه این آثار در کجا و به چه صورتی جانمایی می‌شوند، گفت: سازمان زیبا‌سازی با توجه به نیاز شهر تهران به نمادهایی با رویکرد دینی و معنوی که به عنوان پایتخت میهن اسلامی و ‌ام‌القرای جهان اسلام شناخته می‌شود، فراخوان سومین رویداد طراحی آثار حجمی با مضامین معنوی و مذهبی را منتشر کرد.

وی در خصوص مکان قرار‌گیری این آثار گفت: در مورد موضوعاتی که برای مکان‌ها و نقاط مشخص شهر مانند میادین فراخوان می‌دهیم، محل قرارگیری آثار از قبل مشخص ‌شده و مشخصات فیزیکی و مطالعاتی که باید پیرامون ویژگی‌های مکان انجام شود، توسط هنرمندان مشخص و از قبل برنامه‌ریزی می‌شود.

موسوی ادامه داد: برخی از موضوعات به علت ویژگی‌های خاص و منحصر به فرد بودنشان این قابلیت را دارند که در فضا‌های متنوع و مختلفی وجود داشته باشند، که این موارد می‌تواند شامل فضا‌های اجتماعی ازجمله پارک‌ها، فضا‌های سبز، معابر و ... باشد. در مورد این فراخوان‌ هم مطالعاتی را انجام‌ داده‌ایم که ببینیم در کدام نقاط شهر می‌توانیم آثاری را با مضامین معنوی و دینی جانمایی کنیم.

معاون فرهنگی و هنرهای شهری سازمان زیباسازی شهر تهران  افزود: محل نصب آثار، فضاهایی هستند که در شهر این آثار را کمتر می‌بینیم، اما به صورت قطعی هنوز مشخص نشده که کدام آثار دقیقا و در کجا باید قرار بگیرد.

اولویت ما موضوع است

وی تصریح کرد: اولویت ما خود موضوع معنوی و مذهبی است. لذا در مورد محل نصب هم انتخاب را به خود هنرمند واگذار کرده‌ایم تا هم به لحاظ ایده‌پردازی  و سیالیتی که ذهن هنرمند نیاز دارد راجع به موضوع فکر کند.

هنوز مکان خاصی را برای نصب آثار اعلام نکرده‌ایم

موسوی با بیان اینکه هنوز مکان خاصی را برای نصب آثار اعلام نکرده‌ایم، افزود: آثاری که ارسال می‌شوند در صورتی که به لحاظ ویژگی‌های هنری، خلاقیت، معیارهای زیباشناسی و حجمی که لازمه این آثار را داشته باشند و توسط داوران مورد تایید قرار گیرند، انتخاب و با هنرمندان منتخب وارد مذاکره می‌شویم که از نظر ابعاد، مکان و جزئیات نصب به یک تصمیم واحد خواهیم رسید.

وی ادامه داد: انتخاب آثار و نجوه جانمایی آثار یک فرایند چند مرحله‌ای را می‌طلبد. بعد از اینکه اصل ایده به تایید رسید با هر هنرمند به صورت جداگانه، این فرایند را طی می‌کنیم تا کار در نهایت به مرحله اجرا برسد.

وی در خصوص تعداد آثار که قرار است در سطح شهر قرار گیرد هم گفت: این موضوع بستگی به این دارد که چه تعداد آثار به دست ما برسد و از این موارد چه تعدادی مورد تایید شورای هنری سازمان قرار بگیرد. لذا سعی می‌کنیم بر اساس تعداد آثاری که تایید می‌شوند، پراکنگی آثار و نحوه استفاده آنها را در سطح شهر به گونه‌ای عمل کنیم که پوشش بیشتری را از مناطق و محل‌های شهری در برگیرد و پراکندگی مناسب و متعادلی باشد.

هیچ محدودیتی در انتخاب آثار نداریم

موسوی با بیان اینکه هیچ محدودیتی را روی انتخاب آثار نداریم، افزود: این کار به این دلیل است که بتوانیم هر تعداد اثر خوب را با مضامین دینی، قرآنی و معنوی که به دستمان می‌رسد، مورد استفاده قرار دهیم و شرایط ساخته شدن آنها را هم فراهم کنیم.

معاون فرهنگی و هنرهای شهری سازمان زیباسازی شهر تهران، در پاسخ به این سوال که آیا در انتخاب این آثار از روحانیون و علمای دینی هم استفاده شده است؟ گفت: داوری آثار هنری معمولا توسط هنرمندان و اساتید هنری صاحب تجربه انجام می‌شود و ما در گروه‌های داوری سعی می‌کنیم از هنرمندانی که گرایشات طرح‌ها و آثار معنوی و مذهبی داشته‌اند استفاده کنیم، ضمن اینکه مشورت‌های لازم را با کارشناسان مذهبی و روحانیون پیش از اجرای آثار حتما انجام خواهیم داد.

به گزارش ایکنا، علاقه‌مندان برای مشاهده مفاد فراخوان می‌توانند به سایت www.zibasazi.ir و یا برای کسب اطلاعات بیشتر به دبیرخانه این رویداد هنری واقع در ميدان هروي، خيابان شهيد وفامنش، كوچه شهيدجمالي شرقی، پلاك ۱۲، عمارت عين‌الدوله، مدیریت آثار حجمی (گالری برگ) مراجعه کرده و یا باتلفكس: ۷ – ۲۲۹۶۹۷۴۲ داخلی ۱۰۱و ۱۰۲و ۱۰۳و ۱۱۹ تماس بگیرند.

captcha